ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ…

ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ…

 

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ…

-του Ιωάν. Παπαζήση και της Σοφίας Χρίστου

 

Screen Shot 2016-06-29 at 12.08.10 PM

Πολλοί αναρωτιούνται, πώς όλες οι χώρες που μπήκαν σε μνημόνια (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος – ακόμη και η Ισπανία που είχε μόνο ειδική τραπεζική κεφαλαιακή χρηματοδότηση) κατάφεραν μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα (δύο έως τέσσερα χρόνια) να βγουν, ενώ η Ελλάδα, παρά τις θυσίες τού ελληνικού λαού από το 2010, έξι χρόνια αργότερα, δεν έχει άμεση προοπτική να βγει από το μνημόνιο. Για να ακριβολογουμε δεν θα εχουμε βγει απο τα μνημονια ουτε μετα απο 99 χρονια για αυτο υποθηκευτηκε η δημοσια περιουσια μας για 99 χρονια και αυτο το γνωριζουν πολυ καλα οι δηθεν κυβερνωντες την χωρα μας.

Στο ερωτημα που θεσαμε η κυρίαρχη απάντηση είναι ότι η βάση των προβλημάτων που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτήν την κρίση δεν εκριζώθηκε, και εξακολουθεί να την εμποδίζει να βγει από την κρίση:

είναι ο τεράστιος, ακριβός και αναποτελεσματικός δημόσιος τομέας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλαδα για πάνω από 30 χρόνια γιγάντωνε το δημόσιο χρέος με τον εξής τρόπο: έτρεχε με μέσο δημοσιονομικό έλλειμμα 6%, για να μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να διατηρήσει ή και να αυξήσει την πελατειακή βάση της στο Δημόσιο, κάτι που συνέδραμε ουσιαστικά στην εκτόξευση των δημοσίων εξόδων πάνω από το 55% τού ΑΕΠ. Επιπρόσθετα, ένα 25% τού ΑΕΠ αφορούσε σε ιδωτικό τομέα που ήταν άμεσα εξαρτώμενος από την ανάθεση έργων από τον δημόσιο τομέα. Έτσι, η βάση τής ανάπτυξης τής χώρας δεν ήταν κάποια παραγωγικά έργα, αλλά η ένεση τής εγχώριας οικονομίας με τα δάνεια που έπαιρνε από το εξωτερικό.

Αυτή η σαθρή οικονομική τακτική, με την πρώτη περίσταση που περιορίστηκε ο αρχικός τροφοδότης (ο εξωτερικός δανεισμός), ήταν λογικό να καταρρεύσει και να οδηγηθεί έτσι η χώρα στην βαθιά οικονομική κρίση που ζούμε. Αυτό που θα περίμενε κανείς ως απάντηση σε αυτήν την κρίση, θα ήταν να συρρικνώσουν αμέσως οι ελληνικές κυβερνήσεις τον δημόσιο τομέα, επιφέροντας μείωση των εξόδων τού κράτους από το 55% τού 2010 στο 40% τουλάχιστον.

Χώρες όπως η Κύπρος (37%), η Ιρλανδία (32%) και ακόμη κι η Πορτογαλία (45%), πήραν κατεξοχήν μέτρα περιορισμού εξόδων, και όχι κατεξοχήν φορολογικά.

Ταυτόχρονα, μείωσαν επιλεκτικά φορολογικούς συντελεστές ώστε να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις – κάτι που σαφώς θα έπρεπε να έχει κάνει και η Ελλάδα, ώστε να επέλθει επιτέλους μια σχετική ισορροπία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η ανάπτυξη που θα επέφεραν οι επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα θα απορροφούσαν ένα μεγάλο κομμάτι των απολυμένων τού δημοσίου τομέα, όπως έγινε στις προαναφερόμενες χώρες. Στην Ελλάδα κάναμε ακριβώς τα αντίθετο: συρρικνώσαμε με την υπερφορολόγηση και την αύξηση των εισφορών το παραγωγικό κομμάτι τής οικονομίας – τον ιδιωτικό τομέα, για να μην πειράξουμε την πελατειακή βάση των κομμάτων στον δημόσιο τομέα, ο οποίος, συν τοις άλλοις, δεν είναι λειτουργικά και τεχνολογικά προσανατολισμένος να εξυπηρετεί τον πολίτη και την ανάπτυξη, όπως είναι ο φυσικός ρόλος του.

Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις είναι φανερά παρασιτικός, γραφειοκρατικός και τροχοπέδη (υπάρχει πληθώρα νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου στελεχωμένων με 10-20 ακριβούς υπαλλήλους και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, στημένα ειδικά για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων).

Έχει αποδειχθεί επανειλλημένα και σε πολλές χώρες όπου ο δημόσιος τομέας έχει γιγαντωθεί εις βάρος τού ιδιωτικού – ξεπερνώντας δηλαδή το σημείο ισορροπίας τους στο 50% ως προς το ΑΕΠ τής χώρας – ότι οι οικονομίες αυτές καταλήγουν να έχουν σοβαρά προβλήματα (αυξημένο χρέος, μη βιώσιμο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, άνιση φορολογική αντιμετώπιση, αποεπένδυση κ.ά.). Ακόμη και οι σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες τα κρατικά έξοδα είναι διογκωμένα ως προς το ΑΕΠ,αυτήν την περίοδο επανεξετάζουν την πολιτική τους, γιατί το σχήμα αποδείχθηκε μη βιώσιμο, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές είναι πλούσιες σε παραγωγικές πηγές (Νορβηγία) ή σε τεχνολογία αιχμής (Σουηδία). Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι το Σκανδιναβικό μοντέλο είναι ακριβώς διαρθρωμένο στην βάση εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων, ώστε να λειτουργεί παραγωγικά και να συμβάλει στην δημιουργία φορολογητέου πλούτου στην οικονομία.

Σε άλλες χώρες όπου ο δημόσιος τομέας πλησιάζει το 50% τού ΑΕΠ, αυτό δεν οφείλεται στο μεγάλο πλήθος τού δημόσιου προσωπικού, αλλά αντίθετα σε δημόσιες επενδύσεις και σε επενδυτικά προγράμματα από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ). Σε πρόσφατη ανάλυση τού ΣΕΒ αποδείχθηκε ότι στην Ελλάδα, όχι μόνο η μείωση σε υπαλλήλους τού δημοσίου τομέα κατά την διάρκεια τής κρίσης ήταν το ένα δέκατο αυτής τού ιδιωτικού (οι μειώσεις κατά 200.000 στο δημόσιο προσωπικό προέκυψαν κυρίως από συνταξιοδοτήσεις και όχι από απολύσεις) αλλά και ότι οι μειώσεις μισθών ήταν κατά πολύ μικρότερες από αυτές στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα σήμερα η διαφορά τού μέσου μισθού στους δυο τομείς να ανέρχεται στο 30% υπέρ τού δημοσίου. Αν, έστω και τώρα, η κυβέρνηση κινηθεί ώστε να μειώσει τα δημόσια έξοδα κάτω από 40% τού ΑΕΠ, αυτό σημαίνει ετήσια εξοικονόμηση πάνω από €9 δις.

Αυτό το ποσόν, υπολογίζοντας με πολλαπλασιαστικό συντελεστή, θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 50 δις στην οικονομία σε ετήσια βάση και πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας επίσης ετησίως.

Μείωση τού προσωπικού και βελτιστοποίηση στις λειτουργίες των υπηρεσιών, καθώς και μείωση τού φορολογικού συντελεστή στον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, θα προσελκύσουν και τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα βλέπουν πια ένα λογικό φορολογικό πλαίσιο και έτσι βιώσιμη την επενδυτική πολιτική.

Τρανό παράδειγμα η Κύπρος: όχι μόνο δεν αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές (εταιρικός φόρος στο 12% έναντι 29% στην Ελλάδα και εργατικές εισφορές κάτω τού μισού από την Ελλάδα) αλλά έδωσε και κίνητρα στις νέες επενδύσεις με αφορολόγητα τα 5 πρώτα χρόνια. Η Κύπρος έδωσε βάρος στην μείωση των εξόδων και σε δυο χρόνια βγήκε από το μνημόνιο με βιώσιμη ανάπτυξη μπροστά της.Πρέπει να τονισθεί ότι μια πρόταση που στοχεύει να φέρει σε ισορροπία τα έσοδα με τα έξοδα δεν είναι νεοφιλελεύθερης λογικής, αλλά απλά μαθηματικά και κοινός νους. Αυτό το μοντέλο θα το προτιμούσαν και οι δανειστές, ως πραγματικά βιώσιμο και λειτουργικό.Ένα λειτουργικό κράτος έχει τους πόρους για να βοηθήσει τους αδύνατους, να στηρίξει την δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία.

Ένα κράτος που δεν έχει ελλείμματα επειδή πνίγει μέσω τής φορολογίας τον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει μέλλον και βέβαια δεν θα έχει και πόρους για να ασκήσει κοινωνική πολιτική.

Περαν των οσων καταθεσαμε εδω υπαρχει μια δηλωση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν και υπεύθυνου για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποιος μιλώντας σε ΚΥΠΕ δήλωσε: «Βγαίνατε από το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση διάλεξε άλλους δρόμους». Η δηλωση του αυτη μας αποδεικνυει οτι οι πολιτικοι μας λειτουργησαν αντεθνικα. Ο εν λογω ειπε πολλα ακομη τα οποια πρεπει να τα λαβουμε υπ οψιν μας διοτι δεν αντεδρασε κανεις εκ των πολιτικων μας και αυτο δειχνει οτι ο κυριος αυτος δεν ελεγε ψεμματα και ολα ηταν προσχεδιασμενα για να φτασουμε σημερα εδω…

«Σε σχέση με την Ελλάδα όντως είναι η μόνη χώρα που μένει σε πρόγραμμα στην ΕΕ. Ξέρουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο. Συζητούσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ένα διάδοχο προληπτικό πρόγραμμα, με το οποίο η Ελλάδα θα γύρναγε στις αγορές. Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού και αυτό αποδεικνύει το ότι η οικονομική σταθερότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Η νέα ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%. Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την ελληνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επειδη αρχικως ειπαμε οτι υποθηκευτηκε για 99 χρονια η δημοσια περιουσια μας η οποια θα εκποιειτε για να πληρωνονται οι δοσεις των μνημονιακων δανειων εαν δεν πληρωσουμε τα οφειλομενα ας δουμε τι ακριβως υποθεικευτηκε.Πρόκειται κατ’ ουσίαν για το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που κατέχει, μέχρι τώρα, το ελληνικό Δημόσιο, η κυριότητα του οποίου ήταν εν πολλοίς στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196 του πολυνομοσχεδίου και τις προβλέψεις του για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, αυτό απορροφά ως 100% θυγατρική του την ΕΤΑΔ και μαζί της περί τα 71.500 μεγάλα και μικρότερα ακίνητά της μεταξύ των οποίων και 597 νησιά. Υπό μια έννοια υποθηκεύονται όλα αυτά ως εγγύηση των δανειστών για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι το de facto ανώτατο όργανο του νέου ταμείου, το Εποπτικό Συμβούλιο, τελεί υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Κομισιόν και τoυ ESM.

 

Screen Shot 2016-06-29 at 12.08.22 PM

 

Ποια είναι όμως αυτά τα ακίνητα που περνούν στον έλεγχο του υπερταμείου; Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μεγάλα τουριστικά ακίνητα όπως ξενοδοχεία, μαρίνες, κάμπινγκ, γκολφ, χιονοδρομικά, ιαματικές πηγές, Ολυμπιακά Ακίνητα, δεκάδες χιλιάδες τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου αλλά και πολλές ακόμα εκμεταλλεύσεις και φιλέτα όπως αυτά στη λεγόμενη Αττική Ριβιέρα. Περαν των αναφερομενων υποθεικευτηκαν αρχαιολογικοι χωροι μνημεια γηπεδα αιγιαλοι και οτι εχουμε και δεν εχουμε ακομη και δαση και ολοκληροι οικισμοι…Ναι δεν διαβασατε λαθος 209 οικισμοι και 632 δαση υποθηκευτηκαν για 99 χρονια…Και ολα αυτα εγιναν για να παρουμε χρηματα με μια αποφαση του EUROGROUP η οποια ειναι γεματη ασαφειες…Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ESM έκανε σαφέστατο πως οι εκταμίευσεις θα γίνονται με όρους και προϋποθέσεις. Η πρώτη των 7,5 δισ. ευρώ μπορεί να γίνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, λέγοντας όμως πως για να δοθούν θα πρέπει να γίνουν μικρές διορθώσεις. Ωστόσο, δεν ανέφερε ποιές είναι αυτές οι διορθώσεις συγκεκριμένα, αλλά τόνισε πως αυτές αφορούν στα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Screen Shot 2016-06-29 at 12.08.32 PM

 

Για τα υπόλοιπα χρήματα και πάλι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν σαφής πως αυτά θα δοθούν αφού υιοθετηθούν από την ελληνική πλευρά και άλλα προαπαιτούμενα μέτρα, που αυτή τη φορά αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς, την ενέργεια, τις αποκρατικοποιήσεις και το λεγόμενο υπερταμείο αλλά και τη νέα υπηρεσία εσόδων.Αντιλαμβανομαστε πλεον ολοι εδω οτι επροκειτο για εσχατη προδοσια εις βαρος ολων μας.Αν μαλιστα ψαξουμε λιγο θα δουμε οτι τα χρηματα που θα μας δανεισουν για να μας σωσουν οι ευρωπαιοι εταιροι θα δουμε οτι ειναι χρηματα που προερχονται απο φορολογικους παραδεισους που ειναι μαυρα και τα νομιμοποιουν δανειζοντας τα σε μας.Επι αυτου ενδεικτικος ειναι ο πινακας της ESM οπου οι ιδιοι οι εταιροι μας αποκαλυπτουν απο που βρηκαν τα λεφτα που μας δανειζουν…

ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΑΦΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΕΜΑΤΗ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑ…NA ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ …ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

-ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
-ΣΟΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

512 thoughts on “ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ…

 1. I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much
  more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer
  to create your theme? Exceptional work!

 2. Good day! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and
  say I truly enjoy reading your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics?

  Thank you so much!

 3. I am actually grateful to the holder of this web site who has shared this wonderful paragraph at here.

 4. Hello, i believe that i noticed you visited my website thus
  i got here to return the desire?.I am trying to in finding things to improve
  my web site!I guess its adequate to make use of some of your concepts!!

 5. I am extremely inspired with your writing abilities as neatly as with the
  format on your weblog. Is that this a paid subject matter or did you customize it yourself?
  Either way stay up the nice quality writing, it is rare to look a great blog like
  this one these days..

 6. Hello friends, how is the whole thing, and what you desire to say about this article, in my view its actually awesome
  in support of me.

 7. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on several websites for about
  a year and am anxious about switching to another platform.

  I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be greatly appreciated!

 8. Useful information. Fortunate me I discovered your web site by chance, and
  I’m shocked why this accident didn’t came about in advance!
  I bookmarked it.

 9. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
  I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 10. Does your website have a contact page? I’m having problems locating
  it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 11. When I initially left a comment I seem to have
  clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every
  time a comment is added I recieve four emails with the same comment.
  Is there a means you are able to remove me from that service?
  Thank you!

 12. Aw, this was a very nice post. Taking a few minutes and actual effort to create a great article… but what can I say… I hesitate a lot and don’t manage to get
  anything done.

 13. Why people still make use of to read news papers when in this technological globe the whole
  thing is accessible on web?

 14. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

  Your website offered us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will
  be grateful to you.

 15. you are in reality a just right webmaster. The web
  site loading velocity is incredible. It seems that you’re
  doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece.
  you have performed a excellent process in this matter!

 16. Hello There. I discovered your blog using msn. This is an extremely smartly written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to read
  extra of your helpful information. Thank you for the post.
  I’ll definitely comeback.

 17. Appreciating the time and effort you put into your site and in depth information you provide.
  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material.
  Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m
  including your RSS feeds to my Google account.

 18. I am really loving the theme/design of your website.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A number of my blog audience have complained about my site
  not working correctly in Explorer but looks great in Firefox.

  Do you have any suggestions to help fix this
  issue?

 19. continuously i used to read smaller posts which also clear their motive,
  and that is also happening with this article which I am reading at this place.

 20. Thanks in favor of sharing such a good opinion, post is fastidious, thats why i have read it entirely

 21. Exceptional post but I was wondering if you could write a litte more on this subject?

  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.
  Thanks!

 22. Superb post however , I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
  Bless you!

 23. I have read so many content on the topic of the blogger lovers however this piece of writing
  is truly a pleasant article, keep it up.

 24. Hmm it seems like your website ate my first comment (it
  was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what
  I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.

  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for novice blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 25. If you would like to grow your experience
  only keep visiting this website and be updated with the most recent information posted here.

 26. Hi there, its pleasant article concerning media print,
  we all understand media is a impressive source of data.

 27. Useful information. Fortunate me I discovered your website accidentally,
  and I am surprised why this twist of fate didn’t happened earlier!
  I bookmarked it.

 28. I was curious if you ever considered changing the
  layout of your blog? Its very well written; I love what youve
  got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could
  connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2
  pictures. Maybe you could space it out better?

 29. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!

 30. whoah this blog is magnificent i really like studying your posts.
  Stay up the great work! You know, lots of people are looking round for this information, you can help them greatly.

 31. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I am
  going to return once again since I book-marked it. Money and
  freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  guide others.

 32. If some one desires to be updated with hottest technologies after that he must be pay a visit this site and be up to
  date all the time.

 33. I for all time emailed this website post page to all my contacts, for the
  reason that if like to read it afterward my links will too.

 34. Thanks for finally talking about >ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ… | Ελληνικά
  Νέα Τώρα <Liked it!

 35. Hello, yes this post is in fact nice and I have learned lot of things from it
  concerning blogging. thanks.

 36. Wow, wonderful weblog layout! How lengthy have you been running
  a blog for? you make running a blog glance easy.

  The total look of your web site is wonderful, let alone the content!

 37. I have read so many posts about the blogger lovers however this piece of writing is genuinely a
  nice article, keep it up.

 38. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked
  submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

 39. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide
  credit and sources back to your weblog? My blog is in the exact same niche as yours and
  my visitors would certainly benefit from a lot of
  the information you provide here. Please let me know if this alright with
  you. Thank you!

 40. You are so interesting! I do not suppose I’ve read a single thing like this before.
  So great to discover someone with a few genuine thoughts on this subject.
  Seriously.. thank you for starting this up. This web site is something that is required on the web,
  someone with some originality!

 41. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers
  and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You
  have done a extraordinary job!

 42. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple, yet effective.

  A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.

  I must say you have done a awesome job with this.
  Additionally, the blog loads extremely fast for
  me on Firefox. Outstanding Blog!

 43. Hi there to all, the contents present at this web site are truly remarkable for people knowledge, well, keep up the nice
  work fellows.

 44. Paragraph writing is also a fun, if you be
  familiar with after that you can write otherwise it is
  difficult to write.

 45. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

 46. I need to to thank you for this very good read!! I absolutely enjoyed
  every little bit of it. I have got you book marked to
  look at new things you post…

 47. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.

  I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 48. I always emailed this website post page to all my associates,
  as if like to read it afterward my contacts
  will too.

 49. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an edginess over that you wish
  be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this increase.

 50. This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something which helped me.
  Thanks a lot!

 51. Good day! I simply want to offer you a big
  thumbs up for the great information you’ve got here on this post.
  I’ll be coming back to your web site for more soon.

 52. I always used to read article in news papers but now as I am a
  user of internet thus from now I am using net
  for content, thanks to web.

 53. Terrific article! This is the type of information that should be shared
  around the web. Disgrace on the seek engines for now not positioning this publish upper!
  Come on over and visit my web site . Thanks =)

 54. I am really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any internet browser
  compatibility problems? A handful of my blog visitors have complained
  about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any ideas to help fix this issue?

 55. Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thank you once again.

 56. Have you ever considered about including a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say is fundamental
  and everything. Nevertheless just imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could undeniably be one of the very best in its field.
  Wonderful blog!

 57. Spot on with this write-up, I honestly think this amazing
  site needs far more attention. I’ll probably be returning to read more, thanks for the info!

 58. It’s the best time to make some plans for the long
  run and it’s time to be happy. I have read this post and if I may I
  desire to counsel you few attention-grabbing issues or tips.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to learn more issues about it!

 59. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will
  be thankful to you.

 60. Hi, all the time i used to check blog posts here in the early
  hours in the morning, for the reason that i like to gain knowledge of more
  and more.

 61. of course like your web-site however you have to take a look at
  the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find
  it very troublesome to inform the reality then again I’ll certainly come back again.

 62. Hey are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do
  you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly
  appreciated!

 63. whoah this weblog is excellent i really like studying
  your posts. Stay up the good work! You already know,
  lots of people are searching around for this information, you
  can aid them greatly.

 64. Its like you read my mind! You seem to understand so much approximately this, like
  you wrote the e book in it or something. I feel that you simply could do
  with a few % to pressure the message home a bit, however
  instead of that, that is fantastic blog. A fantastic
  read. I’ll certainly be back.

 65. Hello, Neat post. There’s an issue with your site in internet explorer, might test this?
  IE still is the marketplace leader and a big component to
  other people will miss your magnificent writing because of
  this problem.

 66. I have learn some just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I surprise how so much effort you set to create this kind of great informative web site.

 67. An impressive share! I’ve just forwarded
  this onto a coworker who had been conducting
  a little homework on this. And he actually ordered me lunch because I stumbled upon it for
  him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to discuss this topic here on your site.

 68. Superb blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.

  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused ..
  Any suggestions? Bless you!

 69. I’m very happy to uncover this website. I need to to
  thank you for your time due to this wonderful read!! I definitely savored
  every bit of it and I have you book marked to look at new stuff on your web site.

 70. For latest news you have to pay a visit the web and on the web I found this website as a best site for latest updates.

 71. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails
  with the same comment. Is there any way you can remove
  me from that service? Appreciate it!

 72. Thank you for the auspicious writeup. It in reality was a amusement account it.
  Look complicated to far delivered agreeable from you! By the
  way, how can we communicate?

 73. Appreciating the dedication you put into
  your website and detailed information you provide.
  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same
  out of date rehashed information. Fantastic read!
  I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 74. When someone writes an paragraph he/she retains the idea of
  a user in his/her brain that how a user can be aware of it.
  Thus that’s why this post is great. Thanks!

 75. I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post is
  written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
  You’re amazing! Thanks!

 76. Good answers in return of this difficulty with real arguments and
  describing all concerning that.

 77. Your mode of describing all in this paragraph is truly nice, every one can without difficulty understand
  it, Thanks a lot.

 78. Hey! Would you mind if I share your blog with my zynga group?

  There’s a lot of folks that I think would really enjoy your content.
  Please let me know. Thanks

 79. When someone writes an post he/she retains the plan of a
  user in his/her brain that how a user can know it. Therefore
  that’s why this post is outstdanding. Thanks!

 80. Piece of writing writing is also a excitement,
  if you be familiar with after that you can write if
  not it is complicated to write.

 81. If you desire to take a good deal from this article then you have to
  apply these techniques to your won blog.

 82. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same
  niche. Your blog provided us useful information to work on.
  You have done a marvellous job!

 83. My brother recommended I might like this web site.
  He used to be totally right. This submit truly made my day.
  You can not believe simply how a lot time
  I had spent for this info! Thank you!

 84. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading
  through some of the post I realized it’s new to me. Anyways,
  I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back
  often!

 85. I will immediately grab your rss as I can’t to find your e-mail subscription link or e-newsletter service.

  Do you have any? Kindly permit me realize so that I could subscribe.
  Thanks.

 86. Hi, i feel that i saw you visited my web site so i got here to return the want?.I am trying to to find issues to improve my web site!I guess its adequate
  to make use of some of your ideas!!

 87. Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend
  your web site, how can i subscribe for a blog web site?

  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 88. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I am
  inspired! Extremely helpful info specifically the closing section :
  ) I deal with such info much. I used to be looking for this particular information for a long time.
  Thank you and good luck.

 89. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site provided us with helpful info to work on. You’ve
  done an impressive process and our whole community might be
  grateful to you.

 90. I am in fact happy to read this website posts which consists
  of plenty of valuable data, thanks for providing these kinds of data.

 91. I always emailed this website post page to all my contacts, as if like to read it then my friends will too.

 92. you are actually a just right webmaster. The web site loading velocity is amazing.

  It sort of feels that you’re doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterpiece. you’ve performed a excellent activity in this topic!

 93. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again since exactly
  the same nearly very often inside case you shield
  this hike.

 94. Hello! This is my first comment here so
  I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?
  Many thanks!

 95. This piece of writing is genuinely a good one it assists new net viewers, who are wishing in favor of blogging.

 96. I think what you published made a ton of sense.
  But, consider this, suppose you typed a catchier title? I ain’t suggesting
  your information is not good, but what if you added something that
  grabbed a person’s attention? I mean ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ
  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ… |
  Ελληνικά Νέα Τώρα is kinda plain. You might glance at Yahoo’s home page and see how they create news titles to
  get people to open the links. You might try adding a video or a related pic or two to get people
  excited about what you’ve got to say. Just my opinion, it would bring
  your posts a little bit more interesting.

 97. This piece of writing will help the internet visitors for building up new weblog or even a blog from start to end.

 98. Just want to say your article is as amazing. The clarity on your publish is simply excellent and i could suppose
  you are a professional on this subject. Fine together with your permission allow me to seize
  your feed to keep up to date with imminent post. Thanks a million and please
  carry on the enjoyable work.

 99. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job
  and our whole community will be thankful to you.

 100. you are really a good webmaster. The web site loading velocity is
  incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
  Furthermore, The contents are masterwork. you have done a magnificent task on this topic!

 101. Simply wish to say your article is as amazing. The clarity
  in your post is simply spectacular and i could assume
  you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to
  grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.

  Thanks a million and please carry on the rewarding work.

 102. For latest information you have to pay a quick visit world wide web and on web I found this web site as a best site
  for latest updates.

 103. Hey just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your content seem to be running off the screen in Opera.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but
  I figured I’d post to let you know. The design and style
  look great though! Hope you get the problem resolved soon. Kudos

 104. You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be actually something that I think I
  would never understand. It seems too complicated and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I will try to
  get the hang of it!

 105. I seriously love your site.. Great colors & theme.
  Did you build this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own site and would like to find out where you got this from or exactly what the theme is called.
  Many thanks!

 106. We stumbled over here by a different website and thought I might as well check
  things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to going over your web page for a second time.

 107. Hello very nice site!! Man .. Beautiful .. Wonderful ..
  I will bookmark your blog and take the feeds also? I am glad to
  seek out a lot of helpful information right here in the publish, we need work out extra strategies on this regard, thanks for
  sharing. . . . . .

 108. You’ve made some really good points there.

  I looked on the internet to learn more about the issue and found most people will go along
  with your views on this site.

 109. Hey! I realize this is kind of off-topic but I had to ask.
  Does managing a well-established blog like yours require a large amount of work?

  I’m completely new to blogging however I do write in my journal every day.
  I’d like to start a blog so I will be able to share
  my personal experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring blog
  owners. Appreciate it!

 110. Hi there to every , because I am actually eager of reading this webpage’s post
  to be updated daily. It consists of fastidious stuff.

 111. Hi, I desire to subscribe for this weblog to obtain most up-to-date updates,
  thus where can i do it please help.

 112. Wow! This blog looks just like my old one!
  It’s on a completely different subject but it has pretty much
  the same layout and design. Outstanding choice of colors!

 113. Hello to every body, it’s my first pay a visit of this web site;
  this web site consists of remarkable and truly
  fine information for visitors.

 114. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road.
  Cheers

 115. Its like you read my mind! You appear to know a lot
  about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few pics to drive the message home a little bit,
  but instead of that, this is wonderful blog. A fantastic read.
  I will definitely be back.

 116. A person essentially help to make seriously articles I might state.
  That is the very first time I frequented your web page and so far?
  I surprised with the research you made to create this actual put
  up extraordinary. Wonderful process!

 117. Hello, Neat post. There is an issue together with
  your web site in web explorer, may check this?
  IE still is the market leader and a huge portion of folks will
  leave out your magnificent writing due to this problem.

 118. Link exchange is nothing else but it is simply placing the other person’s webpage link on your
  page at proper place and other person will also do same in favor of you.

 119. I constantly spent my half an hour to read this blog’s
  articles or reviews everyday along with a cup of coffee.

 120. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just
  extremely excellent. I actually like what you have acquired here, really like
  what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it enjoyable and you still care for to keep
  it sensible. I cant wait to read much more from you.

  This is actually a terrific web site.

 121. If you are going for most excellent contents like I do, only go to see this web site all the time since it gives quality
  contents, thanks

 122. Great blog here! Also your website loads up fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to
  your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 123. Normally I don’t learn article on blogs, but I would like to say that this write-up
  very compelled me to check out and do so! Your writing style has been surprised me.
  Thank you, quite nice post.

 124. Hi, Neat post. There is an issue together
  with your website in web explorer, could test this?
  IE nonetheless is the market leader and a big section of other people will miss your magnificent writing due to this problem.

 125. The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested
  to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad
  is now broken and she has 83 views. I know this
  is entirely off topic but I had to share it with someone!

 126. What’s up, always i used to check blog posts here early in the
  morning, since i like to gain knowledge of more and more.

 127. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging
  for? you make blogging look easy. The overall
  look of your web site is wonderful, as well as the content!

 128. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous
  to and you’re just extremely magnificent. I actually like what
  you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it.

  You make it entertaining and you still care for to keep it sensible.
  I cant wait to read far more from you. This is actually a
  tremendous web site.

 129. It’s really a great and helpful piece of info.
  I’m glad that you shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 130. Great blog right here! Also your web site quite a bit up very fast!
  What host are you the use of? Can I am getting your affiliate link for your host?
  I want my web site loaded up as fast as yours lol

 131. Unquestionably believe that which you stated. Your favourite justification seemed to be on the web the easiest
  factor to be mindful of. I say to you, I definitely get irked while other folks think about issues that they
  plainly do not recognize about. You controlled to hit the nail upon the highest and also defined out the entire thing without having side effect , other folks can take a signal.
  Will probably be again to get more. Thank you

 132. I do not even know how I ended up here, but I thought this post
  was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 133. Hi there friends, fastidious paragraph and fastidious urging commented
  at this place, I am truly enjoying by these.

 134. If you wish for to increase your know-how simply keep visiting this site and be updated
  with the hottest news posted here.

 135. The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a twenty five foot drop,
  just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and
  she has 83 views. I know this is completely off topic
  but I had to share it with someone!

 136. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit
  my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing
  all that over again. Anyhow, just wanted to say excellent blog!

 137. Article writing is also a fun, if you be acquainted with afterward you can write
  if not it is complex to write.

 138. Wonderful site you have here but I was wondering if
  you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of community where I can get responses from other knowledgeable people that share
  the same interest. If you have any suggestions, please let me
  know. Cheers!

 139. You can certainly see your skills in the work you write. The arena hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe.
  All the time follow your heart.

 140. I like reading through a post that will make people
  think. Also, thank you for allowing for me to comment!

 141. whoah this blog is fantastic i really like studying your posts.
  Stay up the great work! You know, many persons are hunting around for this info,
  you could aid them greatly.

 142. Wow, this paragraph is fastidious, my sister is analyzing such things, therefore I am going to tell her.

 143. Asking questions are in fact pleasant thing if you are not understanding anything completely, however this paragraph provides nice understanding yet.

 144. You actually make it seem really easy together with your presentation however I to find this matter to be actually one thing which
  I feel I would by no means understand. It sort of feels
  too complex and very large for me. I am looking ahead in your subsequent put up, I will try
  to get the hang of it!

 145. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am
  encountering troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it.
  Is there anyone else getting similar RSS problems? Anybody who knows the
  solution can you kindly respond? Thanx!!

 146. This web site certainly has all the information and facts
  I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

 147. It’s truly very difficult in this busy life to listen news on TV, thus I
  just use internet for that purpose, and get the most recent information.

 148. I believe this is among the so much vital info for me.
  And i am happy studying your article. But want to commentary
  on few general issues, The web site taste is great, the articles is
  actually great : D. Just right task, cheers

 149. Wow, this paragraph is nice, my sister is analyzing these things, thus I am going to convey
  her.

 150. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was
  super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any points for beginner blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 151. That is very interesting, You’re an overly skilled blogger.

  I’ve joined your rss feed and look forward to in the
  hunt for extra of your fantastic post. Additionally, I’ve shared your site in my social networks

 152. What i do not understood is actually how you are not really a lot more well-liked than you might be now.
  You are so intelligent. You understand thus considerably when it comes to this matter, produced
  me individually consider it from a lot of numerous angles.
  Its like men and women don’t seem to be interested until it is something to do with Lady gaga!
  Your individual stuffs great. All the time take care of it up!

 153. Hi everybody, here every person is sharing these familiarity, so
  it’s good to read this web site, and I used to pay a visit this weblog everyday.

 154. Attractive component to content. I simply stumbled upon your weblog and
  in accession capital to say that I acquire in fact loved account your weblog posts.

  Anyway I’ll be subscribing to your feeds or
  even I success you get admission to persistently fast.

 155. It’s nearly impossible to find knowledgeable people for this topic, however, you
  sound like you know what you’re talking about! Thanks

 156. Hi there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take a
  look. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will
  be tweeting this to my followers! Terrific blog
  and excellent design and style.

 157. Usually I don’t learn article on blogs, but I would like
  to say that this write-up very forced me to check out and do so!
  Your writing taste has been amazed me. Thank you, very great article.

 158. Howdy! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My website discusses a lot of the same topics as yours and I
  feel we could greatly benefit from each other.
  If you happen to be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 159. Thanks for any other excellent article. Where else
  may just anyone get that type of info in such a perfect means
  of writing? I’ve a presentation next week, and I
  am on the search for such information.

 160. Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d really like
  to write some articles for your blog in exchange
  for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested.
  Regards!

 161. We’re a group of volunteers and opening a new scheme
  in our community. Your site provided us with valuable information to
  work on. You have done a formidable job and our entire community
  will be thankful to you.

 162. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot
  you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 163. First of all I would like to say fantastic blog! I had a
  quick question that I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to find out how you
  center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had difficulty clearing my
  mind in getting my thoughts out there. I truly do enjoy writing
  but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any suggestions or hints? Appreciate it!

 164. I like the valuable information you supply to your articles.
  I will bookmark your blog and check once more here regularly.
  I am fairly sure I will be told a lot of
  new stuff right right here! Best of luck for the following!

 165. It’s an amazing article for all the internet visitors; they
  will get benefit from it I am sure.

 166. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am encountering
  issues with your RSS. I don’t understand why I cannot join it.
  Is there anybody else getting the same RSS problems? Anyone who knows
  the answer can you kindly respond? Thanx!!

 167. Ahaa, its pleasant conversation on the topic of this piece of writing at this place at this weblog, I
  have read all that, so now me also commenting at this place.

 168. It’s amazing in support of me to have a site, which is good
  for my experience. thanks admin

 169. I really love your website.. Very nice colors & theme.
  Did you make this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own site and want to know where you got this
  from or exactly what the theme is named. Cheers!

 170. Hi there, I would like to subscribe for this website to take most up-to-date updates, therefore where can i do it please help.

 171. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this fantastic blog!
  I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to
  my Google account. I look forward to brand new updates and
  will talk about this blog with my Facebook group.
  Talk soon!

 172. hi!,I love your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence more about your article on AOL?
  I need an expert on this house to resolve my problem.
  Maybe that is you! Taking a look forward to look you.

 173. It’s enormous that you are getting ideas from this
  post as well as from our argument made at this place.

 174. This piece of writing will assist the internet people for building up new website or even a blog from start to end.

 175. fantastic post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t
  understand this. You should continue your writing.
  I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

 176. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other websites?
  I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information.
  I know my audience would appreciate your work. If you’re even remotely
  interested, feel free to send me an e-mail.

 177. My relatives always say that I am killing my time here at
  net, however I know I am getting knowledge everyday by reading such good articles.

 178. I am genuinely glad to glance at this webpage posts which contains
  lots of useful data, thanks for providing such information.

 179. I enjoy looking through a post that will make
  people think. Also, many thanks for allowing me to comment!

 180. It’s an remarkable piece of writing designed for all the online visitors; they
  will get advantage from it I am sure.

 181. I always emailed this webpage post page to all
  my friends, because if like to read it next my
  friends will too.

 182. Thank you for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts
  and I will be waiting for your further post thank you once
  again.

 183. It’s really very complex in this active life to listen news on Television,
  thus I just use web for that purpose, and get the most up-to-date information.

 184. It’s really very complicated in this active life to
  listen news on Television, so I just use web for that reason, and obtain the
  most up-to-date news.

 185. Good way of telling, and nice article to get data on the topic of my presentation topic, which i am going to present
  in college.

 186. Good day! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized
  it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and
  I’ll be bookmarking and checking back often!

 187. At this time it appears like Expression Engine is the best blogging
  platform out there right now. (from what I’ve read) Is that
  what you’re using on your blog?

 188. It’s remarkable designed for me to have a web page, which is valuable for my experience.

  thanks admin

 189. Right here is the right site for anybody who hopes to find out about this topic.
  You know so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You definitely put a fresh spin on a subject which has been written about for
  years. Great stuff, just excellent!

 190. Hi would you mind stating which blog platform you’re working with?

  I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

 191. I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this website is
  truly pleasant.

 192. Hello, yeah this paragraph is actually good and
  I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

 193. Remarkable! Its actually remarkable paragraph, I have got
  much clear idea on the topic of from this paragraph.

 194. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be just what
  I’m looking for. Does one offer guest writers to write content
  for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on many
  of the subjects you write with regards to here. Again, awesome
  site!

 195. I’m gone to say to my little brother, that he should also go
  to see this blog on regular basis to take updated from most up-to-date news update.

 196. Hi every one, here every person is sharing such knowledge, thus
  it’s fastidious to read this website, and I used to go to see this website every
  day.

 197. With havin so much written content do you ever run into
  any problems of plagorism or copyright violation? My
  website has a lot of completely unique content I’ve either
  written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up
  all over the web without my agreement. Do you know any ways to help reduce content
  from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 198. My brother recommended I might like this website. He was totally right.
  This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 199. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email.
  I’ve got some creative ideas for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to
  seeing it develop over time.

 200. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted
  to mention that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
  After all I will be subscribing to your rss feed and I’m hoping you write again soon!

 201. I’m more than happy to uncover this website. I want to to thank you for
  ones time for this particularly fantastic read!!
  I definitely savored every little bit of it and
  i also have you book-marked to see new things on your website.

 202. Aw, this was an extremely good post. Taking a few
  minutes and actual effort to create a great article… but
  what can I say… I put things off a whole lot and never seem to get nearly
  anything done.

 203. Hello! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d
  ask. Would you be interested in trading links or
  maybe guest writing a blog article or vice-versa?
  My blog addresses a lot of the same topics as yours and I
  think we could greatly benefit from each other. If you
  happen to be interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the
  way!

 204. What’s up, yup this post is in fact good and I
  have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 205. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped
  me out a lot. I hope to give something back and help others
  like you aided me.

 206. I for all time emailed this blog post page to all my friends, as if like to read it then my
  friends will too.

 207. Superb post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
  Appreciate it!

 208. I every time spent my half an hour to read this blog’s content daily along
  with a mug of coffee.

 209. Amazing! Its truly amazing article, I have got much clear idea concerning from this piece of writing.

 210. http://www.forums.quibler.net/entry.php?5573-Catherine-s-Discount-Coupons-Buy-Both-Trend-And-Magnificence says:

  Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long)
  so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any points for beginner blog writers? I’d certainly appreciate it.

 211. Good way of explaining, and pleasant post
  to obtain facts about my presentation subject matter, which i
  am going to deliver in school.

 212. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
  was just curious if you get a lot of spam responses?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 213. For the reason that the admin of this site is working, no
  question very quickly it will be well-known, due to its feature contents.

 214. Hi, I desire to subscribe for this blog to take newest updates, so where can i do it please assist.

 215. I am not sure where you are getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.

 216. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who was doing a
  little homework on this. And he actually bought me breakfast due to
  the fact that I stumbled upon it for him… lol. So let me
  reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending
  time to talk about this matter here on your web site.

 217. This is my first time pay a quick visit at here and i am truly happy to read everthing at one place.

 218. These are actually impressive ideas in on the topic of blogging.
  You have touched some nice factors here. Any way keep up wrinting.

 219. Wow! After all I got a weblog from where I know how to really take helpful facts regarding my study and knowledge.

 220. Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However
  I am encountering difficulties with your RSS.

  I don’t know the reason why I can’t join it. Is there anybody getting the same RSS problems?
  Anyone that knows the answer can you kindly respond?

  Thanks!!

 221. Hello my family member! I want to say that this article is awesome, great
  written and include almost all important infos.
  I would like to see more posts like this .

 222. Thank you for any other informative site. Where else could I am getting that type of info written in such a perfect manner?
  I have a mission that I am just now running on, and I’ve been at the glance out for such info.

 223. Why visitors still use to read news papers when in this technological globe all is available on web?

 224. Hmm it appears like your blog ate my first
  comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m
  thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.

  Do you have any points for first-time blog writers?
  I’d really appreciate it.

 225. I really like your blog.. very nice colors & theme.

  Did you create this website yourself or did you hire
  someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u
  got this from. thank you

 226. It’s very straightforward to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this paragraph
  at this web page.

 227. What’s up colleagues, its fantastic piece of writing regarding tutoringand completely explained, keep it up all the time.

 228. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t understand the reason why I can’t join it. Is there anybody else getting the same RSS problems?
  Anyone that knows the solution will you kindly respond?

  Thanx!!

 229. fantastic points altogether, you simply received a emblem new reader.
  What could you suggest about your submit that you simply made a
  few days ago? Any certain?

 230. I’m really loving the theme/design of your site. Do you ever
  run into any browser compatibility problems? A small number of my blog visitors
  have complained about my blog not working correctly in Explorer but
  looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this problem?

 231. It’s perfect time to make a few plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this put up and if I may just I wish to counsel you some attention-grabbing issues or tips.

  Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.
  I wish to read more issues approximately it!

 232. An interesting discussion is definitely worth comment. I do believe that you ought to write more
  on this subject, it may not be a taboo subject but typically folks don’t speak about
  such issues. To the next! Cheers!!

 233. Normally I do not read article on blogs, however I wish to say
  that this write-up very pressured me to check out and do it!

  Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice post.

 234. Howdy! This post couldn’t be written much better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I am going to forward this post to him.

  Fairly certain he will have a great read. Thanks for
  sharing!

 235. Admiring the time and energy you put into your blog and in depth information you
  present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed material.

  Wonderful read! I’ve saved your site and I’m
  adding your RSS feeds to my Google account.

 236. Unquestionably consider that which you said. Your favourite justification seemed to be on the net
  the simplest thing to take note of. I say to
  you, I certainly get annoyed whilst folks think about issues that they just
  don’t recognise about. You managed to hit the nail upon the highest and also outlined
  out the whole thing with no need side-effects , other people could
  take a signal. Will probably be again to get more.
  Thank you

 237. I have read so many content on the topic of the blogger lovers but this piece of writing is in fact a nice paragraph, keep it up.

 238. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 239. Hey there! This is my first visit to your blog!
  We are a team of volunteers and starting a new
  project in a community in the same niche. Your blog
  provided us valuable information to work on. You have done a wonderful job!

 240. Very shortly this web site will be famous amid
  all blog viewers, due to it’s fastidious articles

 241. Hi, I want to subscribe for this blog to get hottest updates, so
  where can i do it please help out.

 242. Actually no matter if someone doesn’t understand after that
  its up to other users that they will assist, so here
  it occurs.

 243. Hi, this weekend is fastidious in support of
  me, for the reason that this point in time i am reading this fantastic educational piece of writing here at my home.

 244. This article will assist the internet viewers for setting
  up new web site or even a blog from start to end.

 245. I blog often and I genuinely appreciate your information. This article has truly peaked my
  interest. I am going to take a note of your website and keep checking for new
  information about once per week. I opted in for your RSS feed too.

 246. I used to be suggested this web site by way of my cousin. I am not positive whether this publish is
  written via him as nobody else know such precise approximately my trouble.
  You are incredible! Thank you!

 247. Thanks for the auspicious writeup. It in truth was a leisure account it.
  Glance complicated to more brought agreeable from you!
  However, how could we be in contact?

 248. Hi there, after reading this awesome piece of writing i am also glad to share my knowledge here with colleagues.

 249. Hello to every , for the reason that I am really eager of reading this website’s post to be updated regularly.
  It includes nice stuff.

 250. No matter if some one searches for his vital thing, thus he/she wants to be available
  that in detail, thus that thing is maintained over
  here.

 251. If some one wants to be updated with newest technologies after that he must be visit this web page and be up to date all the time.

 252. Pingback: lelio vieira carneiro junior
 253. It’s hard to come by knowledgeable people in this particular subject,
  but you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 254. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up anything new from right here.
  I did however expertise several technical issues using this website, since I experienced to
  reload the website a lot of times previous to I could get it
  to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective interesting content.

  Make sure you update this again very soon.

 255. Ahaa, its good conversation about this post at this place at this web site, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.

 256. Having read this I thought it was rather enlightening.

  I appreciate you taking the time and effort to put this content together.
  I once again find myself personally spending way too much time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 257. We’re a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site offered us with valuable information to work on. You have performed a formidable task and our entire community
  will be thankful to you.

 258. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts
  on this kind of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.

  Studying this info So i am satisfied to show that I have
  an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I most surely will make sure to don?t overlook this web
  site and provides it a glance on a constant basis.

 259. Hurrah! After all I got a web site from where I know how to actually take useful data concerning my study and knowledge.

 260. Hi there! Someone in my Facebook group shared
  this website with us so I came to give it a look.
  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and
  will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and great style and design.

 261. I pay a quick visit everyday a few web sites and blogs to
  read articles or reviews, but this webpage provides feature
  based articles.

 262. Good day! I know this is kinda off topic however
  , I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I believe we
  could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free
  to shoot me an e-mail. I look forward to hearing
  from you! Superb blog by the way!

 263. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to
  browse your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the info
  you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!

 264. Hello colleagues, good paragraph and good arguments commented
  at this place, I am truly enjoying by these.

 265. Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it ;
  ) I will return yet again since I book-marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 266. Having read this I believed it was really informative.
  I appreciate you spending some time and effort to put this information together.
  I once again find myself personally spending way too much time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 267. I love what you guys are up too. This sort of clever work and reporting!
  Keep up the terrific works guys I’ve added you guys to my blogroll.

 268. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely helpful and
  it has helped me out loads. I’m hoping to contribute
  & help different customers like its aided me. Good job.

 269. Ahaa, its fastidious discussion concerning this article at this place at this website, I have read all that, so at this time me also
  commenting at this place.

 270. What’s up to every one, the contents present at this web page are really amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 271. I do not even understand how I ended up here, however I believed this put up was great.
  I don’t recognize who you might be however certainly you are
  going to a famous blogger should you are
  not already. Cheers!

 272. I’m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both equally
  educative and interesting, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head.
  The issue is something which not enough folks are speaking intelligently about.

  I am very happy that I found this in my search for something concerning this.

 273. Pretty component of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to
  assert that I get actually enjoyed account your
  weblog posts. Any way I’ll be subscribing on your augment
  and even I achievement you get admission to consistently fast.

 274. Hello mates, its enormous post on the topic of teachingand entirely explained, keep it up all the time.

 275. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand.

  It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your
  next post, I’ll try to get the hang of it!

 276. Hey! This post could not be written any better! Reading through
  this post reminds me of my old room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this post to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 277. Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly.

  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different
  web browsers and both show the same outcome.

 278. I don’t even understand how I ended up right here, but I believed this
  post was good. I don’t recognize who you are however definitely you are going to a well-known blogger for those who aren’t
  already. Cheers!

 279. Excellent items from you, man. I’ve bear in mind your
  stuff prior to and you’re just extremely excellent.

  I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying
  and the best way by which you are saying it. You
  make it enjoyable and you continue to take care of to keep it smart.
  I can not wait to learn much more from you. This is actually a tremendous site.

 280. Thankfulness to my father who informed me regarding this weblog, this web
  site is actually amazing.

 281. May I just say what a relief to find somebody that actually knows what they are talking about on the internet.
  You actually realize how to bring a problem to light
  and make it important. More and more people really need to look at this and
  understand this side of the story. I can’t believe you
  aren’t more popular because you surely possess the gift.

 282. When someone writes an paragraph he/she keeps the
  idea of a user in his/her mind that how a user can know it.
  So that’s why this paragraph is great. Thanks!

 283. Really when someone doesn’t be aware of then its up to other viewers
  that they will help, so here it occurs.

 284. It is the best time to make a few plans for the longer term and
  it is time to be happy. I’ve learn this publish and if I may just I desire to recommend you some interesting things or suggestions.
  Maybe you can write next articles regarding this article.
  I desire to learn more things approximately it!

 285. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However
  I am experiencing problems with your RSS. I don’t know why
  I cannot join it. Is there anyone else having identical RSS problems?
  Anybody who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 286. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam remarks?

  If so how do you prevent it, any plugin or anything
  you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy
  so any support is very much appreciated.

 287. This post presents clear idea in favor of the new visitors of
  blogging, that in fact how to do blogging.

 288. Attractive component of content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually loved account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing for your augment and even I fulfillment you
  get admission to persistently quickly.

 289. Hi there it’s me, I am also visiting this website on a regular basis, this website is genuinely nice and the viewers are genuinely sharing good thoughts.

 290. Right here is the right web site for anybody who hopes to find out about this topic.
  You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a subject that’s
  been written about for years. Excellent stuff,
  just wonderful!

 291. I really like reading an article that will make men and
  women think. Also, thank you for allowing me to comment!

 292. Terrific post but I was wanting to know if you could write a litte more on this topic?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.

  Thanks!

 293. hello there and thank you for your info – I
  have certainly picked up anything new from right here.
  I did however expertise a few technical issues using this site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I
  could get it to load properly. I had been wondering if your web
  host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will
  often affect your placement in google and can damage your quality score
  if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this
  RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective exciting content.
  Make sure you update this again very soon.

 294. Great web site you have got here.. It’s difficult to find high-quality
  writing like yours these days. I truly appreciate
  individuals like you! Take care!!

 295. Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am going through difficulties with your
  RSS. I don’t understand why I can’t subscribe to it.
  Is there anyone else getting the same RSS issues? Anyone that knows the solution will
  you kindly respond? Thanks!!

 296. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I desire to read more things about it!

 297. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you
  are not already 😉 Cheers!

 298. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work
  due to no back up. Do you have any methods to stop hackers?

 299. Please let me know if you’re looking for a author
  for your blog. You have some really good posts and I think I
  would be a good asset. If you ever want to take some of the
  load off, I’d really like to write some material for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please send
  me an e-mail if interested. Thanks!

 300. Good answer back in return of this difficulty with
  firm arguments and telling everything about that.

 301. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your
  article seem to be running off the screen in Chrome.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 302. Thankfulness to my father who told me concerning this weblog,
  this website is actually amazing.

 303. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her
  ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off
  topic but I had to tell someone!

 304. Thanks for another magnificent post. Where else may anyone get that kind of information in such a
  perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I
  am at the look for such info.

 305. It’s appropriate time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I may just I wish to suggest you some interesting issues or tips.
  Perhaps you can write next articles regarding this article.
  I want to learn more things approximately it!

 306. Howdy fantastic blog! Does running a blog such
  as this require a massive amount work? I’ve very little expertise in computer programming but I
  was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyway, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.

  I know this is off topic but I just had to ask.
  Thanks a lot!

 307. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?

  you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, as well as the content!

 308. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

  I’ve learn this post and if I may just I want to suggest you some fascinating issues
  or advice. Maybe you could write subsequent articles relating to this article.
  I want to learn more things about it!

 309. It’s awesome designed for me to have a web site,
  which is useful designed for my experience. thanks admin

 310. Hey just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your content seem to be running off the screen in Opera.
  I’m not sure if this is a format issue or something to
  do with browser compatibility but I thought I’d post to let you
  know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 311. Nice post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Extremely helpful information particularly the last part
  🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time.
  Thank you and best of luck.

 312. If you want to improve your familiarity simply keep visiting this
  web site and be updated with the latest gossip posted here.

 313. My relatives every time say that I am wasting my
  time here at net, however I know I am getting know-how everyday by reading
  thes good posts.

 314. Please let me know if you’re looking for a writer for your site.
  You have some really great posts and I think I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please send me an email if interested. Thank you!

 315. Greetings! This is my 1st comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely
  enjoy reading through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go
  over the same topics? Thanks a ton!

 316. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am
  experiencing difficulties with your RSS. I don’t understand the
  reason why I am unable to join it. Is there anybody having identical RSS problems?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 317. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and tell you I really enjoy reading your articles.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that
  go over the same topics? Thank you so much!

 318. This is very attention-grabbing, You’re a very professional blogger.
  I have joined your rss feed and look ahead to searching
  for extra of your great post. Also, I’ve shared your website
  in my social networks

 319. Good information. Lucky me I found your website by chance
  (stumbleupon). I have saved it for later!

 320. Every weekend i used to pay a visit this website, as i want enjoyment, since this this web
  site conations in fact fastidious funny data too.

 321. Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since i have bookmarked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be
  rich and continue to help other people.

 322. Greetings! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My blog goes over a lot of the same subjects
  as yours and I feel we could greatly benefit from each
  other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 323. My brother suggested I might like this web site. He was entirely right.
  This post truly made my day. You cann’t imagine just
  how much time I had spent for this info! Thanks!

 324. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I don’t know who you are but certainly you are going to
  a famous blogger if you aren’t already ;
  ) Cheers!

 325. Good post! We will be linking to this great post
  on our site. Keep up the great writing.

 326. Fantastic goods from you, man. I’ve consider
  your stuff prior to and you’re simply extremely magnificent.
  I really like what you’ve obtained here, certainly like what you’re saying and the way by which you say it.
  You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific website.

 327. Having read this I believed it was really enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this information together.
  I once again find myself spending way too much time both reading
  and commenting. But so what, it was still worth it!

 328. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my
  comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all
  that over again. Regardless, just wanted to say superb blog!

 329. I am truly thankful to the holder of this web page who has shared this enormous post at here.

 330. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a
  blog website? The account helped me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 331. If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward he must
  be pay a visit this website and be up to date all the time.

 332. I’m not sure why but this site is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a
  issue on my end? I’ll check back later and see if the
  problem still exists.

 333. Hiya! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from
  my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.
  If you have any suggestions, please share. Cheers!

 334. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting
  things or advice. Perhaps you could write
  next articles referring to this article. I want to
  read even more things about it!

 335. I every time emailed this website post page to all my associates, for the reason that if like to read it after
  that my friends will too.

 336. I’ve read a few good stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting.
  I surprise how a lot attempt you put to make one of these excellent informative site.

 337. I’m not sure where you’re getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for fantastic info I was looking for this information for my mission.

 338. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

 339. Hi there, yeah this paragraph is genuinely nice and I have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 340. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious
  if you get a lot of spam comments? If so how do you reduce it,
  any plugin or anything you can recommend? I get
  so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

 341. What’s up colleagues, how is the whole thing, and what you would like to say
  about this piece of writing, in my view its in fact amazing for
  me.

 342. I like reading a post that will make men and women think. Also,
  many thanks for allowing me to comment!

 343. Does your site have a contact page? I’m having problems
  locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 344. I’m not sure where you’re getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding
  more. Thanks for magnificent information I was looking for this information for
  my mission.

 345. Hello there, just became aware of your blog through Google, and
  found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels.
  I’ll appreciate if you continue this in future. Numerous people will
  be benefited from your writing. Cheers!

 346. What’s up to every single one, it’s truly a good for
  me to go to see this website, it contains
  useful Information.

 347. Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone
  4! Just wanted to say I love reading through your blog
  and look forward to all your posts! Keep up the fantastic work!

 348. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any
  suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!

  Many thanks

 349. This is very interesting, You’re a very skilled blogger.

  I have joined your rss feed and look forward to seeking more
  of your fantastic post. Also, I have shared your website in my social networks!

 350. I’m gone to convey my little brother, that
  he should also visit this weblog on regular basis to obtain updated
  from hottest gossip.

 351. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this post and also
  the rest of the site is also really good.

 352. I’m gone to say to my little brother, that he should also visit this web site on regular
  basis to take updated from most recent information.

 353. Heya i’m for the first time here. I found this board and I to
  find It truly helpful & it helped me out a lot. I am hoping to
  offer something again and aid others like you aided me.

 354. Fantastic site. Lots of helpful info here. I am sending it to some pals
  ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 355. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and
  wished to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I will be subscribing for your rss feed and I am hoping you write once more very
  soon!

 356. Pretty section of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed
  account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing in your feeds and even I fulfillment you get right of entry to consistently rapidly.

 357. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite sure I will learn a lot of new stuff right here!

  Good luck for the next!

 358. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design.
  Superb choice of colors!

 359. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
  a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Thank you!

 360. Simply wish to say your article is as surprising.

  The clearness for your publish is simply cool
  and that i could assume you are a professional in this subject.
  Well along with your permission let me to clutch your RSS feed to stay updated with drawing close post.
  Thank you 1,000,000 and please carry on the enjoyable work.

 361. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be really something which I think I would never understand.

  It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post,
  I will try to get the hang of it!

 362. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.

  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two
  images. Maybe you could space it out better?

 363. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative.

  I am going to watch out for brussels. I will appreciate
  if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 364. I am not sure where you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding
  more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

 365. What’s up, yes this paragraph is genuinely nice and I have learned lot of things
  from it concerning blogging. thanks.

 366. I have been browsing online more than three hours today,
  yet I never discovered any fascinating article like yours.
  It’s beautiful value sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content material as you probably did, the
  web can be a lot more helpful than ever before.

 367. You should take part in a contest for one of
  the finest blogs on the net. I will highly recommend this blog!

 368. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future.
  Many thanks

 369. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking the time and actual effort to produce a great article… but what can I say… I
  hesitate a lot and don’t seem to get nearly anything done.

 370. Hello There. I discovered your blog the use of msn. That is an extremely neatly written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to learn more of
  your helpful info. Thank you for the post. I’ll definitely return.

 371. Marvelous, what a web site it is! This website
  gives valuable information to us, keep it up.

 372. It’s remarkable in favor of me to have a site, which is
  good designed for my know-how. thanks admin

 373. Can I just say what a relief to discover somebody who truly
  understands what they’re talking about on the net. You certainly understand how to
  bring a problem to light and make it important.
  A lot more people should read this and understand this side of the story.
  I was surprised that you are not more popular because you most certainly possess the
  gift.

 374. Its such as you learn my mind! You seem to understand
  a lot approximately this, such as you wrote the guide in it
  or something. I feel that you just could do with a few p.c.

  to power the message home a bit, however instead
  of that, this is great blog. A fantastic read. I’ll
  certainly be back.

 375. It’s not my first time to pay a visit this site, i am browsing this web
  site dailly and take nice facts from here all the time.

 376. I have read a few just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
  I wonder how much effort you set to create this sort of great informative site.

 377. Hi it’s me, I am also visiting this web site daily, this web page is genuinely good and the visitors
  are actually sharing pleasant thoughts.

 378. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to
  make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could
  be giving us something informative to read?

 379. Hi there i am kavin, its my first time to commenting anyplace,
  when i read this paragraph i thought i could also make comment due to
  this sensible paragraph.

 380. Everything posted was actually very reasonable.
  But, what about this? what if you typed a catchier post title?
  I mean, I don’t wish to tell you how to run your blog, however what if you added something to
  maybe get a person’s attention? I mean ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ… | Ελληνικά
  Νέα Τώρα is a little plain. You might look at Yahoo’s front page and see
  how they write article titles to grab viewers to open the links.
  You might try adding a video or a pic or two to get people excited
  about everything’ve got to say. Just my opinion, it would bring your posts a little bit more interesting.

 381. It’s hard to come by experienced people on this subject,
  but you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 382. Heya great blog! Does running a blog similar
  to this require a large amount of work? I have virtually no
  knowledge of computer programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any suggestions or techniques for new
  blog owners please share. I understand this is off topic however I simply had to ask.
  Thanks!

 383. It’s an awesome paragraph in support of all the internet visitors; they will obtain advantage from it I am sure.

 384. Simply desire to say your article is as astonishing.
  The clearness in your publish is simply spectacular and that i could assume you’re knowledgeable in this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your
  feed to stay up to date with forthcoming post. Thanks 1,000,000 and please keep up
  the enjoyable work.

 385. I have been browsing on-line greater than three hours lately, yet I by no means discovered any interesting article like
  yours. It is pretty value enough for me. Personally, if all
  site owners and bloggers made good content as you probably did, the web will likely be much more
  helpful than ever before.

 386. I blog frequently and I seriously thank you for your information. Your
  article has really peaked my interest. I’m going to bookmark your site
  and keep checking for new information about once a week.

  I subscribed to your RSS feed as well.

 387. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post
  seem to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is
  a format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Thanks

 388. Greetings! I’ve been following your blog for a while now and
  finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Humble Tx!

  Just wanted to tell you keep up the great job!

 389. Greetings! Very helpful advice in this particular post! It is the
  little changes that will make the greatest changes. Thanks
  a lot for sharing!

 390. Hi there, this weekend is nice designed for me, since
  this point in time i am reading this impressive
  informative article here at my home.

 391. Spot on with this write-up, I seriously believe that this
  site needs a lot more attention. I’ll probably be returning to read through
  more, thanks for the information!

 392. My relatives always say that I am wasting my time here at web, however I
  know I am getting experience daily by reading thes good content.

 393. This excellent website certainly has all of the information and facts I needed about this subject and didn’t know who to ask.

 394. An impressive share! I have just forwarded this onto
  a coworker who had been conducting a little
  research on this. And he actually bought me lunch because I
  discovered it for him… lol. So allow me to reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this issue
  here on your site.

 395. Thanks for the auspicious writeup. It actually used to be a leisure account it.
  Glance complex to more delivered agreeable from you! By
  the way, how can we keep in touch?

 396. Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?

  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and
  I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if
  you could point me in the direction of a good platform.

 397. It’s great that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our argument made here.

 398. I’m gone to tell my little brother, that he should
  also visit this web site on regular basis to get
  updated from most recent reports.

 399. These are in fact impressive ideas in regarding blogging. You
  have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

 400. When some one searches for his necessary thing, thus he/she needs to be available that in detail,
  so that thing is maintained over here.

 401. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and
  you’re just too wonderful. I actually like what you have acquired here, certainly like what you
  are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise.
  I can’t wait to read far more from you. This is really a wonderful
  site.

 402. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 403. Definitely consider that that you stated. Your favourite justification seemed to be on the internet the easiest factor to bear in mind
  of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as people consider issues that they just do not realize about.

  You managed to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing with no need side-effects , other folks can take a
  signal. Will likely be again to get more. Thanks

 404. It’s going to be finish of mine day, but before ending I am reading
  this enormous piece of writing to increase my know-how.

 405. This is really fascinating, You are an excessively professional blogger.
  I have joined your feed and stay up for searching for more of your
  fantastic post. Additionally, I’ve shared your web site in my social networks

 406. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was
  just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any
  plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me
  crazy so any help is very much appreciated.

 407. I really like your blog.. very nice colors & theme.
  Did you create this website yourself or did you hire someone to do
  it for you? Plz respond as I’m looking to
  create my own blog and would like to find out where u got
  this from. thanks

 408. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers
  made good content as you did, the internet will be a
  lot more useful than ever before.

 409. This is a topic which is close to my heart… Take care!
  Exactly where are your contact details though?

 410. Piece of writing writing is also a fun, if you be acquainted with
  then you can write otherwise it is complicated to write.

 411. Greetings, I think your blog could possibly be having browser compatibility problems.

  When I look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in IE, it has some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads up!
  Apart from that, wonderful blog!

 412. No matter if some one searches for his essential thing, therefore he/she wants
  to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

 413. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 414. I think that is one of the such a lot significant
  information for me. And i am satisfied reading your
  article. However should commentary on some normal issues, The site taste is wonderful, the articles is in point of fact nice : D.
  Good task, cheers

 415. What’s up, constantly i used to check blog posts here early
  in the morning, for the reason that i enjoy to find out more and more.

 416. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox
  and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from
  that service? Thanks!

 417. I am genuinely grateful to the owner of this web site who has shared this wonderful piece of writing
  at at this place.

 418. I think that what you wrote made a great deal of sense.
  However, consider this, suppose you were
  to write a killer headline? I mean, I don’t wish to tell
  you how to run your website, but what if you added a post title that grabbed folk’s attention? I mean ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ
  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ… | Ελληνικά Νέα Τώρα is a
  little vanilla. You might peek at Yahoo’s front page
  and note how they create news headlines to grab people to click.
  You might add a video or a picture or two
  to grab people excited about everything’ve got to say.
  In my opinion, it could bring your blog a little bit more interesting.

 419. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 420. Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but
  after reading through some of the post I realized it’s new to
  me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be
  book-marking and checking back frequently!

 421. Hey there! I just wish to offer you a huge thumbs up for your great information you have got
  here on this post. I’ll be returning to your website for
  more soon.

 422. Howdy! Do you know if they make any plugins to help
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good success. If you know of any please share. Thanks!

 423. This site certainly has all the information and facts I needed about this subject and
  didn’t know who to ask.

 424. Your way of explaining the whole thing in this piece of writing is in fact fastidious,
  all can effortlessly be aware of it, Thanks a lot.

 425. Hello there! This post could not be written any better! Reading
  through this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this.
  I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thank you for sharing!