Home Greek News Αίγινα: Πολιτική «ναυμαχία» για τους επιβάτες του μοιραίου σκάφους

Αίγινα: Πολιτική «ναυμαχία» για τους επιβάτες του μοιραίου σκάφους

by _
0 comment 297 views

Διαψεύδει την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων η Όλγα Γεροβασίλη – Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης – Επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Θοδωρή Δρίτσα

Φουντώνουν τα ερωτήματα γύρω από τους επιβάτες του μοιραίου ταχυπλόου. Οι φήμες για εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή δημοσιεύματα που ενέπλεκαν υπουργούς της κυβέρνησης στην υπόθεση του δυστυχήματος της Αίγινας δήλωσε:

«Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες».

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για την παρουσία του στην προανακριτική διαδικασία. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Εύλογες απορίες προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών.
Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;»

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως σε ανάρτησή του στο facebook γράφει:

«Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».

Πγηή:

http://www.protothema.gr/politics/article/603705/politiki-thuella-sikonei-to-tragiko-nautiko-dustuhima-stin-aigina/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr