Home Greek News Η COSCO δεν δίνει το λιμάνι για την εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η COSCO δεν δίνει το λιμάνι για την εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

by _
0 comment 119 views

Η COSCO δεν δίνει το λιμάνι για την εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, παρά το αίτημα, τόσο της οικογένειας και των φίλων του Παύλου , όσο και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , προς την διοίκηση του ΟΛΠ , που πλέον είναι διορισμένη από την COSCO και συγκεκριμένα τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες , για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του Κερατσινιώτη Παύλου Φύσσα, που πριν από 3 χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής…

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας με αίτηση του, αφού προηγήθηκαν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, ζήτησε από τον ΟΛΠ Α.Ε, τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει την προγραμματισμένη συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η COSCO δεν δίνει το λιμάνι για την εκδήλωση

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε αρνητικά , επικαλούμενη μάλιστα λόγους «ασφαλείας», κάτι που δεν είχε τολμήσει ούτε διανοηθεί ποτέ να κάνει ο ΟΛΠ όσο ήταν κάτω από κρατικό έλεγχο:

«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ:

«Στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.

Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο.

Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Η COSCO δεν δίνει το λιμάνι για την εκδήλωση και συμπεριφέρεται ως επικυρίαρχη δύναμη , χωρίς βεβαίως να συγκινείται από εκδηλώσεις μνήμης . Η συμπεριφορά αυτή είναι ένα δείγμα από τα αποτελέσματα της αποικιοκρατικής συμφωνίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα με τους Κινέζους , ορίζοντάς τους αφεντικά πάνω στην περιουσία του Ελληνικού Λαού .

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας θα μείνει βουβός μπροστά σε αυτή την απαξιωτική άρνηση ; ή μήπως θα ακούσουμε τον Υπουργό του , τον κ . Δρίτσα ; Τουλάχιστον ο Δήμαρχος επανέλαβε την θέση του για το ξεπούλημα του λιμανιού.

Πηγή:

http://www.aftodioikisinews.gr/ελλάδα/κοινωνία/cosco-δεν-δίνει-το-λιμάνι-για-την-εκδήλωση/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr