Home Greek News Στο ζήτημα των υποκλοπών επανέρχεται ο Βούτσης

Στο ζήτημα των υποκλοπών επανέρχεται ο Βούτσης

by _
0 comment 102 views

«Δεν μας καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις των Αρχών για ενδεχόμενες παρακολουθήσεις από μεγάλα συμφέροντα και διεθνείς υπηρεσίες»

Το ζήτημα των υποκλοπών επανέφερε ο πρόεδρος της της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Realnews», ερωτώμενος για τις παλαιότερες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα. Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι οι σχετικές διαβεβαιώσεις των κρατικών Αρχών δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθησυχαστικά σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες, άλλου τύπου, παρακολουθήσεις από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα ή από υπηρεσίες με διεθνείς αναφορές.

«Η υπόθεση Siemens πρέπει να εκκαθαριστεί και η Βουλή να επαναφέρει το ζήτημα στη διαδικασία προσδιορισμού ευθυνών υπαιτίων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο πολιτικό σύστημα από αυτή τη σαφέστατα διαχρονική διαπλοκή», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συμπληρώνοντας με νόημα ότι η δίκη των πραξικοπηματίων τέλειωσε σε ένα χρόνο και μάλιστα μέσα στις συνθήκες του 1975.

 

Screen Shot 2016-07-31 at 2.14.00 PM

 

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνει ότι «για μια ακόμη φορά, φαίνεται το μέγεθος της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής υποκρισίας, που παρακολούθησε σε όλη του τη διαδρομή το εγχείρημα, να εγκλωβιστεί η χώρα στο περίφημο πρόγραμμα των διαδοχικών μνημονίων». Σημείωσε ότι η εξαρχής πρόταση των στελεχών της FΕD και του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους δεν υλοποιήθηκε για να μην έχουν επιπτώσεις οι τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας, θέση την οποία υπηρέτησαν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ ομνύοντας την περίφημη «βιωσιμότητα του χρέους».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τη θέση της χώρας μας εντός του, ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον», ενώ μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του 2017, θα έχουν οροθετηθεί απολύτως οι σαφείς διαχωριστικές πάνω στις πολιτικές και τις κεντρικές επιλογές αναφορικά με τους στόχους που είχαν τεθεί από το πρόγραμμα-μνημόνιο, αλλά και τη γενικότερη πολιτική διεξόδου της ΕΕ από μια πολύπλευρη κρίση .

Επιπλέον, θεωρεί ότι «η Ευρώπη έχει φθάσει στα όρια της από όταν η αρχιτεκτονική της ΟΝΕ οδηγούσε νομοτελειακά σε ανισότητες και αποκλίσεις και όταν τα άτυπα όργανα (π.χ. Eurogroup) είχαν το πάνω χέρι σε σχέση με τα εκλεγμένα».

Τέλος για το άνοιγμα που επιχειρείται ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης δηλώνει ότι η λειτουργία του κόμματος, και η κουλτούρα του, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συγκρότηση τάσεων. Προϋποθέτει, όμως, συμπληρώνει αποφασιστικά βήματα ώστε να μην εκλαμβάνεται και να μην λειτουργεί ως ένα «κόμμα – συνισταμένη τάσεων»

Πηγή:

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2328663

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr