Home Greek News Ψηφίστηκε η διάταξη για το Τέμενος στο Βοτανικό – Καταψήφισαν ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή

Ψηφίστηκε η διάταξη για το Τέμενος στο Βοτανικό – Καταψήφισαν ΑΝ.ΕΛ και Χρυσή Αυγή

by _
0 comment 106 views

Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 230 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 206 βουλευτές και 24 κατά.

Κατά πλειοψηφία επί της αρχής στο σύνολό του και κατ’ άρθρον ψηφίστηκε και το σύνολο του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ. Υπέρ ψήφισαν 210 βουλευτές και 20 κατά.

Στην τροπολογία για το τέμενος και τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής την οποία κατηγόρησε για “μαύρο σόου” αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Η ομάδα που εκφράζει μέσα στη Βουλή σήμερα τις ναζιστικές, φασιστικές απόψεις της, η ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να τιμήσει την επέτειο του πραξικοπήματος της 4ης Αυγούστου κάνοντας για άλλη μία φορά ένα μαύρο σόου. Νομίζω ότι η απάντηση δίνεται και με την υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας για το τέμενος, που αποτελεί μία ψήφο υπέρ των δικαιωμάτων, υπέρ της δημοκρατίας, υπέρ της δυνατότητας όλων των πολιτών στη χώρα να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Source:

http://blablaworldnews.blogspot.gr/2016/08/blog-post_31.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr