Home Greek News Απίστευτη φραστική επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα

Απίστευτη φραστική επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα

by _
0 comment 116 views

Απίστευτη φραστική επίθεση του προέδρου των Φιλιππίνων στον Ομπάμα

Χρησιμοποιώντας απίστευτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων προειδοποίησε τον Μπαράκ Ομπάμα για το τι δεν πρέπει να θίξει στην επικείμενη συνάντησή τους.

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε προειδοποίησε τον Αμερικανό πρόεδρο να μην ασχοληθεί με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις που γίνονται στη χώρα, στον βάναυσο πόλεμο ναρκωτικών, όταν θα συναντηθούν αύριο στο Λάος.

Ο ΟΗΕ, διπλωμάτες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδικάζουν τον Ντουτέρτε γιατί υποκίνησε ένα πόλεμο στα ναρκωτικά που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει ως αποτέλεσμα 2.400 θανάτους μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Ξεσπώντας κατά των επικριτών του, ο ηγέτης των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «πουτ@@@ς γιο» τον Ομπάμα, «ομοφυλόφιλο πουτ@@@ς γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στην Μανίλα, προειδοποίησε την καθολική εκκλησία να μην ασχολείται μαζί του και κατηγόρησε τον ΟΗΕ για τις ανακοινώσεις που εκδίδει σχετικά με τις πολιτικές κατά των ναρκωτικών που εφαρμόζει ο ίδιος.

Ο Ντουτέρτε απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πώς σκόπευε να εξηγήσει τις εξωδικαστικές εκτελέσεις στον Ομπάμα, πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Σύνοδο στο Λάος.

«Πρέπει να σέβεσαι. Οχι απλά να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Πουτ@@@ς γιε, θα σε βρίσω σε αυτή τη συνάντηση», απάντησε, σύμφωνα με το AFP. «Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν γουρούνια, αν μου το κάνεις αυτό», πρόσθεσε.

Η συνάντηση των δύο ηγετών, στο περιθώριο της συνόδου στο Λάος, ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη. Ομως, σύμφωνα με τον Guardian, αυτή είναι πλέον στον «αέρα» μετά από τις δηλώσεις του Ντουτέρτε. Ο Ομπάμα, αναφέρει το δημοσίευμα, ζήτησε από το επιτελείο του να διαπιστώσει αν θα ήταν χρήσιμη η συνάντηση.

«Εδωσα εντολή στην ομάδα μου να μιλήσει με τους Φιλιππινέζους και να διαπιστώσει αν αυτή είναι στην πραγματικότητα μία στιγμή που θα μπορούσαμε να έχουμε παραγωγικές συζητήσεις», είπε ο Ομπάμα, μιλώντας μετά από την ολοκλήρωση της Συνόδου των G20 στην Κίνα.

Ο Ντουτέρτε ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του τον Ιούνιο και υποσχέθηκε να ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στη χώρα. «Αν γνωρίζετε εθισμένους, σκοτώστε τους οι ίδιοι», είπε μεταξύ άλλων στους υποστηρικτές του την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν είχε καταδικάσει την προφανή υποστήριξη του Ντουτέρτε στις εξωδικαστικές εκτελέσεις, κάνοντας λόγο για παράνομη πρακτική, που παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο Φιλιππινέζος ηγέτης απάντησε χαρακτηρίζοντας ηλίθιο τον ΟΗΕ και απειλώντας να αποσύρει τη χώρα του από τον Οργανισμό.

iefimerida.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr