Home Greek News Apple: Προσφέρει αμοιβές έως 180.000 ευρώ σε εκείνους που θα εντοπίσουν τεχνικά λάθη στα προϊόντα της

Apple: Προσφέρει αμοιβές έως 180.000 ευρώ σε εκείνους που θα εντοπίσουν τεχνικά λάθη στα προϊόντα της

by _
0 comment 124 views

ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ!….Εγώ δούλεψα στο επιτελείο τους στη πόλη Cupertino το 2012 και έβρισκα παρα πολλά λάθη στα λογισμικά τους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ήμουν υπεύθυνος για την τελική έκδοση όλων των τελευταίων λογισμικών τους ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ για ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ!  Και δουλεύω ακόμη για αυτούς κάθε τόσο όταν χρειάζονται βοήθεια με τα διάφορα λογισμικά τους στα Ελληνικά. ΟΠΟΤΕ…ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΩ ΧΟΝΤΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!….

Λοιπόν, κάθε φορά που ανοίγετε τα iPhone και τα Mac σας και αρχίζετε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας, όπως η Εύρεη iPhone, το Ημερολόγιο, οι Επαφές, κ.τλ., να θυμάστε ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ, με ό,τι σημαίνει αυτό!!!

~

Η εταιρεία Apple δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 180.000 ευρώ, σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για βοήθεια στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

photo-3

Η εταρεία των iPhone και των iPad παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου θα γίνει επίσημα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, που αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Στο ξεκίνημά του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμία εικοσαριά περίπου ερευνητές τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφάλειας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μιά μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμοιφθεί για τις υπηρεσίες αυτές, είπε η εταιρεία.

photo-4

Η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και τα 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS (“secure boot” firmware).

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προσφέρουν αμοιβές για τέτοιες υπηρεσίες είναι και οι AT&T, Facebook, Google, Microsoft,Tesla και Yahoo.

Η Microsoft, η οποία έχει δώσει συνολικά 1,34 εκατ. ευρώ σε αμοιβές από τότε που ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια, προσφέρει επίσης και αμοιβές για την αναγνώριση πολύ συγκεκριμένων σφαλμάτων. Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ είναι 89.843 ευρώ, δύο φορές.

Εταιρείες όπως αυτή του Facebook προσφέρουν αμοιβές για ευρεία κλίμακα λογισμικών αδυναμιών. Η εταιρεία έχει δώσει πάνω από 3,59 εκατ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο μέσος όρος αμοιβής το 2015 ήταν 1.600 ευρώ. Τον Μάρτιο φέτος έδωσε περίπου 9.000 ευρώ σε ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία ο οποίος ανακάλυψε έναν τρόπο να διαγράφονται τα σχόλια των χρηστών από λογαριασμούς του Instagram.

Πηγή:

http://www.pronews.gr/portal/20160805/genika/tehnologia/51/apple-prosferei-amoives-eos-180000-eyro-se-ekeinoys-poy-tha-entopisoyn

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr