Home Greek News ΝΑΤΟ: Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται – Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

ΝΑΤΟ: Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται – Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

by _
0 comment 186 views

ΝΑΤΟ: Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται – Το Βερολίνο χαιρετίζει τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: “ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΕΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΙΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.”

-απο το isxys.blogspot.gr

Η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, τόνισε σήμερα ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην βορειοατλαντική συμμαχία «δεν τελεί υπό καμιά αμφισβήτηση» και πως η Άγκυρα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη και στη στήριξη της συμμαχίας έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, το οποίο ακολούθησαν εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές της Τουρκίας, με κύριο στόχο τις ένοπλες δυνάμεις. «Η Τουρκία είναι ένας σύμμαχος μεγάλης αξίας, που συνεισφέρει σημαντικά στις κοινές προσπάθειες του ΝΑΤΟ… Η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται», ανέφερε η εκπρόσωπος της συμμαχίας. «Ο Γενικός Γραμματέας του NATO (σ.σ. Γενς Στόλτενμπεργκ) μίλησε με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της νύχτας της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος και αργότερα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του NATO. Κατόπιν, ο Στόλτενμπεργκ «καταδίκασε με έντονο τρόπο την απόπειρα πραξικοπήματος» κι επανέλαβε την «απόλυτη στήριξή του στους δημοκρατικούς θεσμούς» στην Τουρκία, υπενθύμισε η Λουνγκέσκου. «Η Συμμαχία μας είναι προσηλωμένη στην κοινή άμυνα και βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της ατομικής ελευθερίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της πρωτοκαθεδρίας του δικαίου», πρόσθεσε η ίδια.

Την συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε σήμερα το Βερολίνο, απορρίπτοντας ταυτόχρονα εικασίες ότι από τη συνάντηση προέκυψαν μηνύματα κατά της Ευρώπης. «Χρειαζόμαστε την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται εμάς», τονίστηκε κατ’ επανάληψη από τη γερμανική πλευρά. «Χαιρετίζουμε την επίσκεψη. Εάν σκεφτείτε προς τα πίσω, το ΝΑΤΟ ανησυχούσε πολύ, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους για τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, για την αντιπαράθεση στα εξωτερικά σύνορά του. Είναι φυσικά καλό όταν οι βασικοί παίχτες έρχονται και πάλι κοντά και επιδιώκουν να βρουν τρόπους προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ. Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σαουσάν Σέμπλι χαιρέτισε το γεγονός ότι «μετά τις εντάσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες και κατά το παρελθόν, οι δύο χώρες επιδιώκουν την προσέγγιση» και προσέθεσε: «Η διακοπή του διαλόγου και των διαύλων επικοινωνίας σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από πολύπλοκες και επικίνδυνες κρίσεις, δεν είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος. Αυτή είναι η προσέγγιση του υπουργού Εξωτερικών, την οποία εκφράζει σε κάθε θέμα -είναι πάντα καλύτερα να μιλάς με τον άλλον από το να διακόπτεις τις συνομιλίες».Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα μηνύματα εναντίον της Ευρώπης, η κ. Σέμπλι τόνισε ότι το Βερολίνο δεν το βλέπει έτσι, ενώ ανέφερε ότι ούτε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε σημερινή του συνέντευξη, το βλέπει έτσι.«Το να επιδιώκεις την προσέγγιση με την Ρωσία δεν σημαίνει ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις την συνεργασία με την Ευρώπη», δήλωσε η κ. Σέμπλι, για να συνεχίσει: «Χρειαζόμαστε την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται εμάς. Υπάρχουν τόσα πολλά κοινά συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά και σε ανθρώπινο επίπεδο, λόγω των άνω των 3 εκατομμυρίων πολιτών τουρκικής καταγωγής που ζουν στην Γερμανία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραιτηθούμε από την Τουρκία, αλλά ακριβώς το ίδιο ισχύει και αντιστρόφως. Υποτιμούμε το συμφέρον της Τουρκίας στην Ευρώπη».

ΑΜΠΕ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr