Home Greek News Θα βοηθήσει τον Ερντογάν στην διερεύνηση απόπειρας πραξικοπήματος ο…ΟΜΠΑΜΑ!

Θα βοηθήσει τον Ερντογάν στην διερεύνηση απόπειρας πραξικοπήματος ο…ΟΜΠΑΜΑ!

by _
0 comment 259 views

-by PressTV

Έχουν δηλώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία έκδοσης για τον Φετχουλάχ Γκιουλέν, του Τούρκου κληρικού τον οποίο κατηγορεί συστηματικά η Άγκυρα για τα δεινά στο εσωτερικό της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος, το οποίο καταδικάζει ο κληρικός.

O εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κ Τζος Έρνεστ, έκανε την ανακοίνωση την Τρίτη όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν την κατάσταση Γκιουλέν, σε μια τηλεφωνική κλήση μετά από αίτημα της Άγκυρας να εκδώσει τον κληρικό.

«Υπάρχει επίσης μια δέουσα νομική διαδικασία την οποία οι άνθρωποι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δικαιούνται. Και θα διαβεβαιώσουν ότι θα ακολουθείται καθώς και η δέουσα νομική διαδικασία», είπε σοβαρά.

Η απόφαση να εκδωθεί ο κ Γκιουλέν «είναι μια νομική απόφαση που γίνεται σύμφωνα με μια νομική διαδικασία, μέρος της οποίας είναι κωδικοποιημένη σε μια μακροχρόνια συνθήκη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Έτσι, αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν [εμείς]», σημείωσε.

Πηγή:

http://www.presstv.com/Detail/2016/07/20/476007/US-Fethullah-Gulen-Turkey-Recep-Tayyip-Erdogan-extradition

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr