Home Greek News Η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα σύνορα της με τη Συρία, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας

Η Τουρκία μπορεί να κλείσει τα σύνορα της με τη Συρία, κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας

by _
0 comment 195 views

Η Άγκυρα σαφώς ικανοποιημένη από τις συζητήσεις ή και υποσχέσεις της Μόσχας, που έγιναν ή ελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, είναι αποφασισμένη να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία, όταν απαιτηθει από τη Ρωσία

Ρώσοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι σε συνομιλίες που είχαν με συναδέλφους τους στην Άγκυρα, απαίτησαν αυστηρό έλεγχο των τουρκο-συριακών συνόρων, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Ισβέστια’, επικαλούμενη Ρώσους βουλευτές και πηγές της.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν δημιουργήσει έναν τριμερή μηχανισμό από εκπροσώπους των μυστικών υπηρεσιών, του στρατού και της διπλωματίας από την κάθε πλευρά.

«Θέσαμε το ζήτημα του κλεισίματος των συνόρων Τουρκίας- Συρίας για να σταματήσει η ροή των τρομοκρατών και των όπλων, για να αποκοπεί κάθε ενίσχυση των τρομοκρατών από το εξωτερικό», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας στην Κρατική Δούμα, Βίκτορ Βοντολάτσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας. «Από την πλευρά υπάρχει η δυνατότητα να μοιραζόμαστε με την τουρκική πλευρά δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τις τοποθεσίες (των συνόρων) από τις οποίες γίνεται διακίνηση τρομοκρατών και οπλισμού», πρόσθεσε.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η εφημερίδα ‘Ισβέστια’ αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά εξετάζει, ήδη, το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με τη Συρία.

«Στους Τούρκους διαπραγματευτές- τόσο των διπλωματών όσο και των στρατιωτικών- δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα πεδίο ελιγμών. Ταυτόχρονα -και είναι προφανές αυτό- έχουν ορισθεί να ξεπερασθεί η διαφορά, όσον αφορά την απαίτησή μας για αυστηρό έλεγχο των συνόρων με τη Συρία», δήλωσε ο Ιγκόρ Μοροζόφ, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Πηγή:

echedoros-a.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr