Home Greek News ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του Μαυρογιαλούρου

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του Μαυρογιαλούρου

by _
0 comment 189 views

Την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Μια σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με την οποία καταγγέλλει την «πλήρη κατάρρευση» δομών του ΕΣΥ, με κύρια αναφορά το νοσοκομείο της Σαντορίνης και σε στοιχεία για πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση προσπαθεί να «καμουφλάρει» την κατάσταση του ΕΣΥ και εγκαινιάζει νοσοκομεία που λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Διακομιδών και ότι το μόνο χειρουργείο που έγινε, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη, αφορά σε αιμορροΐδες.

«Συνεχίζεται η διακομιδή των εγκύων σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, για να πραγματοποιηθεί ο τοκετός με ασφάλεια. Ο κ. Τσίπρας επάξια κέρδισε τον τίτλο του “Μαυρογιαλούρου”», προσθέτει, παραθέτοντας δύο περιστατικά που συνέβησαν στις 7 και 8 Αυγούστου, και συμπληρώνει ότι στο νοσοκομείο Σαντορίνης έως τώρα έχει γίνει ένας τοκετός από τη γυναικολόγο, διευθύντρια του ΕΣΥ που μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας και μάλιστα με τα μηχανήματα του Κέντρου.

Αναφορές από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται και για τα ασθενοφόρα στα Ιωάννινα, όπου χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «εγκαινιάζει 11 ασθενοφόρα στα Ιωάννινα για όλη την Ήπειρο» και «την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων», και κατηγορεί ότι κυβέρνηση ότι «την ενδιαφέρει το “φαίνεσθαι”. Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό».

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ είναι υπό διάλυση, και σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν για την καταστροφή του ΕΣΥ, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι τα twits των υπουργών Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα του ΕΣΥ.

«Οι ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο καλούνται να αγοράζουν τα υλικά που θα καταναλώσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ συντηρούνται με εράνους, δωρεές- προσφορές τοπικών φορέων καθ’ ό,τι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ. Οι υπουργοί Υγείας λιγόστεψαν το προσωπικό του ΕΣΥ κατά 4.000. Οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 35.000. Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη διαλύθηκε. Οι πολίτες από την τσέπη τους πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα πια το βιβλιάριο ασθενείας, αν και πληρώνουμε αδρά για υγειονομική περίθαλψη. Τα Κέντρα Υγείας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και το προσωπικό μετακινείται για να καλύψει τα τεράστια κενά σε άλλες Πρωτοβάθμιες Μονάδες ή τα Νοσοκομεία. Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία βαίνουν προς κατάργηση και Δημόσια Ψυχική Υγεία παραδίδεται σε ιδιώτες επιχειρηματίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία, ενώ παραθέτει έναν αναλυτικό κατάλογο (επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ) με προβλήματα που καταγράφονται σε δομές υγείας σε όλη τη χώρα.

Source:

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/2337805

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr