Home Greek News Το πρώτο “πειρατικό” fund είναι ήδη στην Ελλάδα, αγοράζει μαζικά “κόκκινα” δάνεια και είναι… ισλαμικό!

Το πρώτο “πειρατικό” fund είναι ήδη στην Ελλάδα, αγοράζει μαζικά “κόκκινα” δάνεια και είναι… ισλαμικό!

by _
0 comment 200 views

Screen Shot 2016-08-09 at 6.06.56 PM

Το πρώτο “πειρατικό” fund είναι ήδη στην Ελλάδα, αγοράζει μαζικά “κόκκινα” δάνεια και είναι… ισλαμικό!

του Πέτρου Αναστασίου

Το πρώτο μεγάλο fund που θα σαρώσει τα “κόκκινα” δάνεια, βασίζεται σε ισλαμική χρηματοδότηση και εισέρχεται ιδιαίτερα επιθετικά στην ελληνική αγορά: H PCP Capital Partners LLP πρόκειται να διαθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες!

Συγκεκριμένα, η PCP, με έδρα το Ντουμπάϊ που διευθύνεται από την δαιμόνια Amanda Staveley (φωτό), ελέγχεται σε μεγάλο μέρος της από σαουδαραβικά, εμιρατιανά και καταριανά κεφάλαια και μάλιστα σκοπεύει να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, σύμφωνα με την πηγή της WSJ.

Screen Shot 2016-08-09 at 1.46.13 PM

Για αυτά δεν πολυμιλάνε τα εγχώρια ΜΜΕ. Η ισλαμική οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής, έχει επεκταθεί ακόμα και σε τομείς που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδύνατη και αδιανόητη.

Και “φιλτράρει” ακόμα και την πληροφόρηση στα ελληνικά ΜΜΕ μέσω διαφημιστικών εταιρειών που ελέγχονται εμμέσως από ισλαμικά κεφάλαια. Το περιοδικό Pronews είχε έγκαιρα μιλήσει για όλα αυτά στο τεύχος Απριλίου.

Η μικρή ελληνική τράπεζα θα χρησιμοποιηθεί ως “όχημα” για να αγοραστούν” κόκκινα” δάνεια. Εν συνεχεία θα κατάσχουν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και γενικά τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήων δανειοληπτών που λόγω της οικονομικής καταστροφής αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.

Ηδη η τράπεζα έχει τοποθετήσει μια ομάδα διαχείρισης στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσωπο που γνωρίζει καλά το θέμα, ενώ η PCP θα συνεργαστεί με εγχώρια σχήματα για να αποκτήσει ή να αναδιαρθρώσει χρέη.

Υπολογίζεται ότι βάσει τις τρέχουσας “ισοτιμίας” των “κόκκινων” δανείων θα μπορέσει να αγοράσει δάνεια πραγματικής αξίας ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ!

Μάλιστα αναφέρεται ότι η τράπεζα από το Αμπού Ντάμπι που μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιό της (“Islamic Bank”), έχει συμφωνήσει ήδη με την ελληνική κυβέρνηση για την χρηματοδότηση Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων, δυναμικότητας 15.000 ατόμων!

Να θυμίσουμε πως στα μέσα Μαΐου είχαμε τη συμφωνία για την από κοινού ενεργητική διαχείριση των προβληματικών δανείων που έλαβαν η Eurobank και η Alpha Bank. Ειδικότερα, οι δύο συστημικές τράπεζες θα αναθέσουν σε πλατφόρμα υπό τη διαχείριση της Pillastone –θυγατρική της αμερικανικής ΚΚR Credit– τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων και συμμετοχών τους σε επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Αρχικά, το χαρτοφυλάκιο των υπό διαχείριση δανείων θα ανέλθει, σταδιακά, σε 1,2 δισ. ευρώ, με εκτιμώμενη ισόποση συμμετοχή των δύο τραπεζών (50%-50%) και η σύνθεσή του θα συμφωνηθεί από κοινού με την εταιρεία διαχείρισης και την KKR.

Το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνει προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων που κρίνονται βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους.

Να σημειώσουμε πως το ύψος των ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται στο ποσό των 110 δισ. ευρώ.

Πόσο θα αγοραστούν αυτά τα 110 δισ. ευρώ; Περίπου στο 1/10 της αξίας τους ή και λιγότερο!

Λινκ:

http://www.pronews.gr/portal/20160808/economy/elliniki-oikonomia/3/proto-peiratiko-fund-einai-idi-stin-ellada-agorazei-mazika

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr