Home Greek News Tweet του Zbigniew Brzezinski «άναψε» φωτιές: «Μεγάλο λάθος που οι ΗΠΑ στήριξαν το πραξικόπημα στην Τουρκία»

Tweet του Zbigniew Brzezinski «άναψε» φωτιές: «Μεγάλο λάθος που οι ΗΠΑ στήριξαν το πραξικόπημα στην Τουρκία»

by _
0 comment 288 views

-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σοκαριστική ομολογία από το αμερικανικό (πολωνικής καταγωγής) «γεράκι» Zbigniew Kazimierz Brzezinski ότι οι ΗΠΑ διέπραξαν ένα βαρύτατο λάθος που υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και ζημίωσε σημαντικότατα την υπόληψή τους!

Στον επίσημο λογαριασμό του είχε αναρτηθεί το ακόλουθο tweet το οποίο επειδή προξένησε τον ανάλογο σάλο προφανώς διαγράφτηκε λίγο αργότερα. Πάντως κάποιες ιστοσελίδες το διέσωσαν όπως το αξιόπιστο Almasdarnews και το middleeastpress.com αλλά και εδώ

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζοντας το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan διέπραξαν ένα πολύ μεγάλο λάθος που έδωσε ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην υπόληψη των ΗΠΑ. Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επαναθεωρήσει την πολιτική της μετά την αποτυχία στην Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια και ήταν λάθος υπολογισμός από τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν το πραξικόπημα και να φιλοξενούν τον οργανωτή του στις ΗΠΑ Φ.Γκιουλέν, τόσο λάθος που δεν μπορούν πλέον να ρίξουν το φταίξιμο στον άλλοτε σύμμαχο, την Τουρκία εάν γυρίσει την πλάτη της και ξαναναθεωρήσει τις πολιτικές της.

Ένας πιθανός άξονας Τουρκίας-Ιράν-Ρωσίας θα δημιουργούσε μια ευκαιρία για να λυθεί η συριακή κρίση. Εάν ο Ενρογάν είχε την μικρότερη έστω σοφία θα καταλάβαινε ότι δεν θα μπορούσε να έχει ανεξάρτητη αξιοπιστία με κάποιους παρηκαμσμένους Άραβες»

Screen Shot 2016-08-15 at 8.46.49 AM

Eάν κάποιος μπει τώρα στον επίσημο λογαριασμό του https://twitter.com/zbig θα δει ότ τα tweets έχουν γίνει 306 από 307 δηλαδή λείπει ένα, το πιο σημαντικό.

Σύφωνα άλλωστε με τον Julian Assange τον ιδρυτή του “Wikileaks” η Χίλαρι Κλίντον η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ και νυν προεδρική υποψήφια στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου είχε μυστικές και ειδικές σχέσεις με τον με αμερικανική έδρα Τούρκο ιμάμη Fethullah Gulen.

«Τα έγγραφα που αποκτήθηκαν με από τα Wikileaks αποδεικνύουν ότι η Κλίντον υποστήριξε την ομάδα του Gulen που φυσικά δημιουργεί ερωτήματα για τις ανησυχίες του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan σχετικά με την μέλλουσα πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε ο Assange στο RT.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μερικά αμερικανικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου και του CNN, διέδωσαν τα νέα ότι ο Erdogan είχε εγκαταλείψει την χώρα για την Γερμανία όπου αναζήτησε πολιτικό άσυλο. Τα νέα διαδώθηκαν σκόπιμα σε όλον τον κόσμο για να διευκολυνθούν οι πραξικοπηματίες να καταλάβουν την εξουσία.

Σημειώνεται ότι ο ιδρτής των “Wikileaks” κατηγορεί την Χ.Κλίντον ότι όταν ήταν ΥΠΕΞ χρησιμοποίησε την Λιβύη για ν να μεταφέρει οπλισμό στους ισλαμιστές που πολεμούσαν τα κυβερνητικά στρατεύματα στην Συρία.

https://www.youtube.com/watch?v=xh9R_dbYVAs

Ο Assange σημείωσε τους «μοναδικούς δεσμούς» μεταξύ της Κλίντον και της Σαουδικής Αραβίας που είναι και οι μεγαλύτεροι χορηγοί του Clinton Foundation.

Πηγή:

http://www.pronews.gr/portal/20160814/defencenet/geostratigiki/60/tweet-toy-zbigniew-brzezinski-anapse-foties-megalo-lathos-poy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr