Home Greek News Ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ; Η σκοτεινή περίοδος του Κων/νου Καραμανλή και το ξεχασμένο σκάνδαλο Μέρτεν που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ; Η σκοτεινή περίοδος του Κων/νου Καραμανλή και το ξεχασμένο σκάνδαλο Μέρτεν που συγκλόνισε την Ελλάδα

by _
0 comment 136 views

-του Ιωάν. Κουντούρη | JohnKountouris.com

Το πρώτο έντυπο δημοσίευμα σχετικά με το περιεχόμενο του ακόλουθου άρθρου ήταν δικό μου και δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα το περασμένο Οκτ. του 2015 με τίτλο «ΈΓΓΡΑΦΟ ΒΌΜΒΑ! Καταδότης των ΝΑΖΙ υπήρξε ο μεγάλος «εθνάρχης» Κως. Καραμανλής» (δείτε το εδώ).  Έγινε μεγάλη συζύτηση για αυτό μέσα στην Ελληνική Βουλή απο τον κ. Νίκο Νικολόπουλο• αναφέρθηκε σε αυτό και στην τηλεοπτική του εκπομπή.

«Το 1975 συνέβη κάτι ανήκουστο: Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Κωνσταντίνος Στεφανάκης (γιος της Μαρίας Μητσοτάκη, κόρης του Κωστή Μητσοτάκη και της Κατήγκως Βενιζέλου) προέβη σε μια απίστευτη πράξη, που ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει να κάνει. Με υπουργική απόφαση πολτοποιήθηκε το τεράστιο αρχείο του Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου το οποίο είχε ιδρυθεί το 1945, σε πλήρη περιφρόνηση της εθνικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας !

«Το έγκλημα αυτό έμεινε κρυφό τριάντα ολόκληρα χρόνια και έγινε αντιληπτό το 2005, όταν ιστορικοί αναζήτησαν τα αρχεία για την έρευνά τους.» – OKTANA

Ένα αποχαρακτηρισμένο – από το 2006 – απόρρητο έγγραφο της CIA (δείτε το εδώ) που εμπλέκει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Καραμανλή και Κωνσταντίνο Τσαλδάρη με τους ναζί, παρουσιάζοντάς τους ως πράκτορές των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και συνεργάτες του Μαξ Μέρτεν, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για έγγραφο – μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου σύμφωνα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης εμφανίζονται σε λίστα των πρακτόρων των ναζί κατά την περίοδο της κατοχής. Ωστόσο η σχετική λίστα με τους πράκτορες δεν περιλαμβάνεται στο απόρρητο έγγραφο της CIA.

Η αλήθεια είναι οτι πρόκειται για μια παλιά ιστορία που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα την δεκαετία του 60 και αφορούσε τον Καραμανλή και είχε μείνει στην ιστορία ως σκάνδαλο Μέρτεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ!…

Ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ; Η σκοτεινή περίοδος του Κων/νου Καραμανλή και το ξεχασμένο σκάνδαλο Μέρτεν που συγκλόνισε την Ελλάδα

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr