Home Greek News H Eurobank πούλησε τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια 170 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

H Eurobank πούλησε τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια 170 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

by _
0 comment 103 views

Screen Shot 2016-05-23 at 11.45.56 AM

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Δεσμευτική σύμβαση με την εταιρεία ProsperoCapital σύνηψαν οι ρουμάνικες θυγατρικές της Eurobank Ergasias με τις επωνυμίες Bancpost S.A. και ERB Retail Services IFN S.A. και η ολλανδική θυγατρική της με την επωνυμία ERB New Europe Funding II B.V. για την πώληση χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 170 εκ. ευρώ (συνολικών απαιτήσεων 597 εκ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία ProsperoCapital S.a.r.l, χρηματοδοτείται από κοινοπραξία επενδυτών η οποία αποτελείται από τις εταιρείες International Finance Corporation και Kruk S.a..

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις που υπερβαίνουν τις 90 ημέρες καθυστέρησης (στις 31 Δεκεμβρίου 2015) το οποίο κατέχουν ρουμανικές θυγατρικές της Eurobank, και το οποίο συνίσταται σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που παρασχέθηκαν σε Ρουμάνους πελάτες. Όπως αναφέρει η Eurobank, η πώληση του χαρτοφυλακίου αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη συναλλαγή στο είδος της που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, η συναλλαγή, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την 1η Αυγούστου 2016, θα είναι επικερδής, θα συντελέσει στην οριακή αύξηση του κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου Eurobank και θα επιτρέψει την πραγματοποίηση έκτακτων κερδών. Επιπροσθέτως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος Eurobank θα επιτύχει μείωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων, των στοιχείων ενεργητικού σταθμισμένου κινδύνου (risk weighted assets) και των λειτουργικών εξόδων που συνδέονται με τις δραστηριότητες της εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου…imerisia.gr

Source: http://www.oxafies.com/2016/05/h-eurobank-170.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Foxafies+%28Ο+ΧΑΦΙΕΣ%29

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!

Η ξεχωριστή, ιδιωτική εταιρεία της EUROBANK στο…ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!

Screen Shot 2016-05-23 at 11.53.09 AM

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr