Home Greek News Ο Assange κάνει έκκληση προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ σχετικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Κλίντον

Ο Assange κάνει έκκληση προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ σχετικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Κλίντον

by _
0 comment 219 views

Το Κουτσαβάκι: Ο Assange κάνει έκκληση προς τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ σχετικά με το κλείσιμο της υπόθεσης Κλίντον

ΜΟΣΧΑ, 16 Αυγούστου – RIA Novosti. Ο ιδρυτής του WikiLeaks [1] Julian Assange πρόκειται με επιστολή του προς την Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Loretta Lynch να θέσει το ζήτημα της συνέχισης της διαδικασίας εναντίον του WikiLeaks στο πλαίσιο της περάτωσης της υπόθεσης για την διαρροή των e-mails της πρώην Υπουργού και υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι CNN [2].

“Οι δικηγόροι μας αύριο θα στείλουν επιστολή στην γενικό εισαγγελέα Loretta Lynch με αίτημα να εξηγήσει γιατί η έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και ποινικά αδικήματα εναντίον του WikiLeaks … συνεχίζονται για έξι χρόνια.

Όπως φαίνεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως φαίνεται θέτει νέα πρότυπα ( για την έρευνα – Ed. .), έκλεισε την υπόθεση Χίλαρι Κλίντον, δεδομένου ότι η υπόθεση της Χίλαρι Κλίντον διήρκεσε μόλις ένα χρόνο », -. Assange είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι.

Οι αρχές σταμάτησαν την έρευνα κατά του Κλίντον, από τη στιγμή που δεν βρήκαν κίνητρα στην πρόθεση της να βλάψει την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Ασάνζ, «κανείς δεν τραυματίστηκε σωματικά», ως αποτέλεσμα των δημοσιεύσεων WikiLeaks. Ο στόχος του έργου ήταν η δημοσίευση των πληροφοριών, και όχι να βλάψει κανένα. Ωστόσο, η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Assange ανέφερε επίσης το σκάνδαλο γύρω από τη δημοσίευση των e-mails του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση αρκετών ανώτερων μελών του κόμματος. Πιστεύει ότι η ομάδα Κλίντον, με όλα τα μέσα προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή του κοινού από την ουσία των δημοσιευμένων εγγράφων.

Την περασμένη Κυριακή, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, Debbie Wasserman Schultz-αναγκάστηκε να ανακοινώσει την παραίτηση της λόγω της διαρροής των e-mails της ηγεσίας του κόμματος. Από την αλληλογραφία προκύπτει ότι η έδρα του κόμματος υποστήριξε ανοιχτά την Χίλαρι Κλίντον στις προκριματικές σε βάρος του υποψήφιου των Δημοκρατών Bernie Sanders που έχασε.

Η Υπουργός Κλίντον όταν ήταν εν ενεργεία το 2009-2013 ηγήθηκε μιας μυστικής επίσημη αλληλογραφίας μέσω του προσωπικού της email. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό επέτρεψε να κρύψει την αλληλογραφία από κυβερνητικούς ελέγχους, πράξη που απαγορεύεται στους δημόσιους υπαλλήλους. Το FBI ακόμα δεν έχει αποφασίσει να αρχίσει μια ποινική έρευνα σε σχέση με μια πιθανή διαρροή δεδομένων.

References:
↑ WikiLeaks
( https://wikileaks.org/ )
↑ CNN
( http://ria.ru/cms/edition.cnn.com )

Πηγές:

http://ria.ru

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2016/08/assange.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr