Home Greek News Η ώρα της πληρωμής: Χαράτσι 13 ευρώ στα 14 ελληνικά αεροδρόμια που ξεπούλησαν Σύριζα και ΝΔ στην Fraport

Η ώρα της πληρωμής: Χαράτσι 13 ευρώ στα 14 ελληνικά αεροδρόμια που ξεπούλησαν Σύριζα και ΝΔ στην Fraport

by _
0 comment 111 views

Ίσως κάποιοι να μην αντιλήφθηκαν ακριβώς την σημασία του ξεπουλήματος των δεκατεσσάρων κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην γερμανική Fraport, από την 1η Ιανουαρίου 2017 όμως θα το καταλάβουν όλοι!

Αεροδρομιόσημο 13 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια, θα καλούνται να πληρώνουν από τις αρχές της νέας χρονιάς οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ιδιωτικοποιούνται και τίθενται υπό τον έλεγχο της γερμανικής Fraport.

Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης διαχείρισης, ελέγχου – παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ!

Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση, οι επιβάτες θα πληρώνουν το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αερολιμένος στην αεροπορική εταιρεία με την οποία μετακινούνται, μέσω του εισιτηρίου τους ή άλλου παραστατικού. Οι αερομεταφορείς θα το αποδίδουν, με τη σειρά τους, σε μηνιαία βάση (εφόσον πρόκειται για τακτικές αερογραμμές) ή επιτόπου πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους (εφόσον πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ). Σήμερα το ύψος των τελών στα αεροδρόμια της περιφέρειας είναι 12 ευρώ για τους επιβάτες που μετακινούνται εντός της ζώνης Σένγκεν, ενώ για κάποιους προορισμούς εκτός Σένγκεν φτάνει τα 22 ευρώ.

Να σημειωθεί πως τα 14 αεροδρόμια που έχουν περάσει στον έλεγχο της Fraport είναι τα εξής: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Να θυμίσουμε πως η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε τις διατάξεις για το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανική Fraport και στον Μπόμπολα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-wra-ths-plhrwmhs-charatsi-13-eurw-sta-14-ellhnika-aerodromia-pou-jepoulhs#ixzz4IpPY73Vg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr