Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ – ΜΠΙΚΑΣ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΥΡΑ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ… ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ;;;

~

ΕΥΠ: Αναδιοργάνωση Υπηρεσίας (2010)

Ανάμεσα στα σχεδόν δύο εκατομμύρια μηνύματα Αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών που διέρρευσαν μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, υπάρχουν και αρκετά σχετικά με την Ελλάδα. Ένα τέτοιο, πολύ ενδιαφέρον διπλωματικό τηλεγράφημα θα δούμε εδώ και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) για θέματα αντιτρομοκρατίας από το Φεβρουάριο του 2010.

Screen Shot 2016-07-09 at 2.05.44 PM

Το μήνυμα είχε αποσταλεί από την Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 και τοπική ώρα 14:32 με παραλήπτες διάφορες Αμερικανικές υπηρεσίες. Για την ακρίβεια οι υπηρεσίες αυτές ήταν η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και τέλος, η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συλλογικής Εργασίας. Ο τίτλος του μηνύματος ήταν «GREEK INTELLIGENCE DIR. BIKAS ON PROPOSED REORGANIZATION», δηλαδή, «Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΠΙΚΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ» και είχε σταλεί μέσω διπλωματικού τηλεγραφήματος χαρακτηρισμένο ως εμπιστευτικό.

Συνολικά, το διπλωματικό τηλεγράφημα αποτελείται από εννέα παραγράφους. Μπορείτε να τις μελετήσετε μεταφρασμένες στα Ελληνικά στη συνέχεια όπως ακριβώς αυτές εστάλησαν στις προαναφερθέντες υπηρεσίες.

Screen Shot 2016-07-09 at 2.06.05 PMΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ: Ντάνιελ Β. Σπέκχαρντ, Πρέσβης, Υπουργείο, ανώτατος υπάλληλος. ΛΟΓΟΣ: Παράγραφος 1.4(Β), (Γ), και (Δ)

1. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κατά τη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας στις 8 Φεβρουαρίου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Μπίκας είπε στον Πρέσβη Σπέκχαρντ ότι δέχθηκε τη πρόταση του για ένα γενικό διάλογο ανάμεσα στη πρεσβεία και την ηγεσία της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στην αντιτρομοκρατία. Ο Μπίκας σχολίασε εν συντομία τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη μεταμόρφωση της ΕΥΠ ώστε να γίνει πιο παραγωγική, ιδιαίτερα στο πως κατανέμει πόρους για ανάλυση και υποκλοπές. ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ.

2. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Στις 8 Φεβρουαρίου του 2010, ο πρέσβης έκανε μία συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον διοικητή της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα, στο γραφείο του προαναφερθέντα στα κεντρικά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αυτή ήταν η τελευταία συνάντηση από μία σειρά τεσσάρων συναντήσεων από τον πρέσβη για να μάθει από ηγετικά στελέχη της Ελλάδας νέα σχετικά με την εν εξελίξει αναδιοργάνωση της Ελληνικής ασφάλειας, των υπηρεσιών πληροφοριών, και των σωμάτων ασφαλείας κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2009. Η συνάντηση του πρέσβη με τον αρχηγό της Ελληνικής Ακτοφυλακής στις 20 Ιανουαρίου αναφέρεται στη Παραπομπή Α. Η συνάντηση του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Οικονόμου στις 21 Ιανουαρίου αναφέρεται στη Παραπομπή Β. Η συνάντηση του στις 22 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρεται στη Παραπομπή Γ. Αυτή δεν ήταν η πρώτη συνάντηση του πρέσβη με τον Μπίκα, ο οποίος είχε παραστεί στη συνάντηση γνωριμίας με τον Χρυσοχοΐδη στις 12 Νοεμβρίου του 2009 (Παραπομπή Δ). Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη μεγάλης διάρκειας ιδιωτική συζήτηση με τον Μπίκα, που έγινε μετά την ανάληψη καθηκόντων του τον Οκτώβριο του 2009. Ο πρέσβης συνοδεύονταν από τον αρχηγό πληροφοριών της περιοχής, ενώ ο Μπίκας δε συνοδεύονταν.

3. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Ο Μπίκας καλωσόρισε τον πρέσβη θερμά και τον οδήγησε στο γραφείου του. Έπειτα από ανταλλαγή αστεϊσμών, ο πρέσβης ρώτησε τον Μπίκα για το πως προχωράει η αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, προσθέτοντας ότι στις 22 Ιανουαρίου είχε δει τον Χρυσοχοΐδη, που ήταν σκληρά επικριτικός για την ΕΥΠ και είχε ανακοινώσει ότι θα επρόκειτο να δεχθεί πλήρη αναδιοργάνωση. Ο πρέσβης ανέφερε ότι ο Χρυσοχοΐδης τον πίεσε να συναντήσει τον Μπίκα για να μάθει τα σχέδια μόνος του.

4. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Ο Μπίκας επιβεβαίωσε ότι ο Χρυσοχοΐδης τον είχε ενημερώσει για τη συνάντηση με τον πρέσβη. Είπε ότι ο Χρυσοχοΐδης δέχθηκε τη πρόταση του πρέσβη για μία τοπική αντιτρομοκρατική μονάδα με συμμετοχή της ΕΥΠ, Ελληνικής Αστυνομίας, και της πρεσβείας. Υποσχέθηκε να μιλήσει με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Οικονόμου στο άμεσο μέλλον και έπειτα να κάνει επαφή με τη πρεσβεία για να οργανώσει μία συνάντηση με εκείνους και τον αρχηγό πληροφοριών της περιοχής και το διεθνές τμήμα του FBI (LEGATT). Ο Μπίκας σχολίασε οτί έχει πολύ καλή χημεία με τον Οικονόμου. Πρόσφατα είχαν κάνει ταξίδια στη Ρώμη και στο Παρίσι μαζί ως μέρος μίας αποφασιστικής προσπάθειας υιοθέτησης διϋπηρεσιακής συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ.

5. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Ο Μπίκας δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του ήταν η αύξηση της παραγωγικότητας και αρμοδιότητας της ΕΥΠ, αλλά αυτό ήταν υψηλός στόχος σε μία εξαιρετικά συνδικαλιστική υπηρεσία, ειδικά σε μία που οι περισσότεροι υπάλληλοι ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ. Εντόπισε τμήματα που θα έπρεπε να καταργηθούν όμως, αποδεικνύονταν δύσκολο να βρεθούν αλλού κυβερνητικές θέσεις εργασίας για το προσωπικό. Ήταν επικριτικός για το μεγάλο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην ΕΥΠ σε αποστολές πέντε ή και περισσοτέρων ετών. Ήταν κατανοητό ότι ήταν δελεαστικό για αυτούς να εργάζονται στην ΕΥΠ, επειδή οι μισθοί τους ήταν πολύ υψηλότεροι και τα οφέλη μεγαλύτερα όσο βρίσκονται σε αποσπάσματα. Ωστόσο, συχνά δεν έφερναν καμία απαιτούμενη ικανότητα συλλογής πληροφοριών. Ο Μπίκας είπε ότι ήθελε να φέρει το στρατιωτικό προσωπικό στην ΕΥΠ έπειτα από διαδικασία επιλογής για αποστολές τριών ετών. Επίσης ήταν επικριτικός στο τμήμα αναλύσεων της ΕΥΠ, λέγοντας ότι χρόνια πριν η ΕΥΠ είχε λάβει την απόφαση να υιοθετήσει το μοντέλο της CIA και της Βρετανικής SIS σχετικά με τους πόρους αναλύσεως. Παρότι το μοντέλο ίσως να είναι κατάλληλο για υπηρεσίες πληροφοριών που εργάζονται με φορείς χάραξης πολιτικής για παγκόσμια ζητήματα, είναι ακατάλληλο για τους φορείς χάραξης πολιτικής της ανώτερης Ελληνικής ηγεσίας, των οποίων τα διπλωματικά θέματα και ερωτήματα ασφαλείας συγκεντρώνονται σε λίγα τοπικά ζητήματα κλειδιά. Ως αποτέλεσμα, η ΕΥΠ χρειάστηκε να επαναφέρει τους ελαφρώς διασπαρμένους πόρους αναλύσεων, που δεν παρήγαγαν αναλύσεις χρήσιμες σε ήδη καλά ενημερωμένους φορείς χάραξης πορείας, και να τους συγκεντρώσει στις περιοχές κλειδιά οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν κάτι νέο στο χώρο των πληροφοριών και προοπτικών. Ο Μπίκας πρόσθεσε ότι επίσης προσεκτικά επανεξετάζει όλες τις δυνατότητες και προγράμματα τεχνικών συλλογής πληροφοριών της ΕΥΠ.

6. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Ο πρέσβης ρώτησε τον Μπίκα αν προετοίμαζε το νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΥΠ, όπως ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε. Ο Μπίκας απάντησε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, λόγω του ότι ακόμα μελετάει την υπηρεσία. Επισήμανε ότι στις 9 Φεβρουαρίου εκείνος και ο Χρυσοχοΐδης είχαν προγραμματισμένη ομιλία στη βουλή για την ΕΥΠ, με συγκέντρωση ειδικά στο σκάνδαλο Vodafone. (Σχόλιο: Αυτή ήταν μία αναφορά σε ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που εμπλέκει την ΕΥΠ και τον πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης ως επακόλουθο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004). Για να προετοιμαστεί, μελετούσε στατιστικά του μεγέθους της ΕΥΠ, προϋπολογισμούς, τεχνικούς πόρους, κτλ. Με άλλα λόγια, ακόμα μαθαίνει για την ΕΥΠ και έτσι δεν ήταν έτοιμος ακόμα να συνηγορήσει δημόσια σε επίσημες μεταρρυθμίσεις.

Screen Shot 2016-07-09 at 2.06.54 PM

7. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Ο Μπίκας περιέγραψε εν συντομία τις προσπάθειες της ΕΥΠ κατά της τρομοκρατίας. Από τη μία πλευρά, προσπαθούσε να γίνει η ηγετική υπηρεσία στην Ελλάδα για καθοδήγηση επιχειρήσεων ενάντια στην εγχώρια τρομοκρατία, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά. Από την άλλη πλευρά, συνέχιζε να τοποθετεί πόρους ενάντια στην αυξανόμενη απειλή διακρατικών τρομοκρατών που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως βάση ή ως ένα σημείο διέλευσης. Ο Μπίκας αναφέρε ότι και σε αυτό η ΕΥΠ ήταν στη μέση προγραμματικής μεταρρύθμισης για αύξηση διϋπηρεσιακής συνεργασίας και εξάλειψη παλαιών μη αποδοτικών πρακτικών. Πρόσθεσε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίος εκείνος και ο Οικονόμου επισκέφθηκαν τη Γαλλία και την Ιταλία ήταν για να μάθουν πως οι εσωτερικές υπηρεσίες ασφαλείας αντιμετώπιζαν αυτά τα δύο προβλήματα. Ο Μπίκας επισήμανε το τρόπο με τον οποίο η Γαλλία ανέπτυξε τόσο επιχειρησιακές όσο και διοικητικές μεθόδους για εγχώριες αναταραχές, για παράδειγμα με χρήση προσωρινών φραγμάτων που οδηγούν τους διαδηλωτές μακριά από πιθανά σημεία έντασης, και έτσι επιτρέποντας τους να έχουν τη δημόσια φωνή αλλά επίσης να συγκρατεί το καπάκι από εξάρσεις βίας. Ο Μπίκας άγγιξε σύντομα την ανάγκη μεταρρύθμισης των Ελληνικών αντιτρομοκρατικών νόμων, σημειώνοντας τμήματα στα οποία τα δικαστήρια είχαν ματαιώσει αντιτρομοκρατικές προσπάθειες απελευθερώνοντας ύποπτους κρατούμενους (π.χ., δεχόμενοι επιχειρήματα υπεράσπισης ότι τα αποτυπώματα σε μετακινούμενα αντικείμενα σε γιάφκες αναρχικών δεν ήταν αποδεκτά στοιχεία συμμετοχής στις ενέργειες της οργάνωσης).

8. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) Η συνάντηση έκλεισε με τον πρέσβη να εκφράζει τη στάση των ΗΠΑ στην ετοιμότητα να βοηθήσει την ΕΥΠ και την Ελληνική Αστυνομία στις αντιτρομοκρατικές τους προσπάθειες και στην εκτίμηση του τόσο για τον Μπίκα όσο και για τον Οικονόμου που δέχθηκαν τη πρόταση του για αύξηση της επικοινωνίας ανάμεσα στη πρεσβεία και την ηγεσία των υπηρεσιών κλειδιά στη καταπολέμηση του εγκλήματος από το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

9. (ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΟΧΙ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΕΘΝΗ) ΣΧΟΛΙΑ: Παρότι ο νέος Διοικητής φάνηκε σωστός, διανοούμενος και συμπαθητικός, σε αντίθεση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δεν έδειξε αίσθηση του επείγουσας επίλυσης ή μίας «ισχυρής διοίκησης» στις προσεγγίσεις του για την αποστολή του. Αν και η Κυβέρνηση της Ελλάδας θέσπισε μερικές νέες πρωτοβουλίες, όπως η έμφαση στην αντιτρομοκρατία, η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι αυτά ήταν υπό τη καθοδήγηση του νέου Υπουργού, και ότι ο Διοικητής ακόμα μάθαινε τα κατατόπια στο σχετικά ήσυχο γραφείο του. ΣΠΕΚΧΑΡΝΤ

Πηγή: https://defensegr.wordpress.com/2016/07/07/eyp-anadiorganwsh-yphresias-2010/

569 thoughts on “Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!

 1. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable information to work on.
  You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 2. hello!,I really like your writing very so much!
  share we be in contact extra approximately your post on AOL?
  I require a specialist in this area to solve my
  problem. Maybe that’s you! Taking a look ahead to see you.

 3. Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you could be a great author.I will always bookmark
  your blog and will come back later in life. I want to encourage
  you continue your great job, have a nice weekend!

 4. Greate pieces. Keep writing such kind of information on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve done a great job. I will certainly digg it and individually recommend to my friends.

  I am confident they will be benefited from this site.

 5. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site offered us with helpful information to work on. You’ve done an impressive job and our entire
  neighborhood shall be grateful to you.

 6. Have you ever considered about including a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is important
  and everything. Nevertheless think of if you added some great pictures or
  video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips,
  this blog could certainly be one of the greatest in its niche.

  Superb blog!

 7. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site
  and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment
  and even I achievement you access consistently fast.

 8. I have read some just right stuff here. Definitely worth bookmarking for
  revisiting. I wonder how much attempt you set to make such a
  excellent informative site.

 9. Hello There. I discovered your weblog the use of msn. That is a very
  neatly written article. I’ll make sure to bookmark it
  and return to learn extra of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 10. Hi there would you mind letting me know which hosting company you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and
  I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price?
  Thanks, I appreciate it!

 11. Hi there would you mind stating which blog platform
  you’re working with? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different
  then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 12. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank
  you, However I am encountering problems with your RSS.
  I don’t know why I can’t join it. Is there anybody else
  getting identical RSS issues? Anybody who knows
  the solution will you kindly respond? Thanx!!

 13. I enjoy looking through an article that can make people think.
  Also, thank you for permitting me to comment!

 14. Simply want to say your article is as surprising. The clarity
  in your post is just great and i could assume you are an expert on this subject.
  Well with your permission allow me to grab your feed to keep updated
  with forthcoming post. Thanks a million and please keep up
  the rewarding work.

 15. You have made some decent points there. I checked on the net for more info
  about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 16. Wow that was odd. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment
  didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

 17. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday.
  It will always be interesting to read articles from other writers and practice a
  little something from their sites.

 18. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much.
  I hope to give something back and aid others like
  you aided me.

 19. Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us
  so I came to take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!
  Terrific blog and excellent design.

 20. I used to be suggested this web site through my cousin. I am no longer sure whether this post is written through him
  as no one else know such certain about my difficulty.
  You’re incredible! Thank you!

 21. This is very fascinating, You’re an excessively professional blogger.
  I’ve joined your feed and look ahead to looking for more of your fantastic post.

  Also, I have shared your website in my social networks

 22. Thanks in favor of sharing such a nice thought, paragraph is good,
  thats why i have read it entirely

 23. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see
  if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube
  sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.

  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 24. Hi there! I could have sworn I’ve been to your blog before but after browsing through some of the posts I realized
  it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

 25. Greetings, There’s no doubt that your website could be
  having web browser compatibility problems. Whenever I take a
  look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
  I merely wanted to give you a quick heads up!

  Apart from that, great blog!

 26. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
  I actually like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible.
  I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous website.

 27. It’s remarkable designed for me to have a website, which is valuable
  in favor of my knowledge. thanks admin

 28. Greetings from Florida! I’m bored at work so I decided to browse your site on my
  iphone during lunch break. I really like the info you
  present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G ..

  Anyhow, superb blog!

 29. It’s an amazing piece of writing in favor of all the internet visitors; they will take benefit from it I am sure.

 30. Hey would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers
  and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you
  recommend a good web hosting provider at a honest price?
  Thanks a lot, I appreciate it!

 31. Hello colleagues, pleasant piece of writing and nice urging
  commented at this place, I am genuinely enjoying by these.

 32. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader amused.

  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my
  own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 33. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really really nice paragraph
  on building up new webpage.

 34. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.

  Any suggestions would be greatly appreciated.

 35. You actually make it seem so easy with your presentation but I to find this topic to be actually something
  that I think I might never understand. It seems too complex and
  very broad for me. I’m taking a look forward in your subsequent submit, I will try to
  get the hang of it!

 36. Awesome things here. I am very glad to see your article. Thank you so much and I’m taking a look ahead to contact
  you. Will you kindly drop me a mail?

 37. Aw, this was an exceptionally nice post.
  Taking a few minutes and actual effort to create a really
  good article… but what can I say… I hesitate a whole lot and don’t seem to get anything done.

 38. Thanks , I have just been looking for info approximately this subject for a while and yours is
  the greatest I’ve discovered till now. However, what in regards to the conclusion? Are you sure about the supply?

 39. hi!,I really like your writing so much! share we keep up
  a correspondence extra about your article on AOL? I need a specialist
  in this space to unravel my problem. May be that
  is you! Having a look forward to see you.

 40. I am no longer positive where you’re getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning more or working out more.
  Thanks for great information I used to be searching for this info for my mission.

 41. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Extremely helpful information particularly the last part
  🙂 I care for such information a lot. I was seeking this certain info for a very long time.
  Thank you and best of luck.

 42. Hello there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I am sure they’ll be benefited from this site.

 43. When I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments
  are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive four emails with the
  same comment. Perhaps there is an easy method you can remove
  me from that service? Thank you!

 44. It’s going to be end of mine day, but before ending I am reading this great paragraph to improve my know-how.

 45. Asking questions are genuinely fastidious thing if you are not understanding something
  entirely, but this piece of writing presents fastidious understanding yet.

 46. What’s up friends, its great piece of writing concerning educationand entirely explained, keep it up all
  the time.

 47. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over.
  I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Excellent blog and wonderful design and style.

 48. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
  and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything.

  I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 49. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really
  something that I think I would never understand. It seems too complex
  and very broad for me. I’m looking forward for your
  next post, I’ll try to get the hang of it!

 50. Hey there! Would you mind if I share your blog with my facebook group?

  There’s a lot of folks that I think would really appreciate your
  content. Please let me know. Thanks

 51. I need to to thank you for this wonderful read!!
  I absolutely enjoyed every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new things you post…

 52. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really really good piece
  of writing on building up new webpage.

 53. If some one desires expert view about running a blog
  after that i advise him/her to go to see this webpage, Keep
  up the pleasant job.

 54. It’s an remarkable paragraph designed for all the web
  visitors; they will take advantage from it I am sure.

 55. hello!,I like your writing so much! proportion we keep in touch extra about your post on AOL?
  I need an expert on this area to unravel my
  problem. May be that is you! Having a look forward to see you.

 56. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really
  enjoy reading through your posts. Can you suggest
  any other blogs/websites/forums that cover the same topics?
  Thanks for your time!

 57. When someone writes an paragraph he/she retains the plan of a user in his/her mind
  that how a user can be aware of it. Therefore that’s why this post is
  perfect. Thanks!

 58. fantastic issues altogether, you just received a new reader.

  What might you recommend in regards to your post that you just made some days in the past?
  Any certain?

 59. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head.
  The problem is an issue that not enough people are speaking intelligently about.

  I’m very happy that I found this during my search for something relating to this.

 60. I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone else
  experiencing issues with your website. It appears like some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if
  this is happening to them as well? This might be a issue
  with my web browser because I’ve had this happen before.
  Appreciate it

 61. Please let me know if you’re looking for a author for
  your weblog. You have some really great posts
  and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load
  off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please blast me an email if interested.
  Thank you!

 62. When some one searches for his essential thing, so he/she desires to be available that in detail, thus that thing
  is maintained over here.

 63. Wow, marvelous weblog structure! How long have you been blogging for?

  you made running a blog look easy. The total
  look of your site is magnificent, let alone the content!

 64. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.

  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or tips.
  Maybe you can write next articles referring to this article.

  I wish to read even more things about it!

 65. That is really interesting, You are an overly skilled blogger.
  I have joined your feed and stay up for in search of more of your
  great post. Also, I’ve shared your site in my social networks

 66. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

 67. I do accept as true with all of the ideas you’ve
  introduced to your post. They’re really convincing and will certainly work.
  Still, the posts are too brief for newbies.
  Could you please prolong them a little from subsequent time?

  Thanks for the post.

 68. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess
  I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still
  new to everything. Do you have any tips and hints for newbie
  blog writers? I’d really appreciate it.

 69. Excellent weblog here! Also your web site rather a lot
  up very fast! What web host are you using? Can I am getting your affiliate
  hyperlink in your host? I want my website loaded up as
  quickly as yours lol

 70. Hi, this weekend is pleasant in favor of me, since this occasion i am reading this great educational piece
  of writing here at my residence.

 71. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually know what you’re speaking about!

  Bookmarked. Kindly additionally talk over with my website =).
  We can have a link change arrangement among us

 72. For the reason that the admin of this web page is working, no doubt very
  shortly it will be well-known, due to its feature contents.

 73. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 74. Usually I don’t read post on blogs, however I wish to say that this write-up very
  forced me to check out and do it! Your writing taste has
  been surprised me. Thanks, very great post.

 75. I have been exploring for a bit for any high quality articles or
  blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo
  I eventually stumbled upon this site. Studying this information So
  i am satisfied to exhibit that I have a very just right
  uncanny feeling I discovered just what I needed. I
  such a lot certainly will make sure to do not overlook this web site and provides it a glance on a constant basis.

 76. At this moment I am going to do my breakfast, once having my breakfast coming yet again to read additional
  news.

 77. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or
  something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead
  of that, this is magnificent blog. A fantastic read.

  I’ll certainly be back.

 78. Hey there! Someone in my Facebook group shared this
  website with us so I came to check it out.
  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Fantastic blog and amazing design and style.

 79. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what
  all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be
  greatly appreciated. Kudos

 80. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know
  a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but
  I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the
  same outcome.

 81. Very good information. Lucky me I found your site by accident (stumbleupon).
  I have book-marked it for later!

 82. Link exchange is nothing else except it is just placing
  the other person’s blog link on your page at suitable place and other person will also do similar for you.

 83. After looking over a few of the articles on your website,
  I honestly appreciate your technique of blogging. I book-marked it to my
  bookmark site list and will be checking back in the near future.
  Take a look at my web site too and let me know your opinion.

 84. My relatives every time say that I am wasting my time here at web, however I know I am getting know-how every
  day by reading such fastidious articles.

 85. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful
  information. Thanks for the post. I will definitely comeback.

 86. Hurrah! Finally I got a web site from where I know
  how to actually get useful data concerning my study and knowledge.

 87. Good day very cool blog!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your site
  and take the feeds also? I am happy to search out so many useful info here within the publish, we’d like work out more techniques in this regard, thanks for sharing.
  . . . . .

 88. Its such as you read my thoughts! You seem to know so much about this, such as you wrote the e
  book in it or something. I feel that you simply can do with some
  p.c. to power the message house a bit, but other than that, this is great
  blog. A great read. I will definitely be back.

 89. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your
  site is excellent, let alone the content!

 90. If you would like to grow your familiarity simply keep visiting this site and be updated
  with the newest news posted here.

 91. Hello very cool website!! Man .. Beautiful ..

  Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also?
  I’m happy to find so many useful info right here within the publish, we need develop more techniques on this
  regard, thank you for sharing. . . . . .

 92. It’s amazing to pay a visit this web page and reading the views of all colleagues on the topic of this
  post, while I am also keen of getting know-how.

 93. Thanks for the good writeup. It actually was a amusement account it.

  Glance advanced to more delivered agreeable from you!
  However, how could we keep up a correspondence?

 94. What’s up to every single one, it’s in fact a good for me to visit this web site, it contains valuable Information.

 95. I constantly spent my half an hour to read this website’s articles every day
  along with a mug of coffee.

 96. My brother suggested I might like this web site. He was totally right.
  This post actually made my day. You cann’t imagine just
  how much time I had spent for this info! Thanks!

 97. If some one wishes to be updated with most recent technologies then he
  must be visit this site and be up to date daily.

 98. I seriously love your website.. Excellent colors & theme.
  Did you make this website yourself? Please reply back as I’m looking to create my own personal blog
  and would love to know where you got this from or what
  the theme is called. Thank you!

 99. Amazing! Its genuinely remarkable article, I have got much clear
  idea concerning from this post.

 100. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m
  impressed! Extremely useful information particularly the last part :
  ) I care for such info much. I was seeking this certain info for a long time.
  Thank you and good luck.

 101. I don’t even know how I ended up here, but I thought this
  post was good. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already
  😉 Cheers!

 102. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering
  what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog
  like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m
  not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly
  appreciated. Cheers

 103. Hello, I think your website might be having browser compatibility
  issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, excellent blog!

 104. Hello there! This post could not be written much better!
  Reading through this article reminds me of my previous roommate!

  He constantly kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him.
  Fairly certain he’s going to have a very good read. Many thanks for sharing!

 105. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a variety of websites for about a year
  and am worried about switching to another platform.
  I have heard excellent things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 106. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book
  in it or something. I think that you can do with
  a few pics to drive the message home a little bit, but other
  than that, this is magnificent blog. A great read. I will definitely
  be back.

 107. I was curious if you ever considered changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.
  Maybe you could space it out better?

 108. Hi it’s me, I am also visiting this web site daily, this website is in fact pleasant and the
  people are actually sharing good thoughts.

 109. Hi to all, how is everything, I think every one is getting more from
  this website, and your views are pleasant designed for new
  users.

 110. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 111. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who has
  been conducting a little homework on this. And he actually ordered
  me dinner because I found it for him… lol. So allow me to reword this….

  Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this matter here on your website.

 112. excellent publish, very informative. I ponder why the opposite experts
  of this sector don’t notice this. You should continue your writing.

  I am sure, you’ve a great readers’ base already!

 113. Hello there! I could have sworn I’ve been to this web site before but
  after going through many of the posts I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 114. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear
  and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this is totally off
  topic but I had to tell someone!

 115. Thanks for some other excellent post. Where else may anybody get that type of information in such an ideal manner of writing?
  I have a presentation subsequent week, and I’m
  on the look for such information.

 116. Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this web site, and
  your views are good for new visitors.

 117. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come
  back in the future. Many thanks

 118. Amazing blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but
  I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..
  Any suggestions? Cheers!

 119. It is not my first time to pay a visit this web page, i am
  browsing this site dailly and get fastidious information from here daily.

 120. It’s actually a nice and helpful piece of information. I’m glad that you
  simply shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this.

  Thanks for sharing.

 121. Hey there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points
  or suggestions? With thanks

 122. What’s up, I wish for to subscribe for this website to
  obtain latest updates, thus where can i do it
  please assist.

 123. If some one needs to be updated with latest technologies after that he must be visit this web
  site and be up to date all the time.

 124. If you would like to get much from this piece
  of writing then you have to apply these
  strategies to your won web site.

 125. An impressive share! I have just forwarded
  this onto a coworker who had been conducting a little research on this.
  And he in fact bought me breakfast because I discovered it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah,
  thanx for spending time to discuss this issue here on your blog.

 126. If some one wishes to be updated with latest
  technologies afterward he must be go to
  see this website and be up to date everyday.

 127. It’s very effortless to find out any matter on net as
  compared to books, as I found this paragraph at this website.

 128. Wonderful website you have here but I was curious about if
  you knew of any message boards that cover the same topics talked about here?
  I’d really love to be a part of group where I can get advice from
  other knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

 129. Heya i’m for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful &
  it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others such as you
  helped me.

 130. Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information.
  I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to
  send me an e mail.

 131. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after going through many of
  the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m certainly delighted I discovered it and I’ll be bookmarking it and
  checking back frequently!

 132. I was recommended this blog through my cousin. I’m
  no longer certain whether this submit is written by him as nobody else recognize such exact approximately
  my problem. You’re amazing! Thanks!

 133. If some one wants to be updated with newest technologies then he must be pay a quick visit
  this site and be up to date daily.

 134. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable information to
  work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

 135. I’m really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any
  browser compatibility issues? A number of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great
  in Firefox. Do you have any recommendations to help fix this issue?

 136. I have read so many posts on the topic of the blogger lovers
  but this article is in fact a fastidious article, keep
  it up.

 137. Hi! I know this is kind of off-topic however I needed to ask.
  Does running a well-established website such as yours require
  a massive amount work? I am completely new to operating a blog
  however I do write in my journal every day. I’d like to
  start a blog so I will be able to share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring blog owners.
  Appreciate it!

 138. Thanks for every other informative website. The place else may just I get that type of
  info written in such an ideal way? I have a mission that I am simply now working on, and I have been on the look out for such information.

 139. Nice weblog right here! Also your web site so much up very fast!
  What host are you using? Can I get your associate link for your host?
  I desire my website loaded up as quickly as yours lol

 140. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one
  and i was just wondering if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can suggest?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance
  is very much appreciated.

 141. Please let me know if you’re looking for a writer for your site.
  You have some really good posts and I think I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link
  back to mine. Please send me an email if interested.

  Kudos!

 142. Just want to say your article is as surprising.
  The clarity in your post is simply nice and i could assume you’re an expert on this
  subject. Well with your permission allow me to
  grab your feed to keep updated with forthcoming post.

  Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

 143. Spot on with this write-up, I truly believe that this website needs much more
  attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks
  for the information!

 144. I was recommended this blog by my cousin. I’m not
  sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my
  difficulty. You are wonderful! Thanks!

 145. It’s going to be finish of mine day, except before finish I am reading this wonderful article
  to increase my knowledge.

 146. Incredible! This blog looks just like my old one!
  It’s on a completely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!

 147. Nice weblog here! Additionally your site lots
  up fast! What host are you the usage of? Can I get your
  associate hyperlink to your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol

 148. My relatives all the time say that I am wasting my
  time here at net, except I know I am getting knowledge every day by reading such pleasant articles.

 149. I love reading a post that will make men and women think.
  Also, many thanks for permitting me to comment!

 150. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find
  It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and
  aid others like you aided me.

 151. of course like your web site but you need to test the spelling
  on several of your posts. Many of them are rife with spelling
  problems and I to find it very bothersome to inform the truth however I’ll certainly come again again.

 152. Thanks in support of sharing such a pleasant thought, post is pleasant,
  thats why i have read it completely

 153. whoah this blog is wonderful i like studying your posts.
  Stay up the great work! You recognize, lots of people are looking around for this info, you
  could help them greatly.

 154. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading
  it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come
  back at some point. I want to encourage you continue your great posts, have a nice weekend!

 155. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future.
  All the best

 156. Pretty component to content. I simply stumbled upon your
  site and in accession capital to claim that I acquire in fact enjoyed account
  your weblog posts. Any way I’ll be subscribing for your augment and even I success you access constantly quickly.

 157. You need to take part in a contest for one of the most useful sites on the web.
  I most certainly will recommend this site!

 158. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make
  my blog stand out. Please let me know where you got your design. Cheers

 159. You need to take part in a contest for one of the best sites on the net.
  I’m going to highly recommend this site!

 160. Hi friends, how is all, and what you wish for to say regarding this post, in my view its genuinely
  remarkable in favor of me.

 161. Very rapidly this web page will be famous amid all blogging and site-building viewers, due to it’s pleasant articles

 162. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for fantastic information I was looking for this information for my mission.

 163. Have you ever thought about adding a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all.
  But imagine if you added some great graphics or
  video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with
  images and videos, this blog could undeniably be one of the best in its field.
  Awesome blog!

 164. You are so awesome! I don’t think I’ve read anything like this
  before. So nice to find someone with original thoughts on this
  subject. Really.. thanks for starting this up.
  This website is one thing that is needed on the internet, someone with a bit of originality!

 165. I just could not go away your website before
  suggesting that I extremely enjoyed the usual information a person provide in your visitors?
  Is going to be again regularly in order to check up on new posts

 166. Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon everyday.
  It will always be exciting to read through articles from other
  authors and use a little something from other sites.

 167. If you are going for finest contents like me, simply visit this web site every day as it
  offers feature contents, thanks

 168. If you want to improve your experience simply keep visiting this site and be updated with the most recent gossip
  posted here.

 169. We’re a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our entire neighborhood
  will likely be grateful to you.

 170. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to far added agreeable from you!
  By the way, how can we communicate?

 171. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks,
  However I am experiencing issues with your RSS.
  I don’t know why I can’t join it. Is there anybody
  getting similar RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 172. It’s remarkable designed for me to have a web site, which is
  useful designed for my knowledge. thanks admin

 173. Generally I do not read article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so!
  Your writing taste has been surprised me. Thank you, very great post.

 174. Hi there! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this issue.
  If you have any suggestions, please share.
  With thanks!

 175. Hello to every , because I am genuinely keen of reading this weblog’s post to be updated on a regular basis.
  It carries pleasant material.

 176. My brother suggested I might like this website.
  He was once entirely right. This submit actually made my day.
  You cann’t imagine simply how a lot time I had spent for this
  information! Thank you!

 177. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty
  much the same page layout and design. Excellent
  choice of colors!

 178. Hi there all, here every one is sharing these knowledge, thus it’s pleasant to
  read this weblog, and I used to go to see this webpage
  all the time.

 179. Hello There. I found your weblog using msn. This is a really
  well written article. I will be sure to bookmark
  it and return to read more of your helpful info.

  Thank you for the post. I will certainly comeback.

 180. I don’t even know how I ended up here, but I thought this
  post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a
  famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 181. Simply wish to say your article is as astonishing.
  The clarity to your publish is just excellent and that
  i can think you’re knowledgeable on this subject. Well with your
  permission allow me to grasp your feed to keep updated with imminent post.
  Thanks 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

 182. Hello! I’ve been following your website for a while now and finally got the bravery to
  go ahead and give you a shout out from Houston Tx!
  Just wanted to tell you keep up the great work!

 183. Hi! This post could not be written any better! Reading this post reminds
  me of my old room mate! He always kept chatting about this.

  I will forward this article to him. Pretty sure he will have a
  good read. Thank you for sharing!

 184. No matter if some one searches for his necessary
  thing, so he/she wants to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

 185. Hello, of course this paragraph is in fact fastidious and I
  have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 186. This piece of writing presents clear idea designed for the new people of blogging,
  that actually how to do blogging and site-building.

 187. I used to be recommended this blog via my cousin. I am no
  longer sure whether or not this put up is written by way of him
  as nobody else realize such special approximately my problem.
  You’re incredible! Thanks!

 188. Excellent post however , I was wanting to know if you could write a
  litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.
  Cheers!

 189. Thanks for another fantastic post. The place else may anyone get that kind of information in such a perfect way of
  writing? I’ve a presentation subsequent week, and I am on the look for such
  information.

 190. Everything is very open with a really clear clarification of
  the issues. It was truly informative. Your site is
  extremely helpful. Many thanks for sharing!

 191. Right away I am ready to do my breakfast, later than having my breakfast coming again to
  read additional news.

 192. I go to see every day a few sites and blogs to read
  articles, however this webpage presents feature
  based writing.

 193. I’m very happy to discover this site. I want
  to to thank you for your time for this fantastic read!!
  I definitely liked every little bit of it and I have you book-marked to see new things on your website.

 194. I’m truly enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Great work!

 195. Heya i am for the first time here. I came across this board
  and I to find It truly useful & it helped me out much.
  I am hoping to give something back and aid others like you helped
  me.

 196. It’s an amazing article in support of all the internet people; they will obtain benefit from it I am sure.

 197. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am
  experiencing difficulties with your RSS. I don’t know the reason why I cannot
  join it. Is there anybody else getting identical RSS issues?
  Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 198. This is very interesting, You are an overly skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to in search of extra of your magnificent post.
  Additionally, I have shared your web site in my social networks

 199. I must thank you for the efforts you’ve put in penning
  this site. I am hoping to see the same high-grade blog posts from you later on as
  well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own website now 😉

 200. Unquestionably believe that which you stated.
  Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to
  be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing
  without having side-effects , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 201. Very nice post. I just stumbled upon your
  blog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
  After all I will be subscribing to your rss feed and
  I hope you write again soon!

 202. Hello, Neat post. There’s a problem together with your web site in web explorer, may check
  this? IE still is the marketplace chief and a huge portion of folks will
  leave out your great writing because of this problem.

 203. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a
  little more in the way of content so people could connect
  with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 204. What’s up Dear, are you in fact visiting this website regularly,
  if so after that you will absolutely take nice knowledge.

 205. I am curious to find out what blog system you have been utilizing?
  I’m having some small security problems with my latest
  blog and I would like to find something more secure.

  Do you have any suggestions?

 206. Wow, this paragraph is pleasant, my sister is analyzing these kinds of things,
  so I am going to convey her.

 207. I like the helpful information you provide in your
  articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently.
  I am quite certain I’ll learn many new stuff right here!

  Best of luck for the next!

 208. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone
  to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where
  u got this from. thanks

 209. Wow! At last I got a web site from where I can actually obtain valuable data concerning my study and knowledge.

 210. When someone writes an post he/she retains the thought
  of a user in his/her brain that how a user can know
  it. So that’s why this piece of writing is outstdanding.
  Thanks!

 211. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I am going to revisit once again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 212. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your
  article seem to be running off the screen in Opera.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do
  with browser compatibility but I thought I’d post to let you know.

  The design look great though! Hope you get the problem resolved soon. Cheers

 213. Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about setting up my own but I’m not sure
  where to start. Do you have any tips or suggestions? Cheers

 214. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.

  Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out
  pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where
  to begin. Do you have any points or suggestions? Cheers

 215. I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your
  article. But want to remark on some general things, The site style is great, the articles is really great
  : D. Good job, cheers

 216. This is my first time pay a quick visit at here and
  i am truly impressed to read everthing at single place.

 217. Greetings from Florida! I’m bored to death at work so I decided
  to browse your site on my iphone during lunch break. I enjoy the information you present here and can’t wait to take
  a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

 218. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe
  you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 219. When some one searches for his necessary thing, so he/she needs to
  be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

 220. Hello! I’ve been following your site for a long time now and finally got
  the courage to go ahead and give you a shout out from
  New Caney Tx! Just wanted to mention keep up the excellent work!

 221. I’ll immediately take hold of your rss feed as I can not in finding your email subscription hyperlink or newsletter service.
  Do you’ve any? Please allow me realize so that I could subscribe.
  Thanks.

 222. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.

  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward
  to seeing it grow over time.

 223. There’s definately a lot to know about this topic.
  I really like all of the points you have made.

 224. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you are speaking
  approximately! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my website =).

  We can have a link alternate agreement among us

 225. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog.

  You have some really great articles and I think I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d
  really like to write some material for your blog in exchange for a
  link back to mine. Please shoot me an email if interested.
  Thanks!

 226. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images
  aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both show the
  same outcome.

 227. Great article! That is the type of info that are supposed to be shared around the web.
  Disgrace on Google for not positioning this put up upper!
  Come on over and consult with my website . Thanks =)

 228. Spot on with this write-up, I absolutely feel
  this site needs a great deal more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the information!

 229. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure
  things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to
  begin. Do you have any ideas or suggestions? Thank you

 230. Hello to every body, it’s my first pay a visit of this weblog;
  this web site consists of awesome and actually fine information for visitors.

 231. Hi everyone, it’s my first pay a quick visit at this site, and
  paragraph is genuinely fruitful for me, keep up posting these
  content.

 232. Definitely believe that which you said. Your
  favorite reason appeared to be on the net the simplest
  thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing
  without having side effect , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 233. Hi there outstanding website! Does running a blog
  like this take a lot of work? I’ve virtually no understanding
  of computer programming but I was hoping to start my own blog
  soon. Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I understand this is off topic nevertheless I just wanted to ask.
  Appreciate it!

 234. Every weekend i used to go to see this web site, as i want enjoyment, since this
  this site conations really nice funny material too.

 235. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.

  Is this a paid theme or did you customize it yourself?

  Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays.

 236. I used to be suggested this web site through my cousin. I’m now not certain whether or
  not this submit is written by him as no one else know such distinctive approximately my difficulty.
  You’re incredible! Thanks!

 237. Hello, always i used to check webpage posts here early in the dawn,
  since i enjoy to learn more and more.

 238. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without
  having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to
  get more. Thanks

 239. Hi there! This blog post could not be written any
  better! Going through this post reminds me of my previous
  roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this information to him.
  Pretty sure he will have a great read. Thank you for sharing!

 240. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your site.

  It appears like some of the written text within your content are
  running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well?
  This might be a problem with my internet browser because I’ve
  had this happen previously. Many thanks

 241. Nice weblog here! Additionally your web site loads up fast!
  What web host are you the usage of? Can I get your affiliate link on your host?

  I want my website loaded up as fast as yours lol

 242. Thanks for the auspicious writeup. It actually used to be a
  amusement account it. Glance complicated to more added agreeable from you!

  However, how could we be in contact?

 243. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to
  see a great blog like this one today.

 244. Nice post. I learn something new and challenging on sites I
  stumbleupon every day. It will always be helpful to read articles from other writers and use something from other websites.

 245. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable information to
  work on. You’ve done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

 246. Thank you for another excellent article. The place else could anybody get that type of info in such a perfect manner of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I am on the look for such info.

 247. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this
  blog loading? I’m trying to determine if its a problem
  on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be
  greatly appreciated.

 248. This is a really good tip particularly to those
  fresh to the blogosphere. Brief but very accurate information… Appreciate your
  sharing this one. A must read article!

 249. I quite like reading an article that can make people think.
  Also, thanks for allowing for me to comment!

 250. You made some good points there. I looked on the internet to
  learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 251. Aw, this was an incredibly good post. Taking the time and actual effort to produce a
  great article… but what can I say… I put things off a whole lot and never seem to get nearly anything
  done.

 252. What’s up to every body, it’s my first pay a quick visit of
  this web site; this web site carries amazing and
  really fine stuff in favor of readers.

 253. I go to see everyday a few web pages and information sites to read content, but this weblog offers
  quality based posts.

 254. This is a topic that’s close to my heart… Many thanks!
  Where are your contact details though?

 255. You are so awesome! I don’t suppose I’ve read something like that before.
  So wonderful to find somebody with a few original
  thoughts on this subject matter. Seriously.. thanks for starting this up.
  This website is something that is required on the internet,
  someone with some originality!

 256. It’s very effortless to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this
  paragraph at this web site.

 257. I don’t even understand how I finished up here, but I assumed this post was once great.

  I don’t know who you’re however certainly you’re going to a well-known blogger should you aren’t already.

  Cheers!

 258. What’s up mates, its great post regarding educationand completely defined, keep it
  up all the time.

 259. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 260. It’s very simple to find out any matter on net as compared to books, as I found this article at this
  website.

 261. each time i used to read smaller posts that
  as well clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading now.

 262. Hello to all, how is all, I think every one is getting
  more from this website, and your views are nice for new users.

 263. Thanks for finally talking about >Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!
  | Ελληνικά Νέα Τώρα <Liked it!

 264. If some one wants to be updated with hottest technologies therefore he must be visit this web
  site and be up to date all the time.

 265. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve
  done an impressive job and our whole community will be grateful to
  you.

 266. Hey! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?

  My website covers a lot of the same subjects as
  yours and I think we could greatly benefit from
  each other. If you might be interested feel free
  to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Wonderful blog by the way!

 267. I relish, result in I discovered exactly what I was taking a look for.
  You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man.
  Have a nice day. Bye

 268. This is a really good tip especially to
  those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 269. Wonderful post however I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
  Cheers!

 270. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try
  to get the hang of it!

 271. When someone writes an piece of writing he/she retains the thought of a user in his/her brain that how a user can understand it.
  Thus that’s why this article is perfect. Thanks!

 272. Fantastic site. Plenty of useful information here.
  I’m sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
  And naturally, thanks in your sweat!

 273. I pay a visit everyday a few websites and sites to read articles or reviews,
  but this webpage provides quality based articles.

 274. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It
  absolutely useful and it has aided me out loads. I am hoping to give a
  contribution & assist other users like its helped me. Great job.

 275. magnificent put up, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do
  not understand this. You should proceed your writing.

  I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

 276. Aw, this was a really nice post. Taking the time and actual effort to generate a good article… but what can I say… I procrastinate a whole
  lot and never seem to get anything done.

 277. I got this web page from my pal who told me about this website and at the moment this time I
  am browsing this site and reading very informative articles or reviews at this time.

 278. If some one desires to be updated with newest technologies after that he
  must be visit this website and be up to date all the time.

 279. For newest news you have to go to see the web and on world-wide-web I found this site as a most
  excellent web site for newest updates.

 280. Hi, Neat post. There is an issue with your web site in web explorer, may check this?
  IE nonetheless is the marketplace leader and a huge element
  of folks will omit your wonderful writing due to this problem.

 281. Have you ever thought about including a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is important and everything.
  However think about if you added some great images or video clips to give your posts
  more, “pop”! Your content is excellent but with pics and
  videos, this site could definitely be one of the best in its field.
  Superb blog!

 282. I read this paragraph fully concerning the comparison of newest and preceding technologies, it’s awesome article.

 283. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 284. Hi to all, the contents existing at this site are actually remarkable for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 285. Fantastic items from you, man. I’ve take into accout
  your stuff previous to and you are just too great.
  I really like what you have bought here, really like what you’re stating and the way during which you assert it.
  You’re making it entertaining and you continue
  to care for to keep it sensible. I can’t wait to read
  much more from you. That is really a terrific website.

 286. My programmer is trying to convince me to
  move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety
  of websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard excellent things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 287. I simply could not depart your site prior to suggesting
  that I extremely enjoyed the usual information a person supply to your visitors?

  Is gonna be back frequently to check up on new posts

 288. Hello, yeah this piece of writing is genuinely fastidious and I have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 289. I was suggested this website via my cousin.
  I’m not positive whether or not this submit is written by him as
  no one else understand such distinct approximately my trouble.
  You are incredible! Thank you!

 290. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article.
  I will make sure to bookmark it and return to read
  more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 291. For most up-to-date information you have to pay a visit
  web and on web I found this web page as a
  best site for most up-to-date updates.

 292. always i used to read smaller articles which as well clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading here.

 293. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer
  to create your theme? Great work!

 294. Hmm it looks like your site ate my first comment (it
  was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything.
  Do you have any points for newbie blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 295. Magnificent goods from you, man. I have be aware your stuff previous to
  and you are simply extremely wonderful. I really like what you’ve got here, really like
  what you are stating and the way in which wherein you are saying it.
  You’re making it entertaining and you still take care
  of to stay it wise. I can’t wait to learn far more from you.
  That is actually a terrific website.

 296. You can definitely see your expertise within the article you
  write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to
  say how they believe. At all times follow your heart.

 297. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging
  for? you made blogging look easy. The overall look of
  your site is magnificent, let alone the content!

 298. What’s up, this weekend is pleasant in favor of me, since this
  point in time i am reading this fantastic educational
  article here at my residence.

 299. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.
  I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

 300. Hello I am so delighted I found your site, I really
  found you by accident, while I was researching on Askjeeve for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say thanks
  for a fantastic post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I
  don’t have time to go through it all at the minute
  but I have book-marked it and also added your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more,
  Please do keep up the excellent work.

 301. Good day! I could have sworn I’ve visited this web site before but after browsing through many of the
  posts I realized it’s new to me. Anyways,
  I’m definitely pleased I came across it and I’ll be
  bookmarking it and checking back regularly!

 302. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy
  reading your blog and I look forward to your new updates.

 303. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you
  knew where I could locate a captcha plugin for my comment
  form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
  Thanks a lot!

 304. I’ve been exploring for a bit for any high-quality
  articles or weblog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.
  Studying this info So i am happy to express that I have an incredibly just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I so much indubitably will make sure to don?t
  disregard this site and give it a look on a continuing basis.

 305. Hello would you mind letting me know which webhost you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads
  a lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a
  fair price? Thanks a lot, I appreciate it!

 306. you are in reality a good webmaster. The site loading speed is
  incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick.
  In addition, The contents are masterpiece.
  you have done a great activity in this subject!

 307. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you!
  However, how could we communicate?

 308. I take pleasure in, lead to I found just what I used to be
  having a look for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless
  you man. Have a great day. Bye

 309. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and
  in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.

  Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 310. Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a
  community in the same niche. Your blog provided us beneficial information to work
  on. You have done a extraordinary job!

 311. Admiring the commitment you put into your site and detailed information you offer.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed information. Wonderful
  read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 312. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you
  knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having trouble finding one? Thanks a lot!

 313. I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty.

  You are wonderful! Thanks!

 314. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months
  of hard work due to no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?

 315. Hello, I enjoy reading through your article. I like to write a little comment to support you.

 316. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out much.

  I hope to give something back and help others such as you
  helped me.

 317. I always spent my half an hour to read this webpage’s articles or
  reviews every day along with a mug of coffee.

 318. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the
  book in it or something. I think that you could do with
  some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this
  is wonderful blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 319. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could
  locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty
  finding one? Thanks a lot!

 320. Thanks for finally talking about >Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!
  | Ελληνικά Νέα Τώρα <Loved it!

 321. Your means of explaining everything in this post is genuinely good, every
  one be capable of effortlessly be aware of it, Thanks a lot.

 322. Amazing! Its actually remarkable paragraph, I have got much clear idea concerning from this piece of writing.

 323. I don’t know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your website.
  It looks like some of the text within your content are running off the screen. Can somebody else please provide feedback
  and let me know if this is happening to them as well?
  This may be a problem with my internet browser because
  I’ve had this happen before. Cheers

 324. Hi there friends, how is the whole thing, and what you desire
  to say regarding this piece of writing, in my view
  its actually amazing in support of me.

 325. Hello, i believe that i noticed you visited
  my blog so i came to go back the prefer?.I’m attempting to in finding issues to enhance my website!I suppose its adequate to use some of your concepts!!

 326. Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements
  would really make my blog shine. Please let me know where you got your design.
  Thank you

 327. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I’m going to return yet again since i have bookmarked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 328. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!
  Very useful information particularly the last part 🙂 I care for
  such information much. I was seeking this particular information for
  a very long time. Thank you and best of luck.

 329. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is
  required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very web smart so I’m not 100% positive.

  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Thank you

 330. My brother suggested I may like this web site.
  He used to be totally right. This publish truly made my
  day. You can not imagine just how much time I had spent
  for this info! Thank you!

 331. This post presents clear idea for the new users of blogging,
  that genuinely how to do blogging and site-building.

 332. Hey there! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this page
  to him. Fairly certain he will have a good read.
  Many thanks for sharing!

 333. Spot on with this write-up, I really believe that this web site needs much more attention.
  I’ll probably be back again to see more, thanks for the information!

 334. Excellent way of explaining, and fastidious post to obtain information regarding my presentation focus,
  which i am going to deliver in college.

 335. This is very fascinating, You are an overly skilled blogger.
  I have joined your feed and look ahead to in quest of more of
  your excellent post. Also, I have shared your website in my social networks

 336. What’s up to all, it’s genuinely a good for me to go to see this
  web page, it includes helpful Information.

 337. Thanks designed for sharing such a fastidious opinion, piece of writing is nice, thats why i have read
  it fully

 338. Hello there! Would you mind if I share your blog with
  my myspace group? There’s a lot of folks that I think would really enjoy
  your content. Please let me know. Thanks

 339. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.

  I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate
  if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 340. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave
  it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab
  inside and it pinched her ear. She never wants to go
  back! LoL I know this is entirely off topic but I had to
  tell someone!

 341. Thanks to my father who informed me regarding
  this weblog, this web site is really awesome.

 342. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
  of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with
  something like this. Please let me know if you run into
  anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 343. I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its
  really really fastidious post on building up new web site.

 344. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your
  site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered
  bright clear idea

 345. I pay a visit day-to-day a few websites and sites to read content,
  however this webpage gives quality based content.

 346. I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 347. I’m not sure why but this web site is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue
  on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 348. Greetings! Very useful advice in this particular post!
  It is the little changes that will make the greatest changes.
  Thanks for sharing!

 349. My brother suggested I would possibly like this web site.
  He was totally right. This post truly made my day.
  You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thank you!

 350. If you are going for best contents like me, just pay a quick visit this website all the time because it
  presents feature contents, thanks

 351. I blog quite often and I genuinely thank you for your content.
  This great article has truly peaked my interest.
  I will bookmark your website and keep checking for
  new information about once per week. I opted
  in for your Feed as well.

 352. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and everything.
  But just imagine if you added some great visuals or video
  clips to give your posts more, “pop”! Your content is
  excellent but with pics and videos, this site could certainly be one of the very best
  in its field. Great blog!

 353. Good day! I simply would like to offer you a huge thumbs up for the excellent info you
  have got here on this post. I am returning to your blog for more soon.

 354. My partner and I stumbled over here from a different web address and thought I might check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking
  at your web page for a second time.

 355. Hurrah! Finally I got a blog from where I be capable of truly obtain helpful
  data regarding my study and knowledge.

 356. I have been browsing on-line more than 3 hours lately, but
  I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It’s lovely value enough for me. Personally, if all website owners and
  bloggers made just right content material as you
  probably did, the web will probably be much more helpful than ever
  before.

 357. Thanks in favor of sharing such a good idea, piece of writing is good, thats why i have read it completely

 358. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person’s website
  link on your page at proper place and other person will also do same for you.

 359. What’s up friends, fastidious post and good urging commented at this place,
  I am genuinely enjoying by these.

 360. Heya this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have
  to manually code with HTML. I’m starting
  a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience.

  Any help would be greatly appreciated!

 361. I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph posted at this website is in fact fastidious.

 362. Awesome! Its genuinely remarkable article,
  I have got much clear idea on the topic of from this
  post.

 363. It is not my first time to visit this site, i am visiting
  this web page dailly and take fastidious facts from here every day.

 364. fantastic issues altogether, you simply won a brand new reader.
  What would you suggest about your publish that you just made
  some days ago? Any certain?

 365. Hi colleagues, good post and pleasant urging commented at this place, I am in fact enjoying by these.

 366. Just desire to say your article is as amazing.
  The clearness in your post is simply great and i can assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep
  updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 367. Having read this I believed it was extremely informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together.
  I once again find myself spending way too much time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worth it!

 368. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from
  you! By the way, how can we communicate?

 369. Wow that was unusual. I just wrote an really long comment
  but after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say great blog!

 370. Thanks , I have recently been searching for info approximately
  this topic for ages and yours is the greatest I’ve
  came upon so far. However, what in regards to
  the conclusion? Are you positive about the supply?

 371. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I am hoping to check out the same high-grade content by you in the
  future as well. In truth, your creative writing abilities
  has motivated me to get my own site now 😉

 372. Thanks a lot for sharing this with all people you really recognise what you’re speaking about!

  Bookmarked. Please additionally consult with my website =).
  We will have a link alternate contract between us

 373. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.
  It will always be useful to read articles from other authors and practice
  something from their web sites.

 374. hi!,I really like your writing so a lot! share we be in contact extra approximately your post on AOL?
  I need a specialist on this house to unravel my problem.
  May be that is you! Looking ahead to see you.

 375. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
  It will always be exciting to read content from other writers and use something from their web sites.

 376. Asking questions are genuinely pleasant thing if you are
  not understanding something completely, but this article provides good understanding yet.

 377. I have fun with, lead to I found exactly what I used to be looking
  for. You’ve ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day.

  Bye

 378. It’s great that you are getting ideas from this article
  as well as from our dialogue made here.

 379. Hello I am so excited I found your web site, I really found you by accident, while
  I was browsing on Digg for something else,
  Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a incredible
  post and a all round exciting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at
  the moment but I have book-marked it and also included your
  RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the excellent b.

 380. I am really enjoying the theme/design of your site.
  Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A few of my blog readers have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any suggestions to help fix this problem?

 381. I love what you guys are usually up too. This type
  of clever work and coverage! Keep up the excellent works guys
  I’ve added you guys to my personal blogroll.

 382. I am sure this article has touched all the
  internet people, its really really fastidious piece of writing on building up new webpage.

 383. I like the helpful info you provide in your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here frequently.
  I’m quite sure I will learn plenty of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 384. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at options for another platform.

  I would be awesome if you could point me in the direction of
  a good platform.

 385. Howdy! I just want to offer you a huge thumbs up for the excellent information you’ve got here on this post.
  I am coming back to your site for more soon.

 386. Heya are using WordPress for your site platform? I’m new to the
  blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you
  require any html coding knowledge to make your own blog?

  Any help would be greatly appreciated!

 387. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on.
  You have done an impressive job and our whole community will be thankful to
  you.

 388. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was
  just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you protect against it,
  any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any support is very
  much appreciated.

 389. Very good information. Lucky me I discovered your blog by
  chance (stumbleupon). I’ve saved as a favorite for later!

 390. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest
  thing to be aware of. I say to you, I certainly
  get irked while people consider worries that they plainly
  do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined
  out the whole thing without having side-effects ,
  people could take a signal. Will probably be back to get more.
  Thanks

 391. Thanks in favor of sharing such a nice thinking, piece of writing
  is nice, thats why i have read it completely

 392. Why people still make use of to read news papers when in this technological world everything is presented on web?

 393. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?

  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 394. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Very useful info particularly the last part
  🙂 I care for such information much. I was seeking this certain info
  for a very long time. Thank you and good luck.

 395. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who was
  doing a little research on this. And he actually bought me dinner simply because I stumbled upon it for him…

  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to talk about this subject here on your blog.

 396. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a
  blog that’s both equally educative and amusing,
  and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something
  not enough folks are speaking intelligently about.
  I’m very happy I came across this in my search for something relating to
  this.

 397. Asking questions are genuinely fastidious thing if you are
  not understanding anything entirely, however this piece of writing offers good understanding even.

 398. I read this post completely concerning the resemblance of latest and earlier technologies, it’s awesome article.

 399. Hello, yup this post is genuinely pleasant and I have learned lot of
  things from it about blogging. thanks.

 400. Awesome! Its genuinely awesome piece of writing, I have got much clear idea about from this post.

 401. An intriguing discussion is worth comment. I do think that you
  need to publish more on this subject, it might not be a taboo matter but generally people
  don’t talk about these subjects. To the next!
  Best wishes!!

 402. I’ve been browsing on-line more than three hours as of late, yet I never discovered any
  attention-grabbing article like yours. It is pretty worth
  enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made excellent content as you
  did, the web will be much more useful than ever before.

 403. Heya great blog! Does running a blog like this require a large amount of work?
  I have absolutely no knowledge of programming but I was
  hoping to start my own blog soon. Anyway, should you have any suggestions or techniques for
  new blog owners please share. I know this is off topic
  nevertheless I simply had to ask. Cheers!

 404. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just
  sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to
  the whole thing. Do you have any tips for rookie blog writers?

  I’d definitely appreciate it.

 405. Hey are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any coding knowledge to
  make your own blog? Any help would be really appreciated!

 406. Hey are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create
  my own. Do you require any html coding knowledge to
  make your own blog? Any help would be really appreciated!

 407. First of all I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask if
  you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and
  clear your head prior to writing. I’ve had a tough time clearing my thoughts
  in getting my ideas out. I truly do take pleasure in writing however it
  just seems like the first 10 to 15 minutes are usually
  wasted just trying to figure out how to begin. Any suggestions or tips?
  Thank you!

 408. What’s up, after reading this amazing post i am also glad to share my experience here with colleagues.

 409. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your feed and look forward to seeking
  more of your wonderful post. Also, I have shared your site in my social networks!