Home Greek News Τι είπαν οι Έλληνες για “προσφυγικό”, Μουσουλμάνους, Εβραίους κ. α.

Τι είπαν οι Έλληνες για “προσφυγικό”, Μουσουλμάνους, Εβραίους κ. α.

by _
0 comment 207 views

Ο αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός Pew διεξήγαγε μία εκτενή έρευνα για τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών για τους “πρόσφυγες”. Πολίτες από 10 χώρες ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους επάνω σε ζητήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της παρουσίας των “προσφύγων” στην κοινωνία και την ανεκτικότητα της κοινωνίας απέναντί τους. Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ολλανδία,η Γερμανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλίακαι η Ισπανία. Στις ερωτήσεις της έρευνας απάντησαν 11.494 άνθρωποι από τις 4 Απριλίου 2016 έως τις 12 Μαΐου 2016, ενώ οι χώρες που επιλέχθηκαν αντιπροσωπεύουν το 80% της ΕΕ των 28 και παράγουν το 82% του ευρωπαϊκού AEΠ.

Από τις 10 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη στις αρνητικές απόψεις κατά των Εβραίων (55% του γενικού πληθυσμού) ενώ σημειώνει υψηλά ποσοστά στις αρνητικές απόψεις για τους Ρομά (67%) και τους μουσουλμάνους (65%). Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται εμμέσως κατά της πολυπολιτισμικότητας, καθώς πιστεύουν πως η υψηλή «διαφορετικότητα» καθιστά τη χώρα τους ένα «κακό μέρος» για να ζήσει κάποιος. Μόλις το 10% των Ελλήνων πιστεύει πως η αυξανόμενη διαφορετικότητα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής στη χώρα τους, ενώ το 27% δηλώνει πως δεν υπάρχει διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΔΩ:
http://www.elkosmos.gr/apokalipsi-i-pliopsifia-ton-evropeon-ine-enantion-tis-polipolitismikotitas/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr