Home Greek News ΠΟΙΑ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ»;

ΠΟΙΑ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ»;

by _
0 comment 738 views

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

67 χρόνια πέρασαν από τότε που οι δυνάμεις του νεοσύστατου Ελληνικού Στρατού κατατρόπωναν με ένδοξο τρόπο, αλλά και τεράστιες απώλειες, την κομμουνιστική λαίλαπα που είχε απλώσει τη βρώμα της πάνω στο σώμα της Ελλάδος. Η επιστολή που ακολουθεί δημοσιεύτηκε, χθες 26-8, σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα και στη στήλη που φιλοξενεί επιστολές αναγνωστών. Η ιστορική λήθη μαζί με την αριστερή προπαγάνδα απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες να νομίζουν πως ο συμμοριτοπόλεμος- κακώς χαρακτηριζόμενος ως εμφύλιος, ήταν απλά μία διαμάχη για την επικράτηση της μιας ή της άλλης αντάρτικης οργάνωσης στα βουνά. Παραθέτω την επιστολή ως έχει: «Την Κυριακή 21 Αυγούστου οι νικημένοι του εμφυλίου πολέμου συγκεντρώθηκαν στο Βατοχώρι της Φλώρινας, όπου υπάρχει προτομή του καπετάν Σκοτίδα, σε μια «εκδήλωση μνήμης και τιμής» –όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΚΕ– προς την ήττα τους και τους νεκρούς τους. Την Κυριακή 28 Αυγούστου οι νικητές του εμφυλίου ανεβαίνουν στην κορυφή του Βιτσίου, σε μια «εκδήλωση μνήμης και τιμής» προς τη νίκη τους και τους νεκρούς τους. Oλες τις Κυριακές του χρόνου επί τόσα χρόνια το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στα λιβάδια της Π. Κοτύλης Καστοριάς «συμφιλιώνει» νικητές και νικημένους, αλλά αυτοί… ασυμφιλίωτοι μένουν και κάνουν ο καθένας τη δική του γιορτή και εκδήλωση. Ο Γοργίας (για τους Eλληνες και τους πολέμους τους), όπως μας τον διασώζει ο Φιλόστρατος, είπε: «Τα μεν κατά των βαρβάρων τρόπαια ύμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους». Δηλαδή οι νίκες κατά των βαρβάρων αξίζουν ύμνους, οι νίκες κατά των Ελλήνων θρήνους.

Αν δεν θρηνήσουμε τους νεκρούς μας όλοι μαζί, νικητές και νικημένοι, στο ίδιο μέρος και στον ίδιο χρόνο, δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά συμφιλίωση και θα είμαστε όλοι μας ηττηθέντες…» Φ.Κ Καστοριά

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν να τονίσουμε με τη σειρά μας κάποιες αλήθειες που τις σκέπασε με τα χρόνια η αριστερά, πάντα με τις ευλογίες της «δεξιάς». Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε πως ο γνωστός σε όλους «εμφύλιος» δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον με την σήμανση που θέλουν κάποιοι αριστεροί και δεξιοί να ονομάζουν προς χάρη της δήθεν εθνικής συμφιλιώσεως. Και δεν υπήρξε εμφύλιος, διότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, στις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ βρέθηκαν να πολεμούν σαράντα χιλιάδες βούλγαροι μιας και, οι εγχώριοι αριστεροί είχαν τάξει την Μακεδονία μας στους βουλγάρους άμα επικρατούσαν. Δεύτερον, από το 1942 μέχρι και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από τη Χώρα μας, εφονεύθησαν πάνω από 100.000 Έλληνες πατριώτες από το αριστερό αντάρτικο και οι οποίοι είχαν αρνηθεί την στράτευση στις δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Να σημειώσουμε εδώ και μία σημαντικότατη λεπτομέρεια ότι, οι φονευθέντες ήσαν άοπλοι. Τρίτον, έναντι ποιών έκαναν αντίσταση οι αριστεροί τη στιγμή που οι δυνάμεις κατοχής είχαν αποχωρήσει; Τέταρτον, για ποιο λόγο οι αριστεροί έβαλλαν εναντίων της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, της μόνης ουσιαστικά δυνάμεως που μπορούσε να κρατά την τυπική ασφάλεια στο εσωτερικό της Χώρας; Πέμπτον, γιατί με την επάνοδο της ελληνικής κυβερνήσεως από την Αίγυπτο, που ουσιαστικά η Χώρα θα βρίσκονταν υπό τις εντολές της νομίμου κυβερνήσεως, οι αριστεροί ανοίγουν νέο κύκλο σφαγών, ο επονομαζόμενος τρίτος κομμουνιστικός κύκλος; Έκτον, στα βουνά της Μακεδονίας εφονεύθηκαν υπό των αναρχοκομμουνιστοσυμμορειτών χιλιάδες νέοι του νεοσύστατου Ελληνικού Στρατού που αποτελούσαν τον ανθό της Ελληνικής νεολαίας. Για ποιο λόγο οι αριστεροί πρότειναν τα όπλα εναντίον του Ελληνικού Στρατού; Έβδομον, τι τιμούν οι κομμουνιστές στους τόπους των πεσόντων τους; αυτούς που σήκωσαν τα όπλα εναντίον της Ελλάδος; Όγδοον είδε ο αγαπητός κύριος της επιστολής καμία τρύπα σαν της Τατάρνας, του Προδρόμου, του Φενεού ή του Μελιγαλά, στην οποία να βρήκαν τραγικό τέλος αριστεροί αντάρτες; Κλείνοντας, ουδέποτε η αριστερά παραδέχτηκε το λάθος της, και ουδέποτε ζήτησε μία συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Αντιθέτως συνεχίζει ακόμη το προδοτικό της έργο.

ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΩΡΕ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ;;;

Πηγη…

https://ethnikismos.net/2016/08/27/ποια-αντισταση-και-ποιοσ-εμφυλιοσ/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr