Home Greek News Χαμηλώνει ο πήχυς για την εκταμίευση μεγάλης δόσης

Χαμηλώνει ο πήχυς για την εκταμίευση μεγάλης δόσης

by _
0 comment 170 views

Screen Shot 2016-05-17 at 8.23.12 PM

Χαμηλώνει ο πήχυς για την εκταμίευση μεγάλης δόσης με το κλείσιμο της αξιολόγησης, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που ενημέρωσε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μία εβδομάδα πριν το κρίσιμο Eurogroup. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο ίδιος τόνισε ότι το πρώτο πακέτο μέτρων είναι εντάξει, ενώ για το πακέτο προληπτικών μέτρων δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά όχι ακόμα σε πλήρη συμφωνία.

Σκοπός είναι στο Euroworking group της επόμενης Δευτέρας, οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο συμφωνίας όσον αφορά το χρέος στο οποίο θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» οι υπουργοί οικονομικών την Τρίτη. «Αν φτάσουμε σε ένα προσχέδιο θα είναι θετικό» είπε.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να συμμετάσχει και το ΔΝΤ καθώς υπάρχει η «σαφής προσδοκία ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην πρώτη αξιολόγηση και όχι στην δεύτερη ή την τρίτη» λέει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Όσον αφορά το χρέος το ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, αν δεν συμφωνηθούν όλα», αλλά συμπλήρωσε ότι «έχουμε μια ξεκάθαρη λίστα από επιλεγμένες μεθόδους». Όσον αφορά μία από τς προτάσεις του ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους που περιέχει σταθερό επιτόκιο 1- 1,5% για τις επόμενες δεκαετίες θα ήταν δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

«Θα είναι ευχής έργο να έχουμε μια απόφαση που θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να πάει στο ΔΣ και να εισηγηθεί ένα ελληνικό πρόγραμμα όταν οι Ευρωπαίοι τελειώσουν με τις αποφάσεις τους», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε το ΔΝΤ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του με την Ελλάδα κατά την διάρκεια του καλοκαριού, «αλλά αυτό είναι απλά πιθανό, δεν το ξέρουμε», σημείωσε.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/860097/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/xamhlwnei-o-phxys-gia-thn-ektamieysh-megalhs-doshs

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr