Home Greek News Διαφορετικές δηλώσεις Τζον Κέρι από αυτές του γ.γ. του ΝΑΤΟ;

Διαφορετικές δηλώσεις Τζον Κέρι από αυτές του γ.γ. του ΝΑΤΟ;

by _
0 comment 127 views

– απο το defence-point.gr

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) Εάν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και όσον φέρεται να ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Νορβηγός Γενς Στόλτεμπεργκ, τότε υφίσταται θέμα στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Όπως έχουμε ήδη μεταδώσει, ο Γενικός Γραμματέας του NATO τηλεφώνησε στον Ερντογάν και εξέφρασε πλήρη υποστήριξη προς την κυβέρνησή του. Φέρεται να είπε μάλιστα και το βαρύγδουπο, ότι δεν υπάρχει χώρος για στρατιωτικά πραξικοπήματα στα κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Από την άλλη πλευρά ο Τζον Κέρι, αφού είπε τα πολιτικώς ορθά περί συνταγματικής τάξης, με τις δηλώσεις του έχει αφήσει με σαφήνεια να διαφανεί «ενόχληση» για όσα κάνει ο Ερντογάν στους αντιπάλους του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, την πρόθεση επαναφοράς της θανατικής ποινής και φυσικά την εισβολή εισαγγελικών αρχών στη βάση του Ιντσιρλίκ στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Τζον Κέρι μάλιστα έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί την αναστολή της ΝΑΤΟϊκής ιδιότητας για την Τουρκία, καθώς η συμπεριφορά που επιδεικνύεται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αξίες και τις αρχές που υποτίθεται ότι διέπουν τον «ατλαντικό χώρο».

Ωστόσο, δεδομένου ότι στην περίπτωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ, πηγή ήταν τουρκικές κυβερνητικές πηγές, οι πιθανότητες τουρκικής λαθροχειρίας και χειραγώγησης της ενημέρωσης είναι εξαιρετικά αυξημένες. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά.

Ας φρόντιζε το ΝΑΤΟ να ενημερώσει για το τι αναφέρθηκε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι πάντως συγκυρία που επιτρέπει λανθασμένες εντυπώσεις… Σε κάθε περίπτωση, η Ατλαντική Συμμαχία δεν μπορεί να ανέχεται στις τάξεις της τέτοιες συμπεριφορές, εάν δεν επιθυμεί την αποσύνθεσή της και την απώλεια του «ηθικού πλεονεκτήματος» που η ίδια διαφημίζει για τον εαυτό της…

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, στην ανακοίνωση για τη συνομιλία, το ΝΑΤΟ αναφέρει πως ο Στόλτενμπεργκ είπε και τα εξής φοβερά και τρομερά:

«Being part of a unique community of values, it is essential for Turkey, like all other Allies, to ensure full respect for democracy and its institutions, the constitutional order, the rule of law and fundamental freedoms.»

Δηλαδή, σε κάπως ελεύθερη μετάφραση «ως μέλος μιας μοναδικής κοινότητας αξιών, είναι ουσιώδες για την Τουρκία, όπως όλοι οι άλλοι Σύμμαχοι, να διασφαλίσουν πλήρη σεβασμό για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, τη συνταγματική τάξη, την ευνομία και τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Πολύ τον τάραξες τον σουλτάνο βρε παιδί μου Γενς, πολύ τον τάραξες και περνάει δύσκολα τελευταία. Μη γίνεσαι τόσο σκληρός και απάνθρωπος, τόσο διπλωματικά δεικτικός. Πρέπει να κοκκίνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ ακούγοντάς σε να του τα λες τόσο «χύμα» (μάλλον για να κρατηθεί μη βάλει τα γέλια)…

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr