Home Greek News ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ! Η Κομισιόν «παγώνει» όλες τις πληρωμές του Ταμείου Συνοχής προς την Ελλάδα!

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ! Η Κομισιόν «παγώνει» όλες τις πληρωμές του Ταμείου Συνοχής προς την Ελλάδα!

by _
0 comment 126 views

 

ΔΕΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!!!

 

Σύμφωνα με το New Europe η ΕΕ θα σταματήσει όλες τις πληρωμές προς την Ελλάδα από το ΕΕ για τα προγράμματα 2014 – 2020.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκάλυψε σχετικό έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Γουόλτερ Ντεφάα, Γενικό Διευθυντή για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, με την εξέλιξη να προκαλεί αίσθηση την ώρα που ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ επισκέπτεται την Αθήνα.

Αιτία της απόφασης αυτής είναι η έρευνα που είναι σε εξέλιξη έρευνα στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού που έχει να κάνει με πιθανή χειραγώγηση των διαγωνισμών για μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε εσωτερικά στις 17 Ιουνίου αλλά επίσημα η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν δεν έχει απαντήσει στο αν το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ ή επίσης για το ποσό που θα “παγώσει”.

Σύμφωνα με την επιστολή οι ελληνικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση γνωρίζουν ήδη τις εταιρείες που συμμετείχαν στο “καρτέλ” αλλά και μεγάλες ξένες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η έρευνα θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου 2016.

Αναφέρει επίσης το New Europe: «Το καρτέλ δραστηριοποιούνταν για πάνω από 27 χρόνια, από το 1989 έως σήμερα στον τομέα της κατασκευής οδικών έργων, σιδηροδρόμων, μετρό και σε έργα παραχώρησης».

Ο Γενικός Διευθυντής, επιβεβαιώνει ότι κάποια από αυτά τα έργα είχαν συγχρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΕΕ.

Το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας είναι το μόνο στοιχείο που δεν θα παγώσουν οι χρηματοδοτήσεις.
Όμως, περαιτέρω αξιώσεις πληρωμής δεν θα προχωρήσουν μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα σχετικά με τη νομιμότητα και κανονικότητα των πιστοποιημένων δαπανών».

Τέλος, το New Europe αναφέρει ότι κυβερνητική πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου υποβάθμισε το θέμα μιλώντας για ένα από τα χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα που κυκλοφορούν και πρόσθεσε ότι ανώτατοι αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σκοπεύουν να χειριστούν το θέμα με αυτό τον τρόπο.

Source: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ! Η Κομισιόν «παγώνει» όλες τις πληρωμές του Ταμείου Συνοχής προς την Ελλάδα!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr