Home Greek News Δικαστής έδωσε εντολή να εξεταστούν 14.900 e-mails της Χίλαρι Κλίντον

Δικαστής έδωσε εντολή να εξεταστούν 14.900 e-mails της Χίλαρι Κλίντον

by _
0 comment 302 views

Ένας δικαστής έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών χθες να εξετάσει 14.900 έγγραφα – τα περισσότερα από τα οποία φέρονται να είναι ηλεκτρονικά μηνύματα προς ή από την Χίλαρι Κλίντον – και να γνωμοδοτήσει για την πιθανή δημοσιοποίησή τους.

Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν σε μία έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ανακρίσεων (FBI) για τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή (server) ενώ ήταν υπουργός εξωτερικών, και αποτελούν τμήμα μιας παρτίδας που παρέδωσε το FBI στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν τελείωσε η έρευνά της. Το FBI αποφάνθηκε ότι η Κλίντον, με την χρήση του ιδιωτικού της εξυπηρετητή είχε αποβεί “ιδιαίτερα αμελής” με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά πρότεινε να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της. Το θέμα κυνηγάει την Κλίντον καθ’ όλη την διάρκεια της κούρσας της προς τον Λευκό Οίκο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να δημοσιοποιήσει την πρώτη παρτίδα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) τον Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες μόνο προτού η υποψήφια των Δημοκρατικών αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις εθνικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Οι υπάλληλοι του υπουργείου αναμένονται να σχεδιάσουν, σε συνάντησή τους στις 23 Σεπτεμβρίου, ένα χρονοδιάγραμμα για την δημοσιοποίησή τους.

Η αποκάλυψη και άλλων μηνυμάτων εκτός των 55.000 σελίδων από μηνύματα που παρέδωσε η Κλίντον πέρσι μπορεί να αποτελέσει τροφή για τους αντιπάλους της που έχουν αδράξει το θέμα για να της ασκήσουν κριτική ως αναξιόπιστη.

Η ανακοίνωση από τον δικαστή Τζέιμς Μπόασμπεργκ του περιφερειακού δικαστηρίου ο οποίος προίσταται μιας ομάδας δικαστικών υποθέσεων που ζητούν τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον έγινε την ίδια μέρα που ένα συντηρητικό παρατηρητήριο, το Judicial Watch, δημοσιοποίησε μια παρτίδα των μηνυμάτων που απέκτησε μέσω δικαστηρίου. Σύμφωνα με την οργάνωση, τα μηνύματα δείχνουν ότι δωρητές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας Κλίντον ζητούσαν πρόσβαση στην υποψήφια όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, απότ ο 2009 έως το 2013.

Τα 14.900 έγγραφα στα οποία αναφέρεται ο Μπόασμπεργκ φέρεται να περιλαμβάνουν και μηνύματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις παραπάνω 55.000 σελίδες μηνυμάτων. Θεωρούνται ότι αναφέρονται κυρίως σε μηνύματα προς ή από την Κλίντον, και μπορεί να περιλαμβάνουν και μερικά προσωπικά μηνύματα. Μερικά βρέθηκαν στους εξυπηρετητές των ατόμων με τους οποίους είχε ή ίδια ή το προσωπικό της επαφές.

Πηγή:

http://www.star.gr/Pages/Diethni.aspx?art=336741&artTitle=dikastis_edose_entoli_na_exetastoun_14_900_e_mails_tis_chilari_klinton

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr