Home Greek News Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση

by _
0 comment 150 views

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική δεν είναι Εκκλησίες αλλά ομολογίες ή κοινότητες, δηλαδή αιρέσεις, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Screen Shot 2016-05-26 at 5.24.52 PM

«Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα.

– Διαβάστε περισσότερα: http://www.matrix24.gr/2016/05/i-ierarchia-tis-ekklisias-tis-ellados-apofasise-oti-o-romeokatholikismos-ine-eresi/#sthash.7u0BYHFF.dpuf

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr