Home Greek News Γεροβασίλη: Δικαίωμά μας να υποδεικνύουμε στα κανάλια τις ειδήσεις

Γεροβασίλη: Δικαίωμά μας να υποδεικνύουμε στα κανάλια τις ειδήσεις

by _
0 comment 222 views

Επιμένει στην άποψή της για το πώς θα έπρεπε οι τηλεοπτικοί σταθμοί να καλύψουν τη… φιέστα της κυβέρνησης στο Ζάππειο – ΝΔ: Ντροπή για τη Δημοκρατία αυτές οι δηλώσεις

Υπερασπίζεται τη δήλωσή της με την οποία «τη λέει» στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία – Συνέχεια στην κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κάλυψη της συνόδου των ευρωπαίων ηγετών των χωρών του Νότου δίνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε νέα δήλωσή της το πρωί του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερασπίζεται την προηγούμενη δήλωσή της με την οποία έβαλε στο στόχαστρο τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν -ή, καλύτερα, δεν κάλυψαν- την Σύνοδο του Νότου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Κατά την κυρία Γεροβασίλη είναι «δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία» να επισημαίνει στα κανάλια πώς θα ενημερώνουν τους πολίτες «ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα».

Παράλληλα επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτήρισε την παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη ως «ντροπή για τη Δημοκρατία», χαρακτηρίζοντας το κομμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «γραφείο τύπου των καναλιών, καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα».

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής:

Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν.

Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά.

Source:

protothema.gr

http://www.protothema.gr/politics/article/609393/gerovasili-dikaioma-mas-na-upodeiknuoume-sta-kanalia-tis-eidiseis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr