Home Greek News Γκορμπατσόφ: Πράττει σωστά ο Ερντογάν που αποκαθιστά τις σχέσεις με τη Ρωσία

Γκορμπατσόφ: Πράττει σωστά ο Ερντογάν που αποκαθιστά τις σχέσεις με τη Ρωσία

by _
0 comment 184 views

Την ημέρα της ιστορικής συνάντησης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επικροτεί τις προσπάθειες της Άγκυρας για αναθέρμανση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ο Γκορμπατσόφ δήλωσε πως ο Ερντογάν «πράττει σωστά» που διαλύει τις έριδες που προκλήθηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης πρόσθεσε πως οι προσπάθειες των δύο ηγετών να ανοικοδομήσουν το διάλογο και τη συνεργασία θα είναι ωφέλιμες όχι μόνο για την Τουρκία και τη Ρωσία, αλλά και για την παγκόσμια πολιτική.

Επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες στην ιστορική συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη, συζήτησαν για την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών, την κοινή μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Πηγές:

Πρώτο Θέμα

geopolitics.com.gr

Γκορμπατσόφ: Πράττει σωστά ο Ερντογάν που αποκαθιστά τις σχέσεις με τη Ρωσία

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr