Home Greek News ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΙΣ ΠΟΥΤΙΝ: Διώχνει τον ΚΑΘΕ διοικητή του στόλου του στη Βαλτική ο Ρώσος ηγέτης!

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΙΣ ΠΟΥΤΙΝ: Διώχνει τον ΚΑΘΕ διοικητή του στόλου του στη Βαλτική ο Ρώσος ηγέτης!

by _
0 comment 142 views

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΙΣ ΠΟΥΤΙΝ:  Διώχνει τον ΚΑΘΕ διοικητή του στόλου του στη Βαλτική ο Ρώσος ηγέτης αφού «αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν δυστικά πλοία»

Screen Shot 2016-07-14 at 9.33.25 AM

Φέρεται να έχουν απολυθεί 50 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου Αντιναύαρχου Βίκτορ Kravchuk, σε μια «αιματοχυσία» τύπου Στάλιν.

 

-του JAMIE SEIDEL απο το NEWS CORP AUSTRALIA NETWORK 12, Ιούλη 2016, 11:13 πμ | Μετάφρασις Ελληνιστί και επιμέλεια του Ιωάν. Κουντούρη,  JohnKountouris.com

 

[For ENGLISH, CLICK HERE]

 

Πήρε μια ατάκα από την πρώην κυβέρνηση του Ιωσήφ Στάλιν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απολύοντας τον κάθε διοικητή του στόλου του στη Βαλτική.

 

Screen Shot 2016-07-14 at 9.46.27 AM

Μέχρι 50 ανώτεροι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου ενός Αντιναύαρχου, έχουν εκκαθαριστεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω αναφορών είχαν αρνηθεί να αντιμετωπίσουν μερικά δυτικά πλοία.

 

Screen Shot 2016-07-14 at 9.40.35 AM

 

Και ΑΝ νομίζετε πως η ακόλουθη είδησις είναι «μπούρδα», αναφέρεται στην ρωσική εφημερίδα The Moscow Times (πατήστε εδώ)

Πιθανολογείται επίσης απο άλλες ρωσικές ιστοσελίδες ειδήσεων ότι οι προσπάθειες για τη συγκάληψη ενός δυστυχήματος μεταξύ ενός ρωσικού υποβρύχειου και ενος πολωνικού σκάφους μπορεί να ήταν πίσω από την «αιματοχυσία».

Αλλά με δεδομένη την ενδημική φύση της διαφθοράς και της ανεπάρκειας σε όλο το ρωσικό στρατό, οι Δυτικοί αναλυτές ξύνουν το κεφάλι τους ως προς την πραγματική αιτία πίσω από την εκκαθάριση.

Μπορεί να έχει κάτι να κάνει με αυτό η απόδοσις του στρατού της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων υψηλού προφίλ και μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική• όπως θα μπορούσε και το ραγδαίως παιχνίδι μικροπολιτικής που παίζεται έξω στα διεθνή ύδατα και ουρανούς.

«Κάποιοι υπαινίσσονται ότι το «βούισμα» που έγινε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Donald Cook από ρωσικά Su-24 μαχητικά-βομβαρδιστικά στις 14 Απριλίου του 2016 έμελλε να είναι μέρος μιας ευρύτερης σειράς των ρωσικών αντιπαραθέσεων κατά των δυτικών πλοίων στη Βαλτική», λέει ο αναλυτής διεθνών υποθέσεων κ. Peter Coates.

«Ωστόσο, ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής, τον περασμένο Απρίλιο, αρνήθηκε να ακολουθήσει τέτοιες επικίνδυνες διαταγές–ως εκ τούτου τα αντίποινα Πούτιν κατά των δικών του αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού του.»

 

Διώχνονται: Ο Αντιναύαρχο Βίκτορ Kravchuk φέρεται να είναι μεταξύ των 50 ανώτερων αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού που απολύθηκαν υπο μυστηριώδεις συνθήκες

 

«Παράλειψη καθήκοντος»

Η είδησις για την εκκάθαρση ξεγλιστράει μέσα από τα επίσημα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων TASS και Interfax.

Αλλά ένα άρθρο στην εφημερίδα The Moscow Times κατηγόρησε το “χάος” στην δομή διοίκησης του στόλου της Βαλτικής για τη δραματική κίνηση, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ως κατηγορώντας τους αξιωματικούς για παράλειψη καθήκοντος.

Έκθεσις της Μόσχας Times γράφει τα εξής:

«Στις 29 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκκαθάριζε ολόκληρη την ανώτερη και μεσαίου επιπέδου διοίκηση του στόλου της Βαλτικής.

»Ήταν μια δραματική κίνηση που υποδήλωνε τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα εντός της διοικήσεως του στόλου.

»Συνολικά, είχαν απορριφθεί 50 αξιωματικοί από τη θέση τους, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του στόλου, αντιναύαρχου Βίκτορ Kravchuk, και επικεφαλής του επιτελείου του, Αντιναύαρχου Sergei Popov

«Όχι από τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν εξεδιώχθησαν με τη μία τόσα πολλά στελέχη.»

Screen Shot 2016-07-14 at 9.36.38 AM

ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΑΦΟΣΙΩΣΕΩΣ;

«Το θάρρος των ναυτικών μας, το ταλέντο των ναυπηγών μας, και το πνεύμα των διάσημων πρωτοπόρων, εξερευνητών και ναυτικών διοικητών επιβεβαιώνουν την θέσιν της Ρωσίας ως μια μεγάλη ναυτική δύναμις», φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν όταν επισκέφτηκε την βάσιν της Βαλτικής Καλίνινγκραντ για εορτασμούς για την Ημέρα του Ναυτικού πριν ένα χρόνο.

Κάτι άλλαξε.

Ο στόλος της Βαλτικής Θάλασσας είναι ένας σταθμός «τέλμα», έχοντας πολύ λιγότερη φήμη από ό, τι οι στόλοι της Μαύρης Θάλασσας και της Βόρειας.

Επίσης, είναι σχετικά κακώς εξοπλισμένος. Παρ ‘όλα αυτά, αποτελείται από 128 πλοία επιφανείας, 71 αποβατικά σκάφη, 72 τζετ μάχης και 44 πυροβολεία αεράμυνας.

Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται η σημασία της περιοχής με την αποστασία από την πρώην Σοβιετική Ένωση των χωρών της Βαλτικής, συμπεριλαμβανομένης της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας.

 

Screen Shot 2016-07-14 at 2.18.06 PM

 

Ένα μικρό υπόλοιπο ρωσικό θύλακο στις ακτές της Βαλτικής, το Καλίνινγκραντ, έχει γίνει από τότε ένα μεγάλο αγκάθι στο πλευρό του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν κατασκεύασε το φυλάκιον εις φρούριον και τοποθέτησε εκεί πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φτάσουν βαθιά μέσα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο Πούτιν, έτσι, ενδέχεται πιθανώς να έδιδε μεγαλύτερη προσοχή στις επιδόσεις – και την αφοσίωση – των τοπικών διοικητών.

Ειδικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανόδου σε εντάσεις, όπως η σημαντική άσκησις BALTOPS 2016 στην οποία εξάσκησαν αμφίβιες επιθέσεις τα μαζικά πολεμικά πλοία της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Screen Shot 2016-07-14 at 9.37.46 AM

Οι στρατιωτικοί σχολιαστές είχαν σημειώσει εκείνη την εποχή ότι η ρωσική απάντησις ήταν ασυνήθιστα εν σιγάσει (σε σίγαση).

BLAME GAME (ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ)

Η ξαφνική εκκαθάρισις ήρθε μετά από αυτό που αποκάλεσε η Μόσχα Times μια διάρκειας ενός μηνίς εξέτασιν των επιδόσεων το Μάιο-Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να εξέδωσε δήλωση, η οποία δεν φείδεται του Αντιναύαρχου Kravchuk εις την κριτικήν που του ασκεί.

Εμφάνισε ο διοικητής «σοβαρές ελλείψεις στην οργάνωση της εκπαίδευσης μάχης, τις καθημερινές δραστηριότητες των δυνάμεών τους, την αποτυχία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση καταλυμάτων του προσωπικού, την έλλειψιν προσοχής προς τους υφισταμένους τους και τις αλλοιωμένες εκθέσεις σχετικά με την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων [του στόλου]».

Το ρωσικό πρακτορείον ειδήσεων Fontanka.ru πιθανολογεί ότι μπορεί να ήταν πίσω από την εκκαθάριση μια προσπάθεια για συγκάλυψη μιας ανεπιβεβαίωτης συγκρούσεως μεταξύ ενός πολωνικού περιπολικού σκάφος και του ρωσικού υποβρύχιου Κρασνοντάρ (Krasnodar).

Αλλά κάποιοι ρώσοι αναλυτές αμύνης συνδέουν την αφαίρεσιν την δομήν του συνόλου των αξιοματικών με τον παραμερισμόν που έκανε ο Πούτιν στον ναύαρχο Victor Chirkov, τον επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας το περασμένο έτος.

Μπορεί να εθεωρήθηκε ο Αντιναύαρχος Kravchuk ως όντας «πολύ κοντά» στον πρώην αφεντικό του.

Αντικαταστάθηκε από τον Αντιναύαρχο Alexander Nosatov ως προσωρινός διοικητής του στόλου της Βαλτικής.

Πηγή: https://www.thesun.co.uk/news/1430469/vladimir-putin-russian-leader-sacks-every-commander-in-his-baltic-fleet-after-they-refused-to-confront-western-ships/

 

Διαβάστε επίσης!

Screen Shot 2016-07-14 at 10.16.46 AM

Screen Shot 2016-07-14 at 10.19.47 AM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr