Home Greek News Έριξαν «βόμβα» οι δανειστές: Ζητούν να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων!

Έριξαν «βόμβα» οι δανειστές: Ζητούν να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων!

by _
0 comment 693 views

ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ – Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΝΩ ΠΕΤΣΟΚΟΠΗΚΑΝ ΕΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ

Λίγες ημέρες μετά το μοίρασμα πέντε εκατομμυρίων ευρώ στα πολιτικά κόμματα, οι δανειστές έριξαν στο τραπέζι την πρόταση να κλείσει η «στρόφιγγα» της κρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, οι εκπρόσωποι των δανειστών άνοιξαν τη σχετική συζήτηση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το θέμα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων με το Γενικό Γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη.

Το ζήτημα αφορά στα λεγόμενα προαπαιτούμενα για την β΄αξιολόγηση, η οποία ανοίγει τώρα με αιχμή τα εργασιακά.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε και το θέμα πιθανής έκδοσης κουπονιών , ωστόσο «προσέκρουσε» στους θεσμούς.

Οι δανειστές θέλουν να αλλάξει συνολικά ο τρόπος της χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να γίνει έλεγχος από εισαγγελείς για τα κομματικά ταμεία, ενώ θέλουν να υπάρχει και διαύγεια στις χορηγίες προς τα κόμματα, με δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων κάνουν δωρεές.

Ωστόσο, με βάση τις ίδιες πηγές, στην πρόταση για δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων αντέδρασε η ελληνική πλευρά αντιτείνοντας ότι πρόκειται για θέμα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από τον κρατικό «κορβανά» τη στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και παραμένει ο ληστρικός ΕΝΦΙΑ , αποτελεί ένα μείζον ηθικό ζήτημα απέναντι στον ελληνικό λαό που έχει γονατίσει από τα μνημόνια και τα έξι χρόνια άγριας λιτότητας και προφανώς είναι θέμα που θα έπρεπε να τεθεί με πρωτοβουλία των εγχώριων πολιτικών εκπροσώπων και όχι να επιβάλλεται απομ τους δανειστές.

Τα ποσά για να συντηρούνται κομματικά έξοδα πάσης φύσεως βγαίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τις τσέπες των Ελλήνων, όταν μάλιστα οι περικοπές κοινωνικών παροχών πέφτουν βροχή.

Τα ποσά που μπαίνουν στα – ανεξέλεγκτα – κομματικά ταμεία είναι δυσθεώρητα: Η τρίτη δόση ήταν 5 εκατομμύρια, η πρώτη δόση της φετινής κρατικής οικονομικής ενίσχυσης ανερχόταν στο ποσό των 4.520.600 ευρώ και η δεύτερη 1.937.400 ευρώ.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/727240/erixan-vomva-oi-daneistes-zitoyn-na-stamatisei-i-xrimatodotisi-ton-kommaton#ixzz4K5yaEjSN

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr