Home Greek News Σύμβουλος του Οζάλ: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα»

Σύμβουλος του Οζάλ: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα»

by _
0 comment 179 views

Σύμβουλος του Οζάλ: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα»

Ο Τούρκος πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, Χαλίλ Σιβγκίν, συνδέει την πτώση του Ρίτσαρντ Νίξον, το 1973, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Σε μια αποκάλυψη, που συνδέει την πτώση του Αμερικανού προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, το 1973, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, προέβη πρώην υπουργός της Τουρκίας και επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Τούρκου πρώην προέδρου, Τουργκούτ Οζάλ.Σύμβουλος του Οζάλ: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα».

Πρόκειται για τον σύμβουλο και αρμόδιο για θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας του Οζάλ, Χαλίλ Σιβγκίν, (Halil Şıvgın – φώτο δεξιά), o οποίος, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό aHaber, ισχυρίστηκε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νίξον, εξαναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του, επειδή είχε αντιταχθεί στο να γίνει απόβαση από τους Τούρκους στην Κύπρο («ειρηνευτική επιχείρηση» τη χαρακτήρισε ο Τούρκος πρώην αξιωματούχος).

Screen Shot 2016-06-29 at 10.20.37 PM

«Το σκάνδαλο Watergate προέκυψε εξαιτίας αυτής της σκληρής στάσης του Νίξον. Εμείς, για να μπορέσουμε να επέμβουμε στην Κύπρο, χρειαζόταν η έγκριση των ΗΠΑ. Αλλά θεωρείτο βέβαιο ότι ο Νίξον δε θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος. Τότε ΥΠΕΞ ήταν ο Κίσινγκερ. Ο Νίξον έχασε τη θέση του, αλλά ο Κίσινγκερ παρέμεινε. Και εκείνος μας έδωσε τη δυνατότητα για την επέμβαση. Δηλαδή οι δυνάμεις, που έριξαν από τη θέση τους τον Νίξον, διατήρησαν στη θέση του τον εβραϊκής καταγωγής Κίσινγκερ, για να επέμβουμε στην Κύπρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαλίλ Σιβγκίν.

Screen Shot 2016-06-29 at 10.20.48 PM

Σύμβουλος του Οζάλ: Ο Νίξον έπεσε, γιατί δεν ήθελε τον «Αττίλα»
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ρόλο που διαδραμάτισε προς αυτή την κατεύθυνση το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η Κύπρος ήταν πολύ σημαντική για το Ισραήλ.

«Εάν η Κύπρος βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας, τότε οι ορθόδοξοι δε θα έχουν καλές σχέσεις με το Ισραήλ. Οι πολιτικές Ελλάδας και Ισραήλ είναι αντίθετες μεταξύ τους.Εμείς ως Τούρκοι δεν έχουμε κάποια εχθρότητα με τους Εβραίους. Η επιχείρηση αυτή θα παρεμπόδιζε το να περάσει η Κύπρος στα χέρια της Ελλάδας. Σε περίπτωση που περάσει στα χέρια της Ελλάδας, μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για το Ισραήλ. Αυτούς τους υπολογισμούς έκαναν. Αν μη τι άλλο, η Κύπρος χωρίζεται στα δύο. Εμείς φιλονικούμε με την Ελλάδα, αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση δεν είναι απειλή για το Ισραήλ» κατέληξε ο Τούρκος πρώην υπουργός και συνεργάτης του Οζάλ.

Source: http://redskywarning.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr