Home Greek News Wimmer: Το ρωσικό SU-24 κατερρίφθη με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ

Wimmer: Το ρωσικό SU-24 κατερρίφθη με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ

by _
0 comment 143 views

Το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 που κατερρίφθη από τουρκικό μαχητικό στα σύνορα με τη Συρία τον περασμένο Νοέμβριο, κατερρίφθη με τη συνεργασία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βίλι Βίμερ (Willy Wimmer), πρώην αντιπρόεδρος του ΟΑΣΕ και πρώην βουλευτής στην Bundestag, σύμφωνα με το Ria.

“Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτω, στο συμβάν εμπλέκονται ένα αμερικανικό αεροσκάφος και ένα σαουδικό αεροσκάφος AWACS. Αεροσκάφη όπως το ρωσικό βομβαρδιστικό δεν μπορούν να χτυπηθούν εύκολα. Το μαχητικό αεροσκάφος πρέπει να κατευθύνεται προς τον στόχο και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο το Awacs”, δήλωσε ο Βίμερ.

Ο Βίμερ ανέφερε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κύπρο και το άλλο από βάση της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γερμανός πολιτικός τονίζει ότι το ΝΑΤΟ είχε εντολή να δράσει σε παραβίαση των συνόρων, αλλά αυτό που συνέβη δεν ήταν συνεπές με τους, γενικά αποδεκτούς, διεθνείς κανόνες.

Ο ίδιος θα τονίσει ότι πίσω από το συμβάν υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα- δηλαδή η επιθυμία για καταστροφή των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και Τουρκίας που άνθισαν με την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από ΗΠΑ και ΕΕ.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε λάβει την ευθύνη των πιλότων, ενώ όταν οι σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας επανήλθαν στις πρότερες σχέσεις, δήλωσε ότι οι πιλότοι αποφάσισαν να καταρρίψουν το ρωσικό αεροπλάνο χωρίς εντολή της τουρκικής κυβέρνησης.

Screen Shot 2016-07-30 at 12.50.00 PM

Πηγή:

http://antizitro.blogspot.gr/2016/07/wimmer-su-24.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr