Home Greek News Χωρίς συμφωνία η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

Χωρίς συμφωνία η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς

by _
0 comment 116 views

Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία στα θέματα της πρώτης ημέρας διαπραγματεύσεων, λίγο μετά τις 7, η διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας διαπραγμάτευση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους τρεις εκ των τεσσάρων θεσμών…

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση, από την οποία απουσίαζαν ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης (βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη) και η επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, τέθηκαν δύο βασικά θέματα:

1. Η στελέχωση του πενταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (τρία στελέχη προτείνονται από την ελληνική πλευρά και δύο από την πλευρά των θεσμών). Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, δεν υπήρξε τελική συμφωνία επί των προσώπων και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

2. Η ομάδα των ΔΕΚΟ που θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Όπως αναφέρει το τεχνικό μνημόνιο, μεταξύ των εταιρειών του δημοσίου που θα πρέπει να αποτελέσουν περιουσιακά στοιχεία του νέου υπερταμείου είναι η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η Αττικό Μετρό, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ η ΕΛΒΟ κ.α.

Σε σχετική ερώτηση αν βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση ακόμη και η λίστα των επιχειρήσεων που θα μεταφερθούν στο νέο ταμείο αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος απέφυγε να απαντήσει.

Κοντά σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκονται οι δύο πλευρές όσον στο θέμα της πώλησης του 5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν ουσιαστικά αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί, ενώ στην αυριανή διαπραγμάτευση αναμένεται να συμμετάσχει και η κ. Βελκουλέσκου.

Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2016/09/xwris-symfwnia-h-prwth-hmera-diapragmateushs-me-tous-thesmous.html#ixzz4KBjPTUr5

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr