Home Greek News Αρχιεπίσκοπος Θεόδοσιος Ατάλαχ Χάννα. ‘Ενας ζωντανός θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

Αρχιεπίσκοπος Θεόδοσιος Ατάλαχ Χάννα. ‘Ενας ζωντανός θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης Χριστόφορος Τριαντάφυλλος

by _
0 comment 181 views

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος (Ατάλαχ Χάνα) είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Σεβαστείας υπό το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,ο οποίος με την έντονη φιλοπαλαιστινιακή του δραστηριότητα έχει καταφέρει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Ιερέα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη που μας κάνει πραγματικά πολύ υπερήφανους.

Το κανονικό του όνομα είναι Νιζάρ Χάνα και γεννήθηκε το 1965 στο χωριό Ράμα στην Άνω Γαλιλαία της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Σπούδασε Ελληνικά στην Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ) και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Θεολογική Σχολή οπού πήρε και το δίπλωμα Θεολογίας το 1991. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ και χειροτονήθηκε σαν Διάκονος με το όνομα Θεοδόσιος, επίσης εξελέγη μέλος της Αδελφότητας του Αγίου Τάφου και το 1992 χειροτονήθηκε Ιερέας της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου. Λίγες μέρες αργότερα προήχθη στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη και τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής του Αραβικού τμήματος του Πατριαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα απο τη πηγή μας!…

http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/08/blog-post_10.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr