Home Greek News Οι Κούρδοι βλέπουν τουρκικό “σχέδιο” με το Χαλέπι

Οι Κούρδοι βλέπουν τουρκικό “σχέδιο” με το Χαλέπι

by _
0 comment 314 views

Η Τουρκία θέλει να εκδιώξει τις ένοπλες ομάδες από το Χαλέπι, των Κούρδων περιλαμβανομένων, ώστε να ελέγξει την περιοχή και να την χρησιμοποιήσει ως «χαρτί» σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις, αναφέρει στέλεχος του κουρδικού PYD.

Οι τουρκικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με σκοπό την εκκαθάριση της πόλης Τζαραμπλούς στην περιοχή του Χαλεπίου.

«Οι συμμαχικές της Τουρκίας δυνάμεις επιτίθενται στο Χαλέπι από νότια και νοτιοδυτικά. Τώρα οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλουν από Βορρά και φυσικά δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν στην πόλη Αλ Μπαμπ, βορειοανατολικά του Χαλεπίου. Έτσι η πόλη θα κυριευθεί και η Τουρκία θα το αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti το στέλεχος του YPG Ρεϊζάν Χεντού.

Αν η Τουρκία θέλει πραγματικά να πολεμήσει την τρομοκρατία και όχι να προωθήσει τους γεωπολιτικούς της στόχους θα πρέπει να συνδυάσει τη δράση της με άλλες δυνάμεις που την πολεμούν, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ζήτησε την αποχώρηση των Κούρδων ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και έλαβε τηλεφωνική διαβεβαίωση από τον Αμερικανό ομόλογό του πως οι κουρδικές δυνάμεις ήδη αποχωρούν.

Πηγή: defence-point

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr