Home Greek News «Χώρα σουρωτήρι» η Ελλάδα με την “υπογραφή” της ΕΥΠ του Ρουμπάτη

«Χώρα σουρωτήρι» η Ελλάδα με την “υπογραφή” της ΕΥΠ του Ρουμπάτη

by _
0 comment 193 views

Βασικοί στόχοι παρακολούθησης της ΕΥΠ εξαφανίστηκαν!!!

Τεράστιες οι ευθύνες του Γιάννη Ρουμπάτη που δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα μετά από εκείνο της παρακολούθησης των τηλεφώνων των ανθρώπων του ΔΝΤ

  • Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα φέρονται να έχουν εξαφανισθεί, μαζί με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet τα στελέχη αυτά είναι οι Ιλχάν Γιασίτι και Χαλίς Τουντς και πρόκειται για τον επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής στην Αθήνα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ακύρωσε τα διαπιστευτήριά τους στις 7 Αυγούστου (ικανοποιήθηκε ταχύτατα – την ίδια ημέρα), μετά από σχετικό αίτημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ακύρωση των διπλωματικών διαβατηρίων ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ιδιότητας και προστασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξαφάνιση των δύο συγκεκριμένων τούρκων αξιωματικών έγινε υπό το φόβο να ανακληθούν στην Άγκυρα και να υποστούν κυρώσεις ως φίλα προσκείμενοι στους επίδοξους πραξικοπηματίες…

Η πρώτη εντύπωση της «είδησης» αφορά τούρκους φυγάδες, από τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες που μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης από το πογκρόμ κατά πάντων που εφαρμόζει ο Ερντογάν. Όμως, η είδηση αυτή καθεαυτή δεν σταματά στην εξαφάνιση των 2 τούρκων αξιωματικών που κατόρθωσαν να εξαφανιστούν μαζί με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με δικές μας μη εξακριβωμένες πληροφορίες, οι δύο τούρκοι αξιωματικοί μαζί με τις οικογένειές τους έχουν βγει εκτός ελληνικών συνόρων και βρίσκονται ήδη σε χώρα του εξωτερικού. Επιμένουν, μάλιστα, οι πηγές πληροφόρησής μας να αναφέρουν την Ιταλία ως χώρα τελικού προορισμού των φυγάδων τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι επέλεξαν την ασφάλεια της Ιταλικής Δικαιοσύνης αλλά και της ιταλικής κυβέρνηση που δεν επηρεάζεται από τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με την δίωξη από τις Ιταλικές αρχές κατά του γιού του Ερντογάν.

Η φυγή αυτή, όμως, εμπλέκει άμεσα και την Ελλάδα, αφού η αρμόδια υπηρεσία και συγκεκριμένα η Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας – Αντιτρομοκρατίας της ΕΥΠ, φαίνεται πως δεν κατόρθωσε να έχει την παραμικρή πληροφόρηση για τις κινήσεις δύο υποτίθεται εκ των σπουδαιότερων αν όχι των σπουδαιότερων στόχων της υπηρεσίας με αποτέλεσμα αυτοί να καταφέρνουν να κινούνται άνετα και ανεξέλεγκτα μέσα στην Ελλάδα και ως εκ τούτου η ΕΥΠ δεν κατάφερε να ανακόψει την διαφυγή των συγκεκριμένων τούρκων αξιωματικών.

Η ΕΥΠ όφειλε θεσμικά, πρώτον να γνωρίζει που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή οι συγκεκριμένοι τούρκοι αξιωματικοί, αλλά όφειλε επίσης να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές να διακόψουν ή να καθυστερήσουν τις κινήσεις και τελικά την φυγή των τούρκων αξιωματικών από την Ελλάδα.

Αν και οι τούρκοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διέφυγαν από την Ελλάδα στις 6 Αυγούστου, δηλαδή μία ημέρα πριν την ακύρωση των διαπιστευτηρίων τους (σύμφωνα με απαίτηση της Τουρκίας) από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, παρ’ όλα αυτά οι αρμόδιοι της ΕΥΠ και οι κυρίες που προΐστανται στα αρμόδια τμήματα της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπείας, θα έπρεπε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθεί νέα εστία ελληνοτουρκικής έντασης μετά και από τους 8 τούρκους στρατιωτικούς φυγάδες της Αλεξανδρούπολης.

Θα έπρεπε η ΕΥΠ να γνωρίζει πότε, πως και με τι μέσο κινήθηκαν στο ελληνικό εθνικό οδικό δίκτυο οι τούρκοι αξιωματικοί μαζί με τις οικογένειές τους. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν σε περίπτωση που οι φυγάδες κινήθηκαν προς το λιμάνι της Πάτρας, αν χρησιμοποίησαν κάποιο μεταφορικό πλοίο της γραμμής ή ανέβηκαν σε κάποιο κότερο για να κάνουν «διακοπές», από τις οποίες ακόμη δεν έχουν επιστρέψει…!

Σε κάθε περίπτωση η ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη όφειλε να έχει πλήρη ενημέρωση και να περάσει τις κρίσιμες πληροφορίες τόσο στους αρμόδιους πολιτικούς όσο και στις αρμόδιες αρχές για να υπάρξει, τουλάχιστον, μία πρόληψη περαιτέρω διπλωματικής και πολιτικής έκθεσης της Ελλάδας έναντι της επιχειρούμενης τουρκικής κλιμάκωσης που διαπιστώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όμως, τα κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία απαιτούν ειδικές πληροφορίες από την Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ έχουν να κάνουν με την ελευθερία στην μετακίνηση των δύο τούρκων αξιωματικών και των οικογενειών τους. Εάν τα διαβατήριά τους είχαν ήδη ακυρωθεί, τότε γίνεται σαφές πως στη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα ταξιδιωτικά ή ταυτοποίησης (ελληνικά ή άλλης χώρας), δημιουργώντας απορίες για την απόκτησή τους και επαναφέροντας στην επικαιρότητα την σοβαρή πιθανότητα ανεξέλεγκτης λειτουργίας -εντός ή πλησίον της Αθήνας- κυκλώματος που δημιουργεί πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες.

Στην χειρότερη, όμως, περίπτωση, κατά την οποία οι ευθύνες της ΕΥΠ είναι τεράστιες, αφορά μια στημένη φυγή των τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι με τη βοήθεια της ΜΙΤ επιχειρούν να εμφανιστούν ως φυγάδες από την Τουρκία του Ερντογάν, προκειμένου να μπορέσουν να ερευνήσουν και να έρθουν σε επαφή με άλλους τούρκους φυγάδες (από τις χιλιάδες που έχουν διαφύγει από την Τουρκία, αρκετές εκατοντάδες εκ των οποίων είναι αξιωματικοί του στρατού).

Δεν θέλουμε να αναρωτηθούμε τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη. Ελπίζουμε, όμως, να μην έχει επαναλάβει μία παταγώδη αποτυχία όπως αυτή με την παρακολούθηση των τηλεφώνων –ή χώρων διαμονής- των ανθρώπων του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Υπόθεση, η οποία ζημίωσε την χώρα και την απόλυτη ευθύνη της οποίας είχε η ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη.

Πηγή:

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/08/blog-post_75.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr