Home Greek News Ποιοι ενημέρωσαν την Ελλάδα για την επικείμενη τουρκική απόβαση στις Οινούσσες;

Ποιοι ενημέρωσαν την Ελλάδα για την επικείμενη τουρκική απόβαση στις Οινούσσες;

by _
0 comment 451 views

Screen Shot 2016-07-13 at 12.00.53 PM

-του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ SU-24 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Eντυπωσιακές άγνωστες πτυχές της κρίσης και της απόπειρας απόβασης την Μεγάλη Εβδομάδα στην περιοχή των Οινουσσών αλλά και της πληροφόρησης και του τρόπου με τον οποίο έγινε η διαχείριση αυτών των πληροφοριών αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Π.Κασιμάτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος επιβεβαιώνεται η πληροφόρηση της ελληνικής πλευράς από ξένες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr.

Aποκάλυψε ότι αυτή ήταν η σερβική υπηρεσία πληροφοριών και προβαίνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιβεβαίωση σε οτι αφορά το τι προηγήθηκε της κατάρριψης του ρωσικού υποστρατηγικού Su-24 SM στην Συρία στις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρεται και σε μία, όχι τόσο παραγωγική, όπως την περιγράφει, ενέργεια του επικεφαλής της ΕΥΠ, δημοσιογράφου Γ.Ρουμπάτη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γ.Ρουμπάτης όπως και περισσότεροι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, κατά κανόνα μεταφέρουν τις πληροφορίες των «αισθητήρων» των υπηρεσιών χωρίς επεξεργασία από την πλευρά τους.

Ο συγκεκριμένος, όπως και οι περισσότεροι προκάτοχοί του, διακατέχεται με την φιλοσοφία “αυτογνωσίας” του στιλ «Δεν ξέρω τη δουλειά, προσπαθώ να αποφύγω την μεγάλη γκάφα, για να μην κάνω ζημιά στην πατρίδα και στην κυβέρνηση» με ότι αυτό συνεπάγεται.

O YΠΕΘΑ Π.Καμμένος φυσικά είχε διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές για επικείμενη τουρκική απόβαση στη νησίδα Παναγια για ευνόητους λόγους.

Κάτι που άλλωστε είχε παραδεχθεί και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, όταν επιβεβαίωσε πλήρως τον τουρκικό σχεδιασμό εκτέλεσης αποβατικής ενέργειας σε νησί συμπλέγματος των Οινουσσών, που είχε αποκαλύψει το pronews.gr.

Ιδού ολόκληρο το δημοσίευμα του δημοσιογράφου Π.Κασιμάτη όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Καναλιού 1 του Πειραιά.

«Ένα άγνωστο παρασκήνιο σχετικά με τα ντοκουμέντα – φωτιά που είχε η Ελληνική πλευρά και μάλιστα τα χρησιμοποίησε κατά το δοκούν στη στρατιωτικο – διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας.

Τα συναρπαστικά ντοκουμέντα και τη δράση των υπηρεσιών πληροφοριών, αποκάλυψε η εκπομπή «Δυο Ρεπόρτερ» στο Κανάλι –Ένα. Ήδη έχει δημιουργηθεί σάλος και το μείζον θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη Βουλή.

Η απόρρητη υπόθεση που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη εμπεριέχει αποσιώπηση μυστικών, απειλές, ένταση, διαρροές πληροφοριών, πόλεμο κατασκόπων, ανίερες συμμαχίες και σκληρή δράση.

Όταν καταρρίφθηκε το Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Σουκχόι -24 ο αρχηγός της μυστικής μας υπηρεσίας Γ. Ρουμπάτης ήρθε εσπευσμένα στο γραφείο του στην ΕΥΠ κι έδωσε αναφορά στις συμμαχικές μυστικές Υπηρεσίες ότι το αεροσκάφος που έπεσε ήταν Συριακό.

Αυτή ήταν άλλωστε και η επίσημη άποψη των Τούρκων-ίσως και άλλων στη Μ. Ανατολή- που είχαν αποκρύψει την αλήθεια αν και την γνώριζαν σε ολόκληρο το βάθος της. Ο κ. Ρουμπάτης δεν είχε συμβουλευτεί κανέναν στην υπηρεσία του μέχρι εκείνη την ώρα και ζήτησε από την Ε’ Διεύθυνση (τα στελέχη που παρακολουθούν συνομιλίες ασυρμάτων ) να του μεταφέρουν «τι έχουν πιάσει τα ευαίσθητα αυτιά τους»….

Πληροφορείται ότι μια νευραλγική μονάδα της ΕΥΠ στην Κύπρο έχει «πιάσει» τη συνομιλία του Τούρκου πιλότου που κατέρριψε το Ρωσικό Σουκχόι , με το Κέντρο των Τουρκικών ραντάρ.

Από τη στιχομυθία προκύπτει ότι¨

• Οι χειριστές του τουρκικού ραντάρ είχαν ειδοποιήσει τον Τούρκο πιλότο ότι πλησιάζει το Σουκχόι.

• Ότι ο Τούρκος πιλότος απάντησε πως είχε «λοκάρει» το Ρωσικό μαχητικό.

• Αν και οι υπεύθυνοι των ραντάρ του διαμήνυσαν πως «ο στόχος γίνεται κρύος» (σ.σ απομακρύνεται) ο Τούρκος πιλότος είχε ήδη ενεργοποιήσει τον πύραυλο!!!

• Του τονίζουν να επιστρέψει άμεσα στη βάση του.

Η ελληνική πλευρά είχε ολόκληρο αυτό το πολύτιμο υλικό πληροφοριών με αποδεικτικό τις ίδιες τις ηχογραφημένες συνομιλίες.

Ο διοικητής της ΕΥΠ μάλλον λόγω άγνοιας της διαδικασίας ζητά να του παραδώσουν σε στικάκι τις επίμαχες συνομιλίες , να σβήσουν τα πάντα και να ξεχάσουν την υπόθεση…

Όμως, η μονάδα της Κύπρου (η λεγόμενη και “6η ηλεκτρονική”) είχε προλάβει μέσω των επιτελών της να στείλει τις επίμαχες συνομιλίες στην Εθνική Φρουρά (ΓΕΕΦ) και στη συνέχεια στο ελληνικό Πεντάγωνο, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στον Α’ κλάδο του ΓΕΕΘΑ.

Κι ενώ θα μπορούσαμε να γίνουμε διαιτητές στην κόντρα Τούρκων-Ρώσων και να είχαμε έναν λόγο παραπάνω ως ΝΑΤΟική χώρα, δεν φαίνεται να προχώρησε η υπόθεση αφού προσέκρουσε στην άρνηση Τσίπρα που έδωσε εντολή να «παγώσει» η υπόθεση.

Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ίσως να ήθελε να διαπραγματευτεί με τους Αμερικανούς η ίσως με τους Ρώσους, αλλά δεν γνωρίζουμε αν χρησιμοποίησε τους διαύλους επικοινωνίας η εάν προσφέρθηκαν στη χώρα ικανά ανταλλάγματα.

Και αρκετά αργότερα Σερβική Υπηρεσία Πληροφοριών (!!) δίνει στην ΕΥΠ μια συγκλονιστική και ιδιαίτερα πολύτιμη πληροφορία. Ότι επίκειται απόβαση των Τούρκων κομάντος στις Οινούσες. Και μάλιστα το προσδιορίζουν με χειρουργική ακρίβεια.

Στο νησάκι Πασά. Δηλαδή στη νησίδα Παναγιά. Και γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένοι. Στο παλιό φυλάκιο!!….Θα έκαναν κάτι αντίστοιχο με αυτό των Ιμίων. Απόβαση, φωτογράφηση και αποχώρηση….

Ο υπουργός Άμυνας ειδοποιείται έγκαιρα και προλαβαίνει τους Τούρκους. Επανδρώνει το φυλάκιο με ομάδα πάνοπλων κομάντος και μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο οι Τούρκοι αλλάζουν πλάνα. Δεν αποτολμούν την επιχείρηση….

Το μέγα ερώτημα είναι πως οι Σέρβοι (που μέχρι τώρα η συμβολή τους είναι να πληροφορούν για κανέναν ύποπτο Βόσνιο τζιχαντιστή) είχαν τέτοια πληροφόρηση και από ποιους…..

Οι εκτιμήσεις είναι πως εμείς δεν δώσαμε στους Ρώσους το «μάνα εξ ουρανού» δηλαδή τις επίμαχες συνομιλίες που είχαμε ως χώρα του ΝΑΤΟ συνδράμοντας στην επιχειρηματολογία της Μόσχας, μας «έδωσαν» ΝΑΤΟικοί «φίλοι» την υπόθεση των Οινουσών!! Και για να μην «εκτεθούν» οι ίδιοι έβαλαν μπροστά τους Σέρβους….

Το βέβαιον είναι ότι η συγκλονιστική υπόθεση που αποκαλύπτει το Κανάλι-Ένα και η εκπομπή «Δυο Ρεπόρτερ» θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στη Βουλή ενώ υπάρχει ένα σμήνος από κρίσιμες λεπτομέρειες με πρόσωπα και ρόλους που θα αποκαλυφθούν για το χειρισμό της.»

Πηγή: http://www.pronews.gr/portal/20160713/defencenet/ellinotoyrkika/40/poioi-enimerosan-tin-ellada-gia-tin-epikeimeni-toyrkiki

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr