Home Greek News ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ: «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, η ΕΕ θα τρόμαζε! Κάναμε λάθος»

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ: «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, η ΕΕ θα τρόμαζε! Κάναμε λάθος»

by _
0 comment 270 views

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΣ(ΔΙΣ), ΕΙΣΑΙ/ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΑΛΑΚΑΣ; ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ή ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΤΟΜΕΑ ΞΑΝΑ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΣΥΡΦΕΤΟ, ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΑΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΣΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΟΡΘΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Υπερασπίστηκε τους αρχικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις με τις οποίες ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους το Φεβρουάριο και μάλιστα εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιωθεί ιστορικά. «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Αποδείχθηκε λάθος εκτίμηση. Πριν από 3 χρόνια μπορεί αυτό να ίσχυε, αλλά στο μεταξύ κι εκείνοι πήραν τα μέτρα τους. Προς έκπληξή μας ο κ. Σόιμπλε, πρότεινε αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας. Ο πρωθυπουργός είχε πει πως δεν θέλαμε το ΔΝΤ, αλλά στο θέμα αυτό δεν είχαμε κανένα σύμμαχο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι άλλο σημείο κυβερνητικής αδυναμίας, αποδείχθηκε η άγνοια των όρων διεξαγωγής της διαπραγμάτευσης, η οποία δεν γινόταν ελεύθερα, αλλά μέσω ενός ολόκληρου συστήματος «με κανόνες και επιτελεία». Η κυβέρνηση βελτιώθηκε στον τομέα αυτό, αλλά μετά από την πάροδο χρόνου, ανέφερε και παρέθεσε την τρίτη παράμετρο που καθόρισε την κατάληξη των διαπραγματεύσεων: η συγκινητική στάση της κοινωνίας, αλλά και η εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό από τους πλούσιους.

«Όταν βγαίνει 1 δισ. κάθε μέρα από τις τράπεζες και λες στον Ντράγκι δώσε μου ELA, είσαι ευάλωττος. Πολλές επιχειρήσεις είχαν τα ταμεία τους στο εξωτερικό. Φανταστείτε μια οικονομία όπως της Γερμανίας, με επιχειρήσεις που τη ρευστότητά τους την έχουν στο εξωτερικό: Θα βουλιάξει η Γερμανία. Αν δεν είχαμε αυτόν τον πόλεμο και το σφίξιμο της ρευστότητας, το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα το υλοποιούσαμε. Το μεγαλύτερο μέρος. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν έγραφε πουθενά πως είμαστε υπέρ της εξόδου απο το ευρώ, ή ότι είμαστε υπέρ της γενίκευσης της ανθρωπιστικής κρίσης». Στο πλαίσιο αυτό, «από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε σε νέο δάνειο, υπάρχει και Μνημόνιο» το οποίο σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, απομακρύνει το ενδεχόμενο του grexit, αν και δεν το εξαφανίζει τελείως, καθώς «υπάρχουν απόψεις για μια άλλη Ευρώπη, που αν επικρατήσουν δεν θα μας χωράει, ούτε εμάς, ούτε και πολλούς άλλους».

«Σέβομαι την άποψη και τα διλήμματα όλων των βουλευτών και κυρίως των δικών μας. Ο βουλευτής που είπε εκλέξτε με για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά», έχει ένα ηθικό δίλημμα. Η ευθύνη ωστόσο για εγχειρήματα τέτοιου είδους, είναι πάντα συλλογική. Πέρα από τις ατομικές ευθύνες, οι βουλευτές πρέπει να τοποθετηθούν στο δίλημμα, “φεύγουμε ή μένουμε;”. Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι μία καθαρή λύση γιατί δεν πέτυχε τους στόχους της. Ο κόσμος απ” ό,τι φαίνεται, μας θέλει. Η δεύτερη λύση είναι “μένουμε, παλεύουμε, προσπαθούμε να καταστήσουμε το μνημόνιο μέρος του προγράμματός μας, προσπαθούμε να λάβουμε παράλληλα μέτρα» δήλωσε ο Γ. Δραγασάκης, αναφερόμενος στα εσωκομματικά.

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος τάχθηκε υπέρ της «λαϊκής νομιμοποίησης» για την πολιτική που θα εφαρμοστεί, καθώς «αυτό που είχαμε πει το Γενάρη δεν το υλοποιήσαμε και κάποιος μπορεί να πει πως μένουμε για τις καρέκλες» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Η συζήτηση για τις εκλογές δεν μας βοηθά. Ο σκοπός μας είναι η στοχοπροσήλωση: Να κλείσει η συμφωνία και μετά να κάνουμε έναν συνολικό επανασχεδιασμό. Μας ενδιαφέρει η Ευρώπη, ο αγώνας ο δικός μας παραμένει για αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη».

http://www.crashonline.gr/

Πηγή:

https://isxys.blogspot.com/2016/08/blog-post_217.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr