Home Greek News WikiLeaks: το Brexit Διάλυση σημαίνει ξήλωμα του εντάλματος σύλληψης κατά του Ασάνζ

WikiLeaks: το Brexit Διάλυση σημαίνει ξήλωμα του εντάλματος σύλληψης κατά του Ασάνζ

by _
0 comment 114 views

Screen Shot 2016-06-27 at 8.42.05 AM

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (ΕΕΣ) έναντι του ιδρυτή και αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας καταγγελιών δυσλειτουργιών WikiLeaks, κ Τζούλιαν Ασάνζ, θα πρέπει να καταργηθεί, δήλωσε η ιστοσελίδα την Παρασκευή.

ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Την περασμένη Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο  πραγματοποίησε δημοψήφισμα για να καθοριστεί εάν ή όχι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 51,9 τοις εκατό των ψηφοφόρων, ή 17.400.000 άτομα, αποφάσισαν να στηρίξουν το Brexit, ενώ περίπου 16,1 εκατομμύρια ήταν αντίθετοι.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε εδώ είναι το γεγονός ότι το ΕΕΣ είναι ένα ένταλμα που ισχύει σε όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ Ασάνζ ξεκίνησε την ιστοσελίδα WikiLeaks το 2006. Από τότε, ο ιστότοπος έχει κυκλοφορήσει πολλά εκατομμύρια διαβαθμισμένων διπλωματικών εγγράφων από όλο τον κόσμο σχετικά με τις πρακτικές κατασκοπείας, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια και πολλές άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το 2012, ο Ασάνζ διαμένει στη πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το φόβο ότι θα εκδοθεί, πρώτα στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, και τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της κατασκοπείας για τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων μέσω της ιστοσελίδας του .

Πηγή: http://sputniknews.com/europe/20160624/1041866762/assange-brexit-arrest-warrant.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr