Home Greek News Mega deal Μαρινάκη!

Mega deal Μαρινάκη!

by _
0 comment 157 views

Σε διαπραγματεύσεις με μετόχους του Mega βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιχειρώντας ένα πραγματικά μεγάλο deal. Η εξαγορά του Mega θα τον καταστήσει αδιαμφισβήτητο νικητή των εξελίξεων στον χώρο των media και με δεδομένο ότι το Mega έχει μεγάλα μερίδια τηλεθέασης ακόμη κι αυτήν την περίοδο! Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες τον φέρουν να διαπραγματεύεται την εξαγορά και άλλου εκδοτικού οργανισμού…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρεί να βρεθεί με μία κίνηση ματ μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και ναι μεν το Mega έχει σημαντικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αλλά την ίδια ώρα έχει εξίσου σημαντικά έσοδα και μία βιβλιοθήκη που αποδεικνύεται ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης ακόμη και σήμερα. Επίσης, το Μεγάλο κανάλι έχει ταμείο ύψους 30 εκατ. ευρώ και ένα ακίνητο αξίας 15 εκατ. ευρώ, τα οποία και αποτελούν ένα καλό εφαλτήριο στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Εφόσον ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταφέρει και αποκτήσει τον έλεγχο του Mega θα βρεθεί με έτοιμη την υποδομή ενός μεγάλου καναλιού και θα βρεθεί αυτόματα στην κορυφή της τηλεθέασης. Το εγχείρημα αυτό θα ήταν παρακινδυνευμένο για έναν οποιονδήποτε τρίτο παίκτη. Αλλά για τον κ. Μαρινάκη φαίνεται να είναι μονόδρομος, αφού με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζει και τα σημαντικά χρήματα που ήδη πρόσφερε για την απόκτηση της άδειας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να χρειαστεί να δαπανήσει πολλά περισσότερα χρήματα για να στήσει έναν σταθμό από την αρχή σε σχέση με αυτά που θα χρειαστούν για τον έλεγχο του Mega και μάλιστα με αβέβαια αποτελέσματα. Στην περίπτωση του Mega είναι προβλέψιμο τόσο το ύψος της επένδυσης, όσο και το αποτέλεσμά της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χτες υπήρξε νέα επαφή με τουλάχιστον δύο από τους μετόχους και οι δύο πλευρές φαίνεται να είναι πλέον κοντά σε συμφωνία.

Άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται κοντά στην εξαγορά και εκδοτικού οργανισμού, με στόχο να ισχυροποιήσει τη θέση του στα media. Τα σχέδιά του διευκολύνονται και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τύπος σήμερα λόγω της κρίσης, γεγονός που έχει φέρει γνωστούς εκδότες σε δυσχερή οικονομική θέση.

Θ.Μ.

Πηγή:

http://www.liberal.gr/arthro/76270/oikonomia/epicheiriseis/Mega-deal-marinaki.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr