Home Greek News Φίλης: Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους είναι προγραμματική εξαγγελία-Tα Θρησκευτικά διδάσκονται ήδη πολλές ώρες

Φίλης: Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους είναι προγραμματική εξαγγελία-Tα Θρησκευτικά διδάσκονται ήδη πολλές ώρες

by _
0 comment 258 views

Φίλης: Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους είναι προγραμματική εξαγγελία-Tα Θρησκευτικά διδάσκονται ήδη πολλές ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Screen Shot 2016-05-15 at 6.12.01 PM

«Το θέμα αυτό υπάρχει ως προγραμματική εξαγγελία της κυβέρνησης», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους, σε συνέντευξή του.

«Αφορά και εμένα ως γονέα το ολοήμερο σχολείο. Η κόρη μου πηγαίνει σε δημόσιο δημοτικό σχολείο στη γειτονιά μας», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο. «Το ολοήμερο σχολείο θα αναβαθμιστεί σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Φίλης, σε συνέντευξή του στο Ε.

Ο υπουργός, ερωτώμενος για τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, απάντησε: «Το θέμα αυτό υπάρχει ως προγραμματική εξαγγελία της κυβέρνησης. Δεν θα γίνει με τρόπο, ούτε βίαιο, ούτε βιαστικό, ούτε με όρους διχασμού του λαού. Θα γίνει από ένα πλαίσιο συζήτησης, σεβασμού προς την εκκλησία, προκειμένου οποιαδήποτε λύση που είναι αναγκαία».

Μίλησε και για τα Θρησκευτικά για τα οποία μεταξύ άλλων είπε πως ήδη διδάσκονται πάρα πολλε΄ς ώρες και συμπλήρωσε “δε θέλουμε να είναι μάθημα κατηχητικό”

Πηγή: http://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/item/81628

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr