Home Greek News Συμπληρωματικές διώξεις για την τραγωδία στην Αίγινα ζητά ο Κούγιας

Συμπληρωματικές διώξεις για την τραγωδία στην Αίγινα ζητά ο Κούγιας

by _
0 comment 215 views

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ποινικολόγου έξω από τα δικαστήρια Πειραιά

Στα δικαστήρια Πειραιά βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της τραγωδίας της Αίγινας.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε με τους συγγενείς των θυμάτων την κ. ανακριτή. Πρέπει να διορθώσω κάτι εξ αρχής, γιατί είχα πεπλανημένη αντίληψη: εκείνη η οποία ζήτησε την προσωρινή κράτηση είναι η εισαγγελέας κ. Νικολάου, εκείνη που διαφώνησε μαζί της είναι η ανακριτής κ. Αργύρη. Επισκεφτήκαμε την κ. Αργύρη με τους συγγενείς, κάναμε παράσταση πολιτικής αγωγής, όμως είχαμε μία διαφοροποίηση. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής για αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι’ αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τον δράστη και για τον κάτοικο Αίγινας ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το ζημιωμένο σκάφος από την περιοχή.

Ζητήσαμε επίσης να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία εναντίον όσων φυγάδευσαν τους δράστες και ζητήσαμε επίσης να διερευνηθεί ότι διεπράχθη από όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα στην υπόθεση και δεν έκαναν αυτονόητες προανακριτικές πράξεις και ανακριτικές πράξεις το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας.

Εκείνο το οποίο με έχει εντυπωσιάσει είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος. Με εντυπωσίασε επίσης το γεγονός ότι στην υπηρεσία που εκλήθησαν να καταθέσουν όσοι γνώριζαν για το συμβάν, δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος. Και μάλιστα, όπως μου είπε η κ. ανακριτής, όταν η δικογραφία διαβιβάστηκε σε αυτήν, δεν υπήρχαν αυτές οι καταθέσεις και ζήτησε να γίνει εξέταση συμπληρωματική από το Λιμεναρχείο. Τώρα, γιατί το Λιμεναρχείο της Αίγινας δεν έκανε αυτονόητα πράγματα, αυτό θα το δούμε στην πορεία όταν θα έχουμε στα χέρια μας τη δικογραφία.

Αφού θα έχουμε τη δικογραφία στα χέρια μας, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο είτε να προχωρήσουμε εμείς σε αυτοτελείς μηνύσεις είτε να συνεργαστούμε με όποιον θα αναλάβει τη διεκπεραίωση της υπόθεσης, για να δούμε τι ακριβώς εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση.

Όλοι οι θανόντες έχουν πνιγεί. Δεν έχουμε κανέναν θανόντα από χτύπημα. Αν πραγματικά γύριζε πίσω αυτός ο εντός εισαγωγικών άνθρωπος –και δεν θέλω να είμαι σκληρός αλλά είμαστε μια κοινωνία πολύ φιλεύσπλαχνη και με ανθρωπιά… και δεν είναι μόνο αυτός. Όπως είπε ήταν άλλοι τέσσερις. Και καλά αυτός δεν ήθελε να πάει… Και όχι μόνο αυτοί. Και αυτοί που πήγαν να τον πάρουν με τα φουσκωτά μετά… Δεν έπρεπε να πάνε πρώτα στον τόπο του ναυαγίου;

Διαπιστώσαμε προκλητικές παραλήψεις στην προανάκριση για αυτονόητες προανακριτικές πράξεις».

Πηγή:

http://www.newsbeast.gr/society/dikastiko/arthro/2349206

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr