Home Greek News ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΠΑΜ!!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΠΑΜ!!!

by _
0 comment 99 views

Απόφαση-βόμβα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου…

 

«Tα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποχρεούνται να αναγκάσουν τους μετόχους και τους junior πιστωτές να υποστούν ζημιές πριν την διάσωση μιας τράπεζας», αποφάσισε το κορυφαίο δικαστήριο της Ε.Ε

Οι κανόνες της Ε.Ε για την επιβολή ζημιών στους πιστωτές των τραπεζών πριν αυτές οδηγηθούν σε διάσωση κρίθηκαν νόμιμοι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, σχετικά με την απόφασή του για την διάσωση των τραπεζών της Σλοβενίας.

Ωστόσο, το δικαστήριο επίσης έκρινε ότι οι κανόνες του bail-in δεν είναι δεσμευτικοί για τα κράτη μέλη, σε μία απόφασή που περιορίζει ξεκάθαρα τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν μέσω των συνομιλιών για την διάσωση των ιταλικών τραπεζών.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είπε ότι η κατανομή των βαρών από τους μετόχους και τους ομολογιούχους μειωμένης εξασφάλισης, δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε μία τράπεζα που είναι αντιμέτωπη με προβλήματα.

Οι δικαστές πρόσθεσαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ στα κράτη μέλη, μπορεί ξεκινήσει επίσημη διαδικασία έρευνας για να διαπιστωθεί κατά πόσον ένα κράτος παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε όσον αφορά τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε μια τράπεζα χωρίς την επιβολή ζημιών τους junior πιστωτές της.

source:

http://attikanea.blogspot.gr/2016/07/blog-post_248.html?m=1

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr