Home Greek News Μετά το Brexit zητούν 2o δημοψήφισμα – «Έπεσε» η σελίδα

Μετά το Brexit zητούν 2o δημοψήφισμα – «Έπεσε» η σελίδα

by _
0 comment 165 views

Με αίτηση που δημιουργήθηκε στην ιστοσελίδα της βουλής, οι «υπογράφοντες», υποστηρικτές του Bremain, ζητούν έμμεσα να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στην ΕΕ

Το 48% των ψηφοφόρων που επιθυμούσαν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο τρομαγμένοι από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ώστε έχει ήδη δημιουργηθεί νέα διαδικτυακή αίτηση για να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα, στην ιστοσελίδα της βρετανικής βουλής.

«Εμείς οι υπογράφοντες καλούμε την κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας, να εφαρμόσει έναν κανόνα ότι αν το αποτέλεσμα που κερδίζει, στην ψηφοφορία για παραμονή ή αποχώρηση, είναι μικρότερο από το 60%, βασισμένο σε ένα ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 75% θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερο δημοψήφισμα» αναφέρει η αίτηση, που κατατέθηκε σήμερα το πρωί.

Οι Βρετανοί ψήφισαν αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό συμμετοχής 72%. Το Brexit κέρδισε το δημοψήφισμα με 51,9% (17.410.742 ψήφοι), ενώ το Bremain με 48,1% (16.141.241 ψήφοι).

Στις 9 το πρωί, η πρόσβαση στη συγκεκριμένη αίτηση, στο σάιτ της βουλής, πιθανώς λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας, ήταν αδύνατη.

Όλες οι αναφορές στο συγκεκριμένο ιστότοπο, που λαμβάνουν πάνω από 100.000 υπογραφές, πρέπει να ληφθούν υπόψη για συζήτηση στο Κοινοβούλιο βάσει νόμου, όπως ήταν η περίπτωση με τη νομοθεσία περί κάνναβης. Μέχρι τώρα η αίτηση έχει λάβει 137.000 υπογραφές.

Φυσικά, το να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απορριφθεί, καθώς τα δημοψηφίσματα για ένα θέμα, γίνονται μία φορά.

Source: Μετά το Brexit zητούν 2o δημοψήφισμα – «Έπεσε» η σελίδα

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr