Home Greek News Τουρκία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα εμπλέκει το Φανάρι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Τουρκία: Φιλοκυβερνητική εφημερίδα εμπλέκει το Φανάρι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

by _
0 comment 174 views

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εμπλέκει στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam, εμπλέκοντας το Φανάρι σε συνεργασία με τη CIA και τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δημοσίευμα με τίτλο «Η συμμαχία Πατριαρχείου-CIA-Γκιουλέν»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2016 16:46

Screen Shot 2016-08-31 at 8.24.10 AM

Σύμφωνα με είδηση που εμφανίζεται στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η συμμαχία Πατριαρχείου – CIA – Γκιουλέν» και υπέρτιτλο «Σοκαριστικές δηλώσεις από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ για την 15η Ιουλίου», η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ενώ η Ουάσιγκτον βρίσκεται εν αναμονή περισσότερων στοιχείων για την έκδοση του ιμάμη που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Υεμένη, Άρθουρ Χιουζ, δήλωσε ότι «ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήθελε να κάνει το πραξικόπημα με τη στήριξη της CIA και του “ελληνικού” Πατριαρχείου».

Ο κ. Χιουζ εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι η CIA έχει κυριαρχήσει μέσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Γκιουλέν είχε διαφύγει στις ΗΠΑ, χάρη στις σχέσεις που είχε δημιουργήσει με τον ιερωμένο Αλέξανδρο Καρλούτσο. Ο αμερικανός διπλωμάτης ισχυρίζεται επίσης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι «ο Γκιουλέν έχει απολύτως στενές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της CIA, Τζορτζ Τένετ και τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος είναι μέλος του Ισραηλινού λόμπι».

Ο κ. Χιουζ σημειώνει επίσης ότι η αιτία της απόφασης για τη διενέργεια πραξικοπήματος ήταν η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι οποίες είχαν παγώσει εξαιτίας της κατάρριψης από την Τουρκία ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Πηγή:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=824852

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr