Home Greek News Απίστευτο: Στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Κολωνάκι κρατούν τον 77χρονο

Απίστευτο: Στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Κολωνάκι κρατούν τον 77χρονο

by _
0 comment 116 views

https://www.youtube.com/watch?v=4Kxjdt26wqs

Η Αστυνομία διαθέτει μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων για τη φύλαξη – Ο 77χρονος έχει και ΜΚΟ για παιδάκια! – Αγνωστη χρηματοδότρια με κότερο τον φυγάδευσε μετά το δυστύχημα-έγκλημα

Στο πολυτελές διαμέρισμα του Κολωνακίου βρίσκεται πλέον ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το εάν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Ο άνθρωπος που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες “πήρε” τη ζωή τεσσάρων ατόμων και τραυμάτισε άλλους δεκαέξι στην τραγωδία της Αίγινας, τελικά επέστρεψε στο σπίτι του και η Αστυνομία έχει αναλάβει τη φρούρηση του.

Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι ο 77χρονος θα βρίσκεται στον πύργο που έχει στο νησί της Αίγινας.

Τελικά, άγνωστο πώς, ο Λυκουρέζος όχι μόνο δεν προφυλακίστηκε αλλά επέστρεψε και στο σπίτι του στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι με την Αστυνομία να διαθέτει μεγάλο αριθμό αστυνομικών και οχημάτων προκειμένου να φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ο 77χρονος έχει και ΜΚΟ για παιδάκια!

Πάσχει από σύνδρομο άπνοιας. Υποφέρει από αρτηριακή υπέρταση. Εχει διαγνωστεί με καρδιακή, αλλά και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Χρειάζεται κοκτέιλ φαρμάκων και τρία λίτρα αέρα από φιάλη οξυγόνου κάθε μέρα για να επιβιώσει. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή -με βάση τη δική του κατάθεση στις ανακριτικές αρχές- να υποστεί ανακοπή καρδιάς. Καταθέτει ακόμη ότι έχει οιδήματα και φλεγμονές στα πόδια.

Στο σπίτι του στην Αίγινα έχει τοποθετήσει ειδική μπάρα αναπήρων, αλλά και εξωτερικό ασανσέρ, καθώς δεν είναι σε θέση να ανέβει ούτε τις σκάλες. Κι όμως, σ’ αυτό τον άνθρωπο το «παρεάκι» της Αίγινας ανανέωνε το δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, αλλά και την άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους. Το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας τον έκριναν υγιέστατο και ικανότατο να οδηγεί σε στεριά και θάλασσα, έναν άνθρωπο που κατά δήλωσή του έπρεπε να μπαινοβγαίνει συνεχώς στα νοσοκομεία και συντηρείται στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα. Σε αυτό τον άνθρωπο, τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, που οδηγούσε το σκάφος το οποίο παρέσυρε στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, το Λιμεναρχείο Αίγινας ανανέωσε το δίπλωμα έως το 2017!

Συγκεκριμένα, η σχετική αίτηση για την ανανέωση της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους κατατέθηκε από τον ίδιο στο Λιμεναρχείο της Αίγινας στις 14/4/2014 και εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Συγκλονιστικά είναι όσα περιγράφει σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ο ίδιος ο 77χρονος στο υπόμνημά του στον ανακριτή και τον εισαγγελέα. «Εάν δεν μου χορηγείται οξυγόνο και δεν κάνω χρήση των αναγκαίων ιατρικών μηχανικών βοηθημάτων κινδυνεύω να υποστώ ανακοπή καρδιάς στον ύπνο μου ή εγκεφαλικό επεισόδιο», αναφέρει. Κι όμως, οι λιμενικές αρχές όχι μόνο του ανανέωναν ανά τρία χρόνια το δίπλωμά του, αλλά «έκλειναν και τα μάτια» όταν τον έβλεπαν να πασχίζει να φτάσει υποβασταζόμενος στην προβλήτα απέναντι από το κτίριο του Λιμενικού για να ανέβει στο σκάφος.

Το απίστευτο είναι, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, ότι στις 8/8/2016, δηλαδή οκτώ μέρες προτού μπει στη θάλασσα και θερίσει με το σκάφος του τη λάντζα με τους άτυχους λουόμενους, είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο λόγω καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας. Πήρε εξιτήριο στις 10/8/2016, δηλαδή μόλις έξι μέρες πριν από το μοιραίο δυστύχημα. Αντίστοιχες εισαγωγές, αναφέρει στο υπόμνημά του, είναι διαρκείς και συχνές είτε λόγω καρδιακής κάμψης και βαριάς καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας, είτε λόγω οιδημάτων και φλεγμονής των κάτω άκρων. Διαβάστε πλούσιο ρεπορτάζ εδώ

Δείτε βίντεο: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στην Αίγινα – Τι ισχυρίζεται ο 77χρονος

Πηγή:

http://www.protothema.gr/greece/article/604447/sto-poluteles-diamerisma-tou-sto-kolonaki-o-77hronos/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr