Home “ΗΠΑ και Ερντογάν “έστησαν” το πραξικόπημα για να γίνει η εισβολή στη Συρία”!Αιρετική ανάλυση

“ΗΠΑ και Ερντογάν “έστησαν” το πραξικόπημα για να γίνει η εισβολή στη Συρία”!Αιρετική ανάλυση

by _
0 comment 117 views

Σας είχα πεί απο τη πτώτη μέρα κιόλας του πραξικοπήματος ότι ήταν…ΦΤΙΑΧΤΟ απο πλευράς Ερντογκάν, Ισραήλ και ΗΠΑ!  Διαβάστε πρώτα το δικό μου άρθρο για αυτό το θέμα με τίτλο «Επίθεση False Flag της κυβέρνησης Ερντογκάν και «ο Άνθρωπος από το…ΙΣΡΑΗΛ»;;;» και μετά διαβάστε το ακόλουθο άρθρο του σάιτ militaire.gr

Screen Shot 2016-09-04 at 3.03.36 PM

~~~

Στην Κίνα και στο περιθώριο της Συνόδου των G20 ο Ερντογάν τους είδε όλους. Όλους τους “μεγάλους”. Κι όλοι του έδωσαν από ένα χάδι! Ο Πούτιν τον παρουσίασε ως μαχητή κατά …της τρομοκρατίας! Η Μέρκελ χαρακτήρισε τη συνάντηση μαζί του εποικοδομητική! Και ο Ομπάμα του ΄κλεισε το μάτι αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να του κάνει το δώρο που ζητά επίμονα: να του δώσει τον Γκιουλέν!

Η δύση και η Ρωσία “χαϊδεύουν” έναν ηγέτη που έχει βάλει τη χώρα του “στο γύψο” όπως ακριβώς θα έκαναν και οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που πήγαν να τον ρίξουν. Ο Ερντογάν από “μαύρο πρόβατο” σε ενάμιση μήνα έχει γίνει ο ηγέτης που όλη η δύση μιλά μαζί του και ποντάρει πάνω του. Παρά τις όποιες δημόσιες αντιπαραθέσεις φαίνεται ότι στο παρασκήνιο όλοι τον στηρίζουν τυφλά. Οι ΗΠΑ τον βοηθούν και η ανάλυση του Global Research σχετικά με την τουρκική επέμβαση στη Συρία είναι ενδεικτική. Όπως γράφει ΗΠΑ και Τουρκία συνεργάστηκαν στενά στο σχεδιασμό της επιχείρησης που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Στην ανάλυση αφού γίνεται λόγος για την δημόσια αντιπαράθεση Ουάσινγκτον-Άγκυρας αμέσως μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος επισημαίνεται:

“Η κοινή γνώμη οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ όχι μόνο επιδεινώθηκαν, αλλά ότι ο Ερντογάν είχε ορκιστεί να αποκαταστήσει τον «άξονα φιλίας» με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της “συνεργασίας στον τομέα της άμυνας”.  Αυτό ήταν μια φάρσα.

Η υλοποίηση της τουρκικής εισβολής στη Συρία απαιτούσε διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τον συντονισμό των στρατιωτικών ενεργειών από τον εφοδιασμό, τις πληροφορίες,τα συστήματα επικοινωνιών, το συντονισμό των κινήσεων σε έδαφος και αέρα, κλπ . Για να πραγματοποιηθούν αποτελεσματικά αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες απαιτείτο μία συνεκτική και “φιλική” σχέση ΗΠΑ -Τουρκίας.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποσπασματική στρατιωτική πρωτοβουλία. Η τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργό υποστήριξη του Πενταγώνου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου ΗΠΑ,ΝΑΤΟ και Τούρκοι αξιωματούχοι συμμετείχαν ενεργά στο σχεδιασμό για το επόμενο στάδιο του πολέμου στη Συρία: μια παράνομη εισβολή υπό την ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ “.

Η ανάλυση του Global Research προχωρά ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος “έθεσε τις βάσεις” για την εισβολή γιατί διευκόλυνε τον Ερντογάν στις μαζικές εκκαθαρίσεις στο στράτευμα που όπως φάνηκε ήταν προγραμματισμένες από πολύ πριν. Ο Ερντογάν γνώριζε τα πάντα για το πραξικόπημα που ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.Οι συντάκτες της ανάλυσης υποστηρίζουν ότι επί της ουσίας υπήρξε συνεργασία Ερντογάν και CIA που επιθυμουσαν την εκκαθάριση των ΕΔ από τους στρατιωτικούς που δεν ήθελαν εισβολή στη Συρία. Το πραξικόπημα, γράφουν είχε στόχο να εδραιώσει τον Ερντογάν στην τουρκική κοινή γνώμη, συσπειρώνοντας τους πολίτες υπέρ του. Επίσης στόχος ήταν και τα ΜΜΕ,πολλά από τα οποία ήδη έκλεισαν.

Ταυτόχρονα με πράσινο φως απο Ουάσινγκτον ο Ερντογάν πήγε στην Αγία Πετρούπολη και “τα βρήκε” με τον Πούτιν. Την ίδια ώρα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν με τις ΗΠΑ για το σχέδιο εισβολής που στόχο όπως γράφουν έχει την αποδυνάμωση των συμμάχων της Συρίας,τη Ρωσία, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την Washington Post, η στροφή στις σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας είχε αρχίσει πριν από τη “φιλική” συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν.

 

Screen Shot 2016-09-04 at 2.25.47 PM

Όλα αυτά αποτελούν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι που ενδέχεται να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε μια ολοκληρωτική πολεμική σύγκρουση στη περιοχή. Η Τουρκία προχωρά όλο και περισσότερο στο έδαφος της Συρίας και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του Ιράν για παράδειγμα. Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποια από τις χώρες που έχει συμφέροντα στη Συρία αντιπαρατεθεί στρατιωτικά στις τουρκικές δυνάμεις; Θα ενεργοποιηθεί μήπως το άρθρο 5 του NATO,γράφουν οι συντάκτες της ανάλυσης.

Παρόλα αυτά η ανάλυση του Global Research επισημαίνει ότι οι στόχοι ΗΠΑ και Τουρκίας στην περιοχή μοιραία θα τις οδηγήσουν σε αντιπαράθεση. Η Τουρκία δεν θέλει σε καμία περίπτωση την δημιουργία οποιασδήποτε μορφής κουρδικού κράτους. Οι ΗΠΑ το έχουν αποφασισμένο αφού μέσω αυτού μπορούν να υλοποιήσουν πολλά από τα σχέδιά τους στην περιοχή, μεταξύ των οποίων πάντα υπάρχει και η επέμβαση στο Ιράν. Κι όχι μόνο

Ο χάρτης της “νέας Μέσης Ανατολής” που εκπονήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Ralph Peters και είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα των Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιούνιο του 2006, παραμένει ενεργός.

Screen Shot 2016-09-04 at 2.25.58 PM

Πηγή:

http://www.militaire.gr/ηπα-και-ερντογάν-έστησαν-το-πραξικόπη/

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr