Home Greek News ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΖ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΤΖΟΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΖ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

by _
0 comment 228 views

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 10.32 μπ, 21 Αυγ. 2016 | JohnKountouris.com

Σε άθρο μου που έγραψα πέρσι με τίτλο «Η Επίθεσις της Ευρώπης κατά της Ελληνικής δημοκρατίας • του Γιόζεφ Στίγκλιτς», έγραψα τα εξής παραθέτωντας τα λόγια του κ. Τζόζεφ Στίγκλιζ που μίλησε τότε για την αλήθεια περι της Ελληνικής κρίσωες. Πρόκειται για άρθρο που έγραψε ο κ. Στίγκλιτς για το project-syndicate.org αποκαλύπτωντας την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει με την Ελλάδα και τους εταίρους της! Επίσης, δείτε πώς συμβούλεψε τότε τους Έλληνες για το πώς να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα!…

Γράφει ο Στίγκλιζ:

Αλλά για να είμαστε εδώ σαφείς: πολύ λίγα απο τα χρήματα που έχει δανεισθεί η Ελλάδα, απο τους πιστωτές της, πράγματι έφτασαν τελικά στην ίδια για τη χρήση τη δικιά της. Αυτά τα λεφτά πήγαν στους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα— συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Η Ελλάδα έχει πάρει μόνο ένα κομμάτι ψωμί, αλλά πλήρωσε υψηλό τίμημα η ίδια για τη διατήρηση των τραπεζικών συστημάτων αυτών των χωρών. Το ΔΝΤ και οι άλλοι «επίσημοι» πιστωτές δεν χρειάζονται τα χρήματα που απαιτούνται απο την Ελλάδα. Εν προκειμένω, σύμφωνα με ένα σενάριο business-as-usual (δηλ., σενάριο των συνηθισμένων), τα χρήματα που θα έπαιρναν οι πιστωτές της Ελλάδας, θα ήταν πολύ πιθανό να πρόκειται απλά να δανεισθούν και πάλι στην Ελλάδα.

διαβάστε περισσότερα εδω: http://300sploggers.blogspot.com/2015/08/blog-post_25.html

Τώρα μεταβείτε στο 20:45 και εξής στο ακόλουθο κλιπ του χθεσινού ρεπορτάζ του ΣΤΑΡ για τις δηλώσεις του κ. Τζόζεφ Στίγκλιζ για το Ευρώ στο καινούριο βιβλίο του….

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr