Home Greek News Ισραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε τον ISIS – είναι ένα “χρήσιμο εργαλείο” κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Συρίας

Ισραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε τον ISIS – είναι ένα “χρήσιμο εργαλείο” κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Συρίας

by _
0 comment 196 views

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 19.45 μμ, 26 Αυγ. 2016 | JohnKountouris.com

Στο παρακάτω άρθρο του γνωστού ιστότοπου ειδήσεων Salon.gr θα διαβάσετε μερικές φρικτές παραδοχές Εβραίων Ισραηλινών ότι ο ISIS αποτελεί για αυτούς ένα επιθυμητό μέσο με το οποίο να προωθείται η ατζέντα τους στη Μέση Ανατολή.  Όλος ο κόσμος ξέρει πλεόν ότι ο ύπαρκτος δημιουργός του ISIS (IS, ISIL, Daesh, κ.ο.κ.) και, κατ’ επέκτασιν, της…ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν είναι άλλοι απο τους γνωστούς…ΠεριΟΥΣΤιους του «θεού». 

Πληκτρολογήστε στη Google τις εξής λέξεις κλειδιά και θα βρείτε ένα σωρό άρθρα που έχω γράψει για τον γεγονός ότι ο ΙΣΙΣ είναι δημιούργημα των…ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ: GreekNewsOnDemand.com, ISIS. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΕΞ ΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΘΡΘΟ.  ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ! ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!

Screen Shot 2016-08-26 at 7.54.37 PM

~~~

Την Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016 09:00 πμ PDT

Ισραηλινή δεξαμενή σκέψης: Μην καταστρέψετε τον ISIS – είναι ένα “χρήσιμο εργαλείο” κατά του Ιράν, της Χεζμπολάχ και της Συρίας

Ο επικεφαλής μιας δεξαμενής σκέψως (think tank) λέει ότι η ύπαρξη του ISIS εξυπηρετεί ένα «στρατηγικό σκοπό» προς το συμφέρον της Δύσης

– του BEN NORTON | μετάφρασις/επιμέλεια του Ιωάν. Κουντούρη

Σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης που κάνει εργασίες επί συβάσει για το ΝΑΤΟ και την ισραηλινή κυβέρνηση, η Δύση δεν θα πρέπει να καταστρέψει τον ISIS, την φασιστική ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα που διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση των μειονοτικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.

Γιατί όμως; Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος «μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπονόμευση» του Ιράν, της Χεζμπολάχ, της Συρίας και της Ρωσίας, υποστηρίζει ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης του.

«Η συνεχιζόμενη ύπαρξη του IS (ΙΣΙΣ δηλ.) εξυπηρετεί ένα στρατηγικό σκοπό», έγραψε ο Efraim Inbar στο άρθρο «Η καταστροφή του ισλαμικού κράτους είναι ένα στρατηγικό λάθος» (“The Destruction of Islamic State Is a Strategic Mistake”), μια έκθεσις που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου φέτος.

Με τη συνεργασία με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της γενοκτονικής εξτρεμιστικής ομάδας αυτής, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπράττει ένα «στρατηγικό λάθος» που θα «ενισχύσει την εξουσία του άξονα Μόσχας-Τεχεράνης-Δαμασκού» υποστήριξε ο Inbar, υπονοώντας ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία σχηματίζουν ένα στρατηγική συμμαχία για να κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή.

«Η Δύση θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του ισλαμικού κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του», πρόσθεσε. «Αντιδιαισθητικώς, είναι προτιμότερο ένας αδύναμος IS, απο να το καταστραφεί ο ίδιος.»

Ο Inbar, ένας σημαίνων Ισραηλινός ακαδημαϊκός, είναι ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat (Begin-Sadat Center for Strategic Studies), μια δεξαμενή σκέψης που λέει ότι η αποστολή της είναι να προωθήσει μια «ρεαλιστική, συντηρητική, και σιωνιστική ατζέντα στην αναζήτηση για την ασφάλεια και την ειρήνη για το Ισραήλ.»

Η δεξαμενή σκέψης, γνωστή με το ακρωνύμιο BESA (μπαBESA μήπως???), συνδέεται με το Πανεπιστήμιο Bar Ilan του Ισραήλ και υποστηρίζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση, τη Μεσογειακή Πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ και το Συμβούλιο Carnegie για τη Δεοντολογία στις Διεθνείς Σχέσεις.

Το BESA αναφέρει επίσης ότι «διεξάγει εξειδικευμένες έρευνες επι συμβάσει για το καθεστώς των ισραηλινών εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας, καθώς και για το ΝΑΤΟ.»

Στο έγγραφό του, πρότεινε ο Inbar ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να παραταθεί ο πόλεμος στη Συρία, που έχει καταστρέψει τη χώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι η ήττα του ISIS θα έκαμνε τη Μέση Ανατολή πιο σταθερή, ο Inbar διατείνεται: «Η σταθερότητα δεν αποτελεί αξία από μόνη της. Είναι επιθυμητή μόνο αν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας.»

«Η αστάθεια και οι κρίσεις μερικές φορές περιέχουν οιωνούς μιας θετικής αλλαγής», πρόσθεσε.

Ο Inbar τόνισε ότι «κύριος εχθρός» της Δύσης δεν είναι το αυτο-κηρυγμένο ισλαμικό κράτος — είναι το Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.salon.com/2016/08/23/israeli-think-tank-dont-destroy-isis-its-a-useful-tool-against-iran-hezbollah-syria/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr