Ο Τζορτζ Σόρος δίνει… μια περιουσία για να εκλεγεί η Χίλαρι

[email protected]

Το όνομά του έχει εξελιχθεί σε μύθο για το παρασκήνιο, ενίοτε και… για το προσκήνιο. Ο Τζορτζ Σόρος έγινε τα τελευταία πολλά χρόνια συνώνυμο της ραδιουργίας, και της παρασκηνιακής παρέμβασης της οικονομίας στην πολιτική.

Ο διάσημος επενδυτής, που πάντοτε προκαλούσε θόρυβο με τις επιλογές του, φέρεται να έχει επενδύσει σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια στον προεκλογικό αγώνα της Χίλαρι Κλίντον και συνολικά του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να διατηρήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, απέναντι στους Ρεπουμπλικανούς και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεγάλη επιστροφή του Τζορτζ Σόρος στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ, έρχεται 12 χρόνια μετά τη… θρυλική μάχη του με τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, τον οποίο προσπάθησε να εκθρονίσει από τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2004 στις ΗΠΑ. Τότε, ο Τζορτζ Σόρος είχε επενδύσει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, σημερινό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να τον δικαιώσει, καθώς οι κάλπες έδωσαν με άνεση μια δεύτερη προεδρική θητεία στον Τζορτζ Μπους.

Η… σκιά του Τζορτζ Σόρος στην πολιτική διαδρομή της οικογένειας Κλίντον στάθηκε επιχείρημα στα χέρια των Ρεπουμπλικανών και του Ντόναλντ Τραμπ, για να θυμίσουν τις σχέσεις της Χίλαρι Κλίντον με μια ελίτ που η αμερικανική κοινωνία θέλει να παρακάμψει.

Πηγή:

http://ysterografa.gr/ο-τζορτζ-σόρος-δίνει-μια-περιουσία-γι/