Home Greek News Συνένοχη η ψευτοδεξιά: Την συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του αριστερού Μνημονίου ψήφισε η Νέα Δημοκρατία

Συνένοχη η ψευτοδεξιά: Την συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του αριστερού Μνημονίου ψήφισε η Νέα Δημοκρατία

by _
0 comment 87 views

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 – 15:29

Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, χειροκροτά ανοιχτά το σύνολο των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που φέρνει στη Βουλή ο Σύριζα, αλλά «αντιδρά» λεκτικά και προσχηματικά για να κοροϊδέψει τον κοσμάκη και να μην γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν βεβαιώνεται μόνο από το γεγονός ότι τον Αύγουστο μαζί Σύριζα και Νέα Δημοκρατία ψήφισαν τη «συμφωνία», της οποίας εφαρμογή είναι τα μέτρα που κατεβαίνουν στα αλλεπάλληλα μνημονιακά νομοσχέδια. Βεβαιώνεται επίσης και από την χθεσινή ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, επειδή υπήρχε η «άνεση» των 153 βουλευτών του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, όμως στη συνέχεια ψήφισε με χέρια και με πόδια την συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών μέτρων.

1. Όσον αφορά την ίδρυση ιδιωτικής εταιρείας, η οποία θα λειτουργεί ανεξάρτητα με την βούληση του κράτους και θα επιβάλλει πρόστιμα και θα εισπράττει φόρους, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε «ΝΑΙ», παρά την προφανή αντισυνταγματικότητα του όλου εγχειρήματος.
2. Ψήφισε επίσης «ΝΑΙ» στα άρθρα της νεοφιλελεύθερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που επιβάλλει το θάνατο της ελληνικής ζυθοποιίας με την επιβολή αλλεπάλληλων φόρων στις μιικρές εταιρείες, προς τέρψιν των πολυεθνικών και της Μέρκελ.
3. Επίσης υπερψήφισε τις διατάξεις για το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανική Fraport και στον Μπόμπολα.

Και αυτόματα γεννιέται το ερώτημα: Γιατί, αφού ψήφισε το ξεπούλημα των αεροδρομίων και σύμφωνα με δηλώσεις Μητσοτάκη στηρίζει τις αποκρατικοποιήσεις, καταψήφισε την σχετική διάταξη για το Κατοχικό Ταμείο; Η απάντηση προφανής! Γιατί εκεί ήταν στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας και συνεπώς η ΝΔ δεν μπορούσε να υποστεί το πολιτικό κόστος.

Άλλο ένα ερώτημα: Αφού ψήφισε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία θα εφαρμόσει το «κόφτη» και τους «έκτακτους φόρους» του «προληπτικού μνημονίου», γιατί καταψήφισε τη σχετική τροπολογία για τον «κόφτη»; Η απάντηση και πάλι προφανής και ίδια: γιατί τα φώτα της δημοσιότητας ήταν εκεί και το πολιτικό κόστος τεράστιο.

Η ΝΔ δείχνει δείγματα γραφής. Θρασύδειλα καταψηφίζει ότι έχει πάνω του τα φλας των δημοσιογράφων και υπερψηφίζει όλα τα υπόλοιπα. Γενόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει αυτή την πολιτική σε όλα τα επίπεδα, ξεπουλώντας την Πατρίδα και φτωχοποιώντας τον Λαό. Έτσι αποδεικνύει σωστή την προ ημερών ρήση Βενιζέλου, ο οποίος είχε πει ότι «το θέμα με τη Νέα Δημοκρατία είναι άλλο, το θέμα είναι ότι υπάρχει ένας, ας το πούμε έτσι, αθέατος και ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση».

Screen Shot 2016-08-30 at 8.42.52 AM

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thn-suntriptikh-pleiopshfia-twn-arthrwn-tou-aristerou-mnhmoniou-pshfise-h-n#ixzz4IpWQ2A1q

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr